تولید کودهای نگهدارنده محصولات کشاورزی با بهرهگیری از باکتری مفید
مسعود عباسی، مدیرعامل مجموعه دانشبنیان فعال در زمینه زیست فناوری و تجهیزات پزشکی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ابتدا به ماهیت دقیق کودهای نگهدارنده بهعنوان محصولی دانشبنیان در حوزه بیوتکنولوژی اشاره کرد و ادامه داد: ایده تولید کودهای گیاهی نگهدارنده از زمانی کلید خورد که محصولات کشاورزی اعم از میوهها، سبزیجات و غیره که به کشورهای دیگر صادر میشد بهدلیل مقدار زیاد سَم داخل آنها، توسط بازرسان گمرک کشور مقصد «Reject» یا بازگشت داده میشد.
وی ادامه داد: بازگشت محصولات کشاورزی در فرآیند صادرات کالا، خرابی و کَپَک زدن آنها از جمله دلایل مهم برای تولید کودهای گیاهی نگهدارنده بود.
عباسی درباره فرمولاسیون بهکار رفته برای تولید کودهای نگهدارنده توضیح داد: برای تولید این کودها، از باکتریهای مفید استفاده شده است.
مدیرعامل این مجموعه شتابدهنده به مزیتهای دیگر کودهای نگهدارنده اشاره کرد و افزود: کودهای نگهدارنده گیاهی بهقدری امن و سالم هستند که میتوان از آنها بهعنوان یک ماده خوراکی نیز استفاده کرد. این کودها تا 6 ماه، محصولات کشاورزی تولیدشده را سالم نگه میدارند.
وی با بیان اینکه نحوه عملکرد و استفاده از این کودهای نگهدارنده، به دوشکل است، ادامه داد: کودهای نگهدارنده را میتوان قبل از کاشت محصول داخل خاک و همچنین بعد از بهثمر رسیدن محصولات کشاورزی بهعنوان اسپری سَم روی آنها، استفاده کرد.
عباسی درباره سطح فناوری یا «TRL» کودهای نگهدارنده توضیح داد: سطح فناوری این محصول عدد 6 است و تیم طراح، درحال تلاش برای افزایش سطح فناوری این محصول هستند.
انتهای پیام/