فوران عظیم خورشیدی در اولین روز سال جدید میلادی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجیتیان، مرکز ملی هواشناسی فضایی چین (NCSW) اعلام کرد که فوران عظیم خورشیدی در اوایل صبح دوشنبه از خورشید شناسایی شده است.
این مرکز ادامه داد: شعله خورشیدی که در ساعت ۵:۵۵ صبح به وقت پکن به اوج خود رسید، در سطح X5.0 طبقه بندی شد و بر یونوسفر تاثیر داشت.
به گفته ناسا، شعلههای خورشیدی انفجار شدید تابش یا نور بر روی خورشید است که زمانی که میدان های مغناطیسی قدرتمند درون و اطراف خورشید دوباره به هم متصل میشوند، اتفاق میافتد. به عبارتی، شعلههای خورشیدی انفجارهای بزرگ در سطح خورشید هستند که در اثر تغییر مداوم قطبهای مغناطیسی اتفاق میافتند، معمولا چند دقیقه طول میکشند، و تشعشعات شدید الکترومغناطیسی از خورشید به سمت کیهان ساطع میکنند. دانشمندان تا بحال پنج گونه از شعلههای خورشیدی را شناسایی کردهاند.
این شعلهها بر اساس قدرت رتبه بندی میشوند، رتبه «بی» (B) کوچکترین و پس از آن «ام، سی و ایکس» C، M و X قویترین شعلهها هستند.
ناسا میگوید: هر حرف تعیین شده نشان دهنده افزایش ده برابری در تولید انرژی است.
به گفته محققان، شعلههای «سی» آنقدر ضعیف هستند که نمیتوانند بهطور محسوس روی زمین تأثیر بگذارند؛ اما شعلههای رتبه «اِم» ممکن است منجر به خاموشی مختصر رادیویی در قطبها و طوفانهای تابشی جزئی شوند، در حالی که شعبههای خورشیدی ایکس قادر به ایجاد طوفانهای تابشی طولانیمدت هستند.
ژانگ پیجین، محقق فوق دکتری در دانشگاه هلسینکی به گروه رسانهای چین گفت، با این حال، شعلههای خورشیدی ایکس به معنای رخداد فاجعهبار نیستند.
شعلههای خورشیدی ایکس طی سالهای گذشته فعالیت خورشیدی بالایی داشتند.
این محقق میگوید: اگر شعله خورشیدی ایکس به طور کامل در سمت دور خورشید و بدون رو به زمین اتفاق بیفتد، تأثیر آن بر زمین حداقل خواهد بود.
مرکز ملی هواشناسی فضایی چین خاطرنشان کرد: انتظار میرود در سه روز آینده، فعالیت خورشیدی در سطوح پایین تا متوسط باشد و احتمال ایجاد شعلههای خورشیدی در رده «ام» وجود داشته باشد.
انتهای پیام/