دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سیگاری‌های پیر؛ کشف ستاره‌های عظیم در کهکشان راه شیری

سیگاری‌های پیر؛ کشف ستاره‌های عظیم در کهکشان راه شیری
ستارگان مسن و عظیم سال‌ها بی هیچ صدایی در حال محوشدن بودند، اما ناگهان ابر‌های دود عظیم از آن‌ها بلند شده است.
کد خبر : 897274

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از گاردین، اخترشناسان اخیراً دستۀ عجیبی از ستارگان مسن و عظیم را در هستۀ کهکشان راه شیری کشف کرده‌اند. این ستاره‌ها ابر‌های عظیمی از غبار و گاز منتشر می‌کنند و به همین دلیل نام «سیگاری‌های پیر» را روی آن‌ها گذاشته‌اند.

پیش از این، سیگاری‌های پیر تقریباً نامرئی بودند، اما در بررسی‌های ۱۰ سالۀ اخیر، تقریباً یک میلیارد ستاره در طیف نور فروسرخ، ناگهان شروع به دفع و انتشار مقادیر قابل توجهی ماده کردند.

پروفسور فیلیپ لوکاس (Philip Lucas) از دانشگاه هرتفوردشایر (University of Hertfordshire)، که رهبری پژوهش دربارۀ این ستاره‌ها را به عهده دارد، به رفتار غیرعادی آن‌ها در نزدیکی مرکز کهکشان اشاره می‌کند: انگار این ستاره‌ها همانجا آرام نشسته‌اند، که ناگهان شروع پرتاب مواد می‌کنند. این ستاره‌ها نوع جدیدی هستند و گویی همگی در یک بخش از آسمان، خیلی نزدیک به مرکز کهکشان راه شیری خودمان، جمع شده‌اند.

هدف این تیم در ابتدا ستارگان تازه متولد شده‌ای بود که به ندرت مشاهده می‌شوند. همچنین تیم پروفسور لوکاس توانستند ۳۲ پیش‌ستارۀ در حال فوران را شناسایی کنند که به شکل چشمگیری درخشندگی آنها افزایش یافت.

علاوه بر این، گروهی از ستارگان غول‌پیکر و سرخ‌رنگ در نزدیکی مرکز کهکشان کشف شدند. این ستاره‌ها نوع جدیدی از ستاره‌ها بودند که نام «سیگاری‌های پیر» بر آن‌ها گذاشته شد. مشخصۀ این ستاره‌ها انتشار ستون‌های بزرگ دود است که احتمالاً دلیلش جریان‌های همرفتی و ناپایداری‌های درون ستاره‌ای است.

این کشف پیامد‌های گسترده‌ای دارد، زیرا موادی که از ستارگان در حال مرگ منتشر می‌شود و به فضای بین ستاره‌ای می‌رسد، در شکل‌گیری ستارگان جدید نقش دارد.

این مطالعه نه تنها رفتار این ستارگان منحصربه‌فرد را روشن می‌کند، بلکه بینش‌هایی درباره شکل‌گیری ستاره‌ها و تکامل کهکشان‌ها نیز ارائه می‌دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب