دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ساخت پایگاه بر روی ماه هدف جدید چین

ساخت پایگاه بر روی ماه هدف جدید چین
چین مدل‌هایی از فضاپیمای خدمه‌دار آینده خود را به نمایش گذاشته است تا پیشرفت خود را برای استقرار فضانوردان در ماه اعلام کند.
کد خبر : 894603

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل ازاسپیس، چین مدل‌هایی از فضاپیمای خدمه‌دار آینده خود را به نمایش گذاشته است. این کشور قصد دارد تا ۲۰۳۰ دو فضانورد را در تنها قمر سیاره زمین فرود آورد و به همین منظور، در حال نمایش مدل‌هایی از موشک‌ها و فضاپیمایی است که برای فرستادن فضانوردان خود به ماه در حال توسعه است.

این رویداد، با عنوان «نمایشگاه دستاورد‌ها در برنامه فضایی سرنشین‌دار چین» در ۲۹ دسامبر در شانگهای در مرکز نمایشگاه بین المللی جدید افتتاح شد. در این نمایشگاه موشک لانگ مارچ ۱۰، یک فضاپیمای فرودگر ماه و یک فضاپیمای خدمه نسل بعدی به نمایش گذاشته شده است.

موشک جدید چین بر اساس موشک فعلی چین، لانگ‌مارچ ‌۵، ساخته شده است. فضاپیمای نسل بعدی نیز فناوری خود را از شنژو، فضاپیمای فعلی این کشور که فضانوردان را به ایستگاه فضایی چین می‌فرستد، ایده گرفته است.

 چین تاکنون سه فرود موفقیت آمیز رباتیک بر ماه را با ماموریت‌های چانگ‌ای ۳،۴ و ۵ انجام داده است.

طرح فرود روی ماه این کشور با پرتاب دو موشک لانگ‌مارچ‌۱۰ عملیاتی می‌شود که یکی برای فرودگر و دیگری برای فضاپیمای خدمه است. فرودگر و فضاپیمای سرنشین‌دار قرار است در مدار ماه پهلو بگیرند. سپس دو فضانورد به سمت فرودگر حرکت می‌کنند و سپس به سطح ماه می‌روند، موقعیتی که باید کار‌های علمی مختلفی را انجام دهند و در طول اقامتی که حدود شش ساعت طول می‌کشد، نمونه‌هایی از ماه را جمع‌آوری کنند.

فن پینگ، طراح ارشد ایستگاه‌های فضایی در آکادمی فناوری پرواز‌های فضایی شانگهای به تلویزیون مرکزی چین گفت: توسعه کاوشگر ماه و فضاپیمای جدید همچنان از فناوری‌های قبلی بهره می‌برد اما، ما مشغول تسریع ارزیابی و توسعه ماه نورد سرنشین‌دار هستیم.

وی ادامه داد: چین هدف خود را از فرود انسان بر روی ماه تا سال ۲۰۳۰ اعلام کرده است و پس از تحقق این هدف، ساخت ایستگاه تحقیقاتی ماه می‌تواند شرایطی برای استقرار دیگر انسان‌ها نیز فراهم کند.

چین در حال حاضر روی جذب شرکا برای پروژه‌ای به نام ایستگاه بین‌المللی تحقیقات قمری کار می‌کند. این کشور، همراه با روسیه و دیگر شرکا، قصد دارد پس از پرتاب ماموریت‌های پیشرو «چانگ‌ای‌۷ و ۸» در حدود سال‌های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۸، ساخت پایگاه ماه را آغاز کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب