دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 خرداد 1395 - 09:30
نژادجواد در گفت‌وگو با آنا اعلام کرد

اجرایی شدن الگوی تغذیه سالم تا پایان سال در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی/ پیش‌بینی دو منوی غذایی برای نهار، شام و صبحانه

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت از اجرایی شدن الگوی تغذیه سالم تا پایان سال در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی خبر داد.
کد خبر : 89663

دکتر جلال نژادجواد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رونمایی از الگوی تغذیه سالم در هفته خوابگاه‌ها را یادآوری کرد و گفت: «این الگو بر اساس مدل تغذیه سالمی که باید در دانشگاه‌ها ارائه شود تهیه شده و تا پایان سال جاری در دانشگاه‌های علوم پزشکی اجرایی می‌شود. مواردی نظیر نوع ریز تغذیه‌ها و درشت تغذیه‌ها، بحث چاقی، میزان کالری مورد نیاز برای هر فرد و... در آن لحاظ شده است.»


او افزود: «هدف تدوین این الگو ارتقای کیفیت غذای دانشجویان است، برای هر وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام 2 مدل تغذیه در این الگو ارائه شده است تا دانشگاه‌ها بتوانند منوهای غذایی خود را متنوع کنند تا بر اساس این تنوع رضایتمندی دانشجویان افزایش پیدا کند. به ویژه تأکید ما بر روی صبحانه دانشجویان است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.»


نژادجواد گفت: «تأثیرات منفی غذاهای نامناسب و عوارضی مثل چاقی و بروز بیماری‌های مختلف همه ناشی از تغذیه نامناسب است از این رو در وزارت بهداشت تلاش داریم با ارائه یک الگوی تغذیه‌ای سالم در دانشگاه‌های علوم پزشکی و اجرای آن، به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.»


ارائه 2 مدل تغذیه برای هر وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام

او افزود: «دانشجو باید در محیط دانشگاهی خود حق انتخاب غذا داشته باشد و متناسب با سلیقه و فیزیک خود، غذای مورد نظر خود را انتخاب کند. متاسفانه کیفیت نامناسب غذا، عدم رعایت استانداردهای غذایی لازم و عدم تنوع غذایی در خیلی از دانشگاه‌ها، این حق انتخاب را از دانشجویان گرفته و سبب نارضایتی عمومی در بخش تغذیه‌ای دانشگاه‌های علوم پزشکی شده است.»


مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت گفت: «تا پایان سال 95 همه دانشگاه‌های علوم پزشکی شام را در 2 منو عرضه می‌کنند، امیدواریم بر اساس این الگو صبحانه و نهار نیز 2 منو عرضه شود. »


او تاکید کرد این کار حتی هزینه‌های دانشگاه را کاهش می‌دهد و افزود: «طبق نظرسنجی‌های صورت گرفته از دانشجویان، اکثرا با توزیع دو یا سه منوی غذا موافق هستند و استقبال بسیار خوبی به ویژه از سوی دانشجویان دختر از 2 منو و 3 منو شده است.»


او افزود: «یکسان‌سازی ارائه خدمات غذایی به دانشجویان، جلوگیری از اقدامات سلیقه‌ای در حوزه تغذیه، رعایت استانداردهای غذایی و گزینش میزان کالری و ارزش غذایی و افزایش رضایتمندی دانشجویان از دیگر مزایای اجرایی شدن الگوی تغذیه سالم در دانشگاه‌های پزشکی است.»


انتظار می‌رود دانشگاه‌ها تا پایان سال این الگو را حداقل برای وعده شام اجرایی کنند

مدیر کل امور دانشجویی معاونت فرهنگی وزارت بهداشت افزود: «بخشی از کار تغذیه در دانشگاه‌ها مربوط به غذاهای بومی و محلی می‌شود. از همه دانشگاه‌ها انتظار نمی‌رود صد‌درصد این آیین‌نامه را در برنامه‌های غذایی خود تعریف کنند. اما دانشگاه‌های مناطق مختلف متناسب با موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی خود باید در برنامه‌های غذایی، از منوهای بومی و محلی نیز استفاده کنند.»


نژادجواد گفت: «حدود 25‌درصد دانشگاه‌های پزشکی غذا را با بیش از یک منو توزیع می کنند و 75‌درصد دانشگاه‌ها به صورت تک منویی غذا ارائه می‌دهند و تنها 2‌درصد از دانشگاه‌های ما غذا را با سه منو عرضه می‌کنند که این عدد اندک در توزیع سه منوی غذا رضایت‌بخش نیست و باید در راستای افزایش آن تلاش کرد.»


او افزود: «اگرچه که ضرب‌الاجلی برای این کار در نظر گرفته نشده است اما انتظار می‌رود دانشگاه‌ها تا پایان سال این الگو را حداقل برای وعده شام اجرایی کنند. استقبال خوبی نیز از سوی دانشگاه‌ها انجام شده است، حتی دیروز یکی از دانشگاه‌ها اعلام کرد که 4 نوع غذا برای صبحانه و 4 نوع غذا برای شام عرضه می‌کند.»


نژادجواد تاکید کرد همه اطلاعات از قبیل منوی غذا و میزان کالری در اختیار دانشجویان قرار داده می‌شود و گفت: «باید از سیستم سنتی سلف‌های غذاخوری دانشگاه‌ها که تنها یک منو عرضه می‌کنند فاصله گرفت و فضا را بازتر کرد.»


او افزود: «معاونان دانشجویی فرهنگی در دانشگاه‌ها و روسای دانشگاه بر هر چه بهتر اجرایی شدن الگوی تغذیه سالم در دانشگاه‌ها نظارت می‌کنند.»


اجرایی کردن آیین‌نامه الگوی تغذیه سالم نیاز به اختصاص اعتبارات خاص به دانشگاه‌ها ندارد

نژادجواد گفت: «اجرایی کردن آیین‌نامه الگوی تغذیه سالم نیاز به اختصاص اعتبارات خاص به دانشگاه‌ها ندارد، تغییر منوی غذای دانشجویان از یک به دو و حتی سه منو نه تنها اعتبارات خاصی نیاز ندارد بلکه موجب صرف‌جویی در هزینه‌ها خواهد شد اگر چه دانشگاه‌های پزشکی هر یک به تناسب درآمد اختصاصی خود کمکی به بخش تغذیه دانشجویی خواهند کرد.»


او افزود: «تنها 20‌درصد دانشجویان رشته‌های پزشکی صبحانه می‌خورند، با توجه به اینکه حدود 44‌درصد دانشجویان رشته‌های پزشکی ساکن خوابگاه هستند نیاز است این تعداد از دانشجویان وعده صبحانه داشته باشند که البته در آیین‌نامه الگوی تغذیه سالم به این موضوع نیز توجه شده است.»


نژاد جواد گفت: «روزانه در دانشگاه های علوم پزشکی 170 هزار پرس غذا اعم از صبحانه، ناهار و شام توزیع می‌شود، این رقم در سال به بالغ بر 30 میلیون پرس می‌رسد که عدد بالایی است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب