فیروزی: اگر آفتاب انقلاب بازسازی نمیشد، میزبانی ایران محال بود/نمیتوانیم عملکرد دوومیدانی کاران ایرانی را پیشبینی کنیم
به گزاش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب تهران، از فردا آماده میزبانی رقابتهای دوومیدانی داخل سالن آسیاست. رویدادی مهم که قرار است با حضور پرتعداد دوومیدانی کاران خارجی برگزار شود. مسئولان فدراسیون دوومیدانی بیشتر از دو ماه است که شبانه روز کار میکنند تا این ورزشگاه را بعد از دو دهه، بازسازی و تجهیز کنند. تنها مجموعه تخصصی دوومیدانی کشور حالا نونوار شده و مهیای حضور چهرههای مطرح دوومیدانی آسیایی است. یازدهمین دوره مسابقات دوومیدانی داخل سالن آسیا از فردا به مدت سه روز (۲۸ تا ۳۰ بهمن) برگزار خواهد شد.
*چهارمین میزبانی با تجربهای متفاوت
این برای چهارمین بار است که فدراسیون دوومیدانی ایران مسئولیت برگزاری پیکارهای داخل سالن آسیا را به عهده میگیرد. ایران پیش از این در سالهای ۲۰۰۴، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۸ میزبان این مسابقات شده بود. برگزاری این دوره از رقابت ها، اما مطمئنا تجربهای متفاوتتر از ادوار قبلی برای این فدراسیون خواهد بود. آمار بالای تیمهای شرکت کننده، تاثیر مستقیم رکوردهای در رده بندی اتحادیه جهانی دوومیدانی و استفاده از تجهیزات روز دوومیدانی دنیا، همه دلایلی است که میزبانی رقابتهای ۲۰۲۴ آسیا را از سه دوره گذشته، متمایز کرده است.
قاسمعلی فیروزی، مسئول کمیته برگزاری یازدهمین دوره مسابقات دوومیدانی داخل سالن قهرمانی آسیا در این خصوص به خبرنگار ورزشی آنا عنوان کرد: میزبانی رقابتهای سه دوره قبل را نمیتوان با این دوره مقایسه کرد. تجربهای که از دورههای گذشته به دست آمده در این دوره چندان به کار ما نیامده است. دلیلش هم تغییرات مدیریتی است که در راس فدراسیون وجود داشته است. از طرفی سطح فنی و تعداد تیمهای شرکت کننده در ادوار گذشته پایینتر بود. ولی در این دوره تعداد تیمهای شرکت به طور قابل ملاحظهای افزایش دارد و این برای اولین بار بعد از انقلاب است که حجم بالایی از تیمهای خارجی دوومیدانی به ایران میآیند. نهایتا ما سعی کردیم اشکالاتی را که از میزبانیهای قبل داشتیم، برطرف کنیم. مهمترین اصلاحاتی هم که انجام شده، بازسازی مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب است.
*بدون بازسازی آفتاب انقلاب میزبانی ممکن نبود
فیروزی با اشاره به این که تجهیز و مرمت ورزشگاه آفتاب انقلاب باید بعد از دو دهه انجام میشد، ادامه داد: میزبانی این مسابقات در دوره آقای افشین داوری، سرپرست قبلی فدراسیون دوومیدانی به ایران داده شد، اما در آن مقطع عملا هیچ تغییرات محیطی انجام نشد. با آمدن سرپرست جدید (مهدی مبینی) بازسازی مجموعه بلافاصله در دست اقدام قرار گرفت. در دوماه گذشته مجموعه کاملا بازسازی شده است. از نور سالن گرفته تا جایگاه VIP و پیست تارتان و تعمیر دستگاههای فتوفینیش و سایر موارد. به صراحت باید بگویم اگر این اصلاحات صورت نمیگرفت، برگزاری مسابقات در مجموعه آفتاب انقلاب ممکن نبود. هر سرپرست دیگری هم به جای آقای مبینی میآمد باید این ورزشگاه را تجهیز میکرد.
*۲۸ کشور اعلام آمادگی کردند
پیشکسوت دوومیدانی در خصوص تعداد تیمهای حاضر در مسابقات افزود: در مجموع ۲۸ تیم خارجی برای شرکت در این رقابتهای اعلام آمادگی کردند و حضورشان قطعی است. بعضی از کشورها مثل کره جنوبی، کره شمالی و افغانستان فقط در بخش مردان در مسابقات شرکت خواهد کرد. اما اکثر تیمها در هر دو بخش زنان و مردان رقابت خود را برگزار میکنند. چین، ژاپن، قزاقستان، عربستان کشورهایی هستند که با تعداد بالایی از نفرات حاضر خواهند شد.
*رکوردهایی که رنکنیگ جهانی و المپیک دارد
یکی از دلایل استقبال پررنگ تیمهای خارجی از مسابقات دوومیدانی داخل سالن تهران در پیش بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس است. مسئول کمیته برگزاری این رقابتها توضیح داد: باتوجه به این که امسال، سال المپیک است، رقابتهای داخل سالن تهران هم جز انتخابیهای المپیک قرار گرفته است. برای همین آسیاییها استقبال خوبی از این مسابقات انجام دادند؛ بنابراین رکوردهایی که کسب شود، امتیازش در رنکینگ جهانی لحاظ میشود و هر دوومیدانی کاری هم که در رشته المپیکی به حد نصاب لازم برسد، سهمیه المپیک را میگیرد.
*ستارههای به نام آسیا به تهران میآیند
فیروزی در پاسخ به این سوال که چه کسانی از چهرههای سرشناس دوومیدانی آسیا در این رقابتها حضور دارند، خاطر نشان کرد:عیسی موسی، قهرمان دو دوره المپیک در رشته پرش ارتفاع که قطری است مهمترین چهره مطرح این مسابقات است. تیم چین هم بسیاری قوی ظاهر شده و با نفرات مدعی میآید. ضمن این که تعدادی از قهرمانان بازیهای آسیایی اخیر هم جز مسافران ما هستند.
*پیش بینی مدال آوری ایرانیها مشخص نیست
پیشکسوت دوومیدانی معتقد است با توجه به سطح بالای مسابقات نمیتوان عملکرد نمایندههای ایران را پیش بینی کرد: قطعا مسابقات سطح بالایی خواهد داشت. رکوردهایی که از سوی کشورها ارائه شده، درخورتوجه است. به هر حال ما انتظارمان این است که شاهد رقابتهای با کیفیتی باشیم. برای همین نمیتوانیم پیش بینی کنیم چه تعداد مدال میگیریم. در مجموع من فکر میکنم ما در دوی ۶۰ متر توسط فرزانه فصیحی و حسن تفتیان بتوانیم رکوردهای خوبی را در مسیر کسب سهمیه المپیک ثبت کنیم
*تیم داوری منسجمی خواهیم داشت
فدراسیون دوومیدانی دو مرحله، رقابتهای باشگاهی و جایزه بزرگ را پیش از داخل سالن آسیا برگزار کرد تا بهترین نفرات را برگزیند. این مسابقات، اما با اشتباهات و نواقصی در بحث داوری مواجه بود که بازتاب منفی زیادی داشت. فیروزی در این رابطه گفت: به هر حال داشتههای ما در بحث داوری به خصوص داوری بانوان همین بود. باید بیش از این به این قضیه توجه میشد و برای داوران دورههای بازآموزی برگزار میشد که نشد. با این حال برگزاری مسابقات باشگاهی و جایزه بزرگ اگر چه نواقصی داشت، اما باعث شد تا ما بهتر به کمبودها و نقاط ضعف پی ببریم. در کل ۳۰ نفر از داوران برتر زن و مرد این دو رویداد را انتخاب کردیم تا در کنار ناظران و داورانی که از طرف کنفدراسیون آسیا میآیند، یک تیم قوی داشته باشیم. در مجموع چیزی حدود ۱۷، ۱۸ ناظر از کشورهای هند، مالزی، کویت، تایلند و هنگ کنگ و... تیم داوری را هدایت خواهند کرد. ضمن این که از دوربینهای VAR هم استفاده خواهیم تا بدون مشکل مسابقات را برگزار کنیم. دستگاههای فتوفینیش هم تعمیر شدند و از بابت هم مسئلهای نداریم.
*هدایایی که کنفدراسیون دوومیدانی آسیا به ایران فرستاد
دبیر کنفدراسیون دوومیدانی آسیا چند روز پیش برای بازدید از محل برگزاری یازدهمین دوره رقابتهای دوومیدانی داخل سالن قهرمانی آسیا به تهران آمد و در جریان این بازدید از اهدای تجهیزات به فدراسیون ایران خبر داد. فیروزی در این باره اضافه کرد: دستاوردی که این رقابتها برای ما داشت، تجهیزاتی نظیر تشک و میلههای پرش ارتفاع و پرش نیزه و تعدادی وزنه بود که کنفدراسیون آسیا به ما اهدا کرد. این وسایل به بندرعباس رسیده، اما هنوز تخلیه نشده است. به مسابقات نخواهد رسید، اما به زودی به تهران میرسد.
*فرصت بزرگی که نصیب دوومیدانی کاران ایران شد
مسابقات دوومیدانی داخل سالن قهرمانی آسیایی ۲۰۲۴ تهران این شرایط را برای نمایندههای ایران فراهم کرده تا با رقابت در کنار بزرگان این رشته به تجربه خوبی برسند. مسئول کمیته برگزاری این مسابقات در این خصوص گفت: این رقابتها فرصت خوبی برای ورزشکاران ما شد تا بتوانند میدان ببینند. به هر حال این اتفاق از امتیازهای میزبانی است. در مجموع ۷۰ نفر از دوومیدانی کاران ما در این پیکارها شرکت میکنند. این فرصت هیچ وقت برای تیم کشورمان مهیا نمیشود که بتوانند با این حجم از ورزشکار به رقابتهای برون مرزی اعزام شوند. نهایتا هفت هشت نفر به رویدادهای خارجی همیشه اعزام میشوند. در شرایط فعلی هم با گرانی نرخ ارز واقعا شرایط اعزام ملی پوشان به تورنمنتهای آسیایی و جهانی خیلی دشوار شده است.
* ۴۰۰ ورزشکار خارجی، ۷۸ دوومیدانی کار ایرانی
دوی ۶۰ متر، دوی ۶۰ متر با مانع، دوی ۴۰۰ متر، دوی امدادی ۴ در ۴۰۰ متر، دوی ۸۰۰ متر، دوی ۱۵۰۰ متر، دوی ۳۰۰۰ متر، پرش طول، پرش سه گام، پرش ارتفاع، پرش با نیزه، پرتاب وزنه، هفتگانه (مردان)، پنجگانه (زنان) موادی هستند که رقابتهای دوومیدانی داخل سال آسیا در آن برگزار میشود. فدراسیون دوومیدانی اسامی دقیق شرکت کنندههای خارجی را تا کنون اعلام نکرده، اما طبق آخرین اظهارنظر سرپرست فدارسیون حدود ۴۰۰ دوومیدانی کار آسیایی در این مسابقات شرکت خواهند داشت. تیمهای ملی دوومیدانی زنان و مردان ایران نیز در هر ماده با سه نماینده میتوانند در این پیکارها شرکت کنند که مجموع این نفرت ۷۸ دوومیدانی کار اعلام شده است.
انتهای پیام/