واحد تولید ورق کبالت از پسماندهای روی افتتاح شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در جریان سفر رئیس جمهور به استان زنجان، با حضور دکتر عباس علیآبادی، وزیر صنعت معدن و تجارت و دکتر محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، واحد «تولید ورق کبالت از پسماندهای روی» صبح امروز شنبه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۲ افتتاح شد.
این طرح دانشبنیان که توسط پژوهشگران شرکت بینالمللی تحقیقات صنعت و معدن انجام شده است، شامل راهاندازی خط تولید کبالت با ظرفیت یک هزار تن در سال و بازیابی کبالت از فیلتر کیک گرم کارخانههای روی میشود.
محمدصادق خیاطیان درخصوص ضروت اجرای این طرح گفت: از کبالت در توربینهای جت تا ژنراتورهای توربین گاز و سایر برنامههای کاربردی که نیاز به درجه حرارت بالا دارند، استفاده میشود. کبالت یک فلز استراتژیک و یک عنصر با اهمیت رو به رشد در اقتصاد آینده انرژی است.
وی تصریح کرد: بسیاری از باتریهای لیتیومی حاوی ۶۰ درصد کبالت هستند و در باتری قابلشارژ از جمله خودروهای الکتریکی، دستگاههای ذخیرهسازی Tesla Powerwall، تلفنهای همراه، لپ تاپ مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد: اجرای این طرح منجر به بازیابی کبالت از پسماند کارخانههای روی خواهد شد که علاوه بر محصول کبالت، محصولات فرعی نظیر هیدروکسید روی، سولفات منگنز و کادمیم نیز تولید خواهد شد که هر کدام به صورت جداگانه قابل استفاده و فروش خواهد بود.
خیاطیان با اشاره به استراتژیک بودن این محصول و عدم تولید آن در مقیاس صنعتی در کشور تأکید کرد: با تولید ۵۰ تن کبالت در سال با توجه به قیمت حدودی ۲۹ هزار دلار از خروج حدود ۲ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: اجرای این طرح دانشبنیان در زنجان، زمینه اشتغال ۱۶۰ نیروی کار جدید و حل مشکل زیست محیطی پسماند روی در این مجموعه را فراهم خواهد کرد. در عین حال، با اجرای این طرح و توسعه فعالیتهای شرکت، امکان استحصال انواع محصولات از بازیافت پسماند فلزی فراهم میشود که زمینه اشتغال افراد بیشتری در سطح استان را ایجاد خواهد کرد.
انتهای پیام/