دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ربات‌های انسان‌نما در فضا؛ برنامه‌ی ناسا برای آینده اکتشافات فضایی

ربات‌های انسان‌نما در فضا؛ برنامه‌ی ناسا برای آینده اکتشافات فضایی
ربات‌های انسان نما در فضا می‌توانند کار‌های خطرناک مانند تمیز کردن پنل‌های خورشیدی یا بازرسی تجهیزات معیوب و ناکارآمد خارج از فضاپیما را انجام دهند تا فضانوردان بتوانند اکتشاف را در اولویت قرار دهند.
کد خبر : 887631

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، ربات انسان‌نمای والکری ناسا با قد ۶ فوت و ۲ اینچ (۱۸۸ سانتی متر) و وزن ۳۰۰ پوند (۱۳۶ کیلوگرم)، چهره‌ای با ابهت و خیره‌کننده است.

به گفته ناسا، والکری که از نام یک شخصیت زن در اساطیر اسکاندیناوی نامگذاری شده و در مرکز فضایی جانسون در هوستون تگزاس مورد آزمایش قرار می‌گیرد، برای فعالیت در «محیط‌های تخریب شده یا آسیب دیده توسط انسان» مانند مناطقی که در اثر بلایای طبیعی آسیب دیده‌اند، طراحی شده است.

اما ربات‌هایی مانند او می‌توانند روزی در فضا فعالیت کنند.

یک ربات انسان نما شبیه به یک فرد است که معمولا دارای یک تنه، سر، دو دست و دو پا است. مهندسان بر این باورند که با نرم افزار مناسب، ربات‌های انسان نما در نهایت قادر به عملکرد مشابه با انسان‌ها و استفاده از ابزار‌ها و تجهیزات مشابه خواهند بود.

شاون عظیمی، رهبر تیم رباتیک «دکسترس» (Dexterous) ناسا گفت که ربات‌های انسان نما در فضا به طور بالقوه می‌توانند کار‌های خطرناک مانند تمیز کردن پنل‌های خورشیدی یا بازرسی تجهیزات معیوب و ناکارآمد خارج از فضاپیما را انجام دهند تا فضانوردان بتوانند اکتشاف را در اولویت قرار دهند.

عظیمی گفت: ما برای جایگزین کردن خدمه انسانی تلاش نمی‌کنیم، ما در واقع فقط سعی می‌کنیم کار‌های کسل کننده، کثیف و خطرناک را از صفحه آن‌ها برداریم تا به آن‌ها اجازه دهیم بر روی فعالیت‌های سطح بالاتر تمرکز کنند.

ناسا در حال همکاری با شرکت‌های رباتیکی مانند «اپترونیک» (Apptronik) در آستین تگزاس است تا بیاموزد که چگونه ربات‌های انسان نما که برای اهداف زمینی ساخته شده‌اند می‌توانند برای ربات‌های انسان نما آینده که مقصدشان فضا است، سودمند باشند.

اپرونیک در حال توسعه آپولو است، یک ربات انسان نما که وظایف زمینی آن شامل کار در انبار‌ها و کارخانه‌های تولیدی با جابه جایی بسته ها، چیدن پالت‌ها و دیگر وظایف زنجیره تامین خواهد بود. این شرکت قصد دارد در اوایل سال ۲۰۲۵ ارائه ربات‌های انسان نما را به شرکت‌ها آغاز کند.

نیک پین، مدیر ارشد فناوری اپترونیک می‌گوید آپولو نسبت به همتایان انسانی خود، به ویژه استقامت، برتری‌های واضحی دارد.

پین گفت: هدف ما این است که این سیستم ۲۲ ساعت در روز آنلاین باشد، این یک باتری قابل تعویض دارد، بنابراین شما می‌توانید برای چهار ساعت کار کنید، باتری را تعویض کنید و سپس در مدت زمان بسیار سریع به کار خود ادامه دهید.

جف کاردناس (Jeff Cardenas)، مدیرعامل اپترونیک می‌گوید با توسعه نرم افزار جدید و بهبود توانایی‌های آپولو، این محدودیت برداشته می‌شود.

کاردناس گفت: رویکرد این است که این ربات را از انبار و در کف تولید شروع کنیم، اما سپس به خرده فروشی و سپس به آنچه که ما فضا‌های بدون ساختار می‌نامیم، منتقل شود.

به گفته عظیمی، در سال‌های آینده این فضا‌های بدون ساختار می‌تواند شامل فضا نیز باشد.

عظیمی گفت: ربات‌هایی مانند آپولو با در نظر گرفتن ماژولار بودن طراحی شده اند تا بتوانند خود را با بسیاری از کاربرد‌ها سازگار کنند. اینجاست که تلاش می‌کند شکاف‌های کلیدی را برطرف کنیم تا یک سیستم زمینی را به محیط فضا وارد کنیم و برای کار در فضا گواهینامه دریافت کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب