دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آموزش مؤثر روش‌های جراحی با شبیه‌ساز بومی لاپاروسکوپی

آموزش مؤثر روش‌های جراحی با شبیه‌ساز بومی لاپاروسکوپی
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به تولید سیمولاتور جراحی لاپاروسکوپی شده‌اند که یک سوم نمونه خارجی هزینه داشته و اکنون به کشورهای خارجی ازجمله اندونزی صادر می‌شود.
کد خبر : 886957

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی که در حیطه‌های آموزش، تشخیص، درمان (جراحی و توان‌بخشی)، بازتوانی و مراقبت‌های پس از درمان با تکیه بر فناوری رباتیک در پزشکی فعالیت دارند، موفق به تولید سیمولاتور جراحی لاپاروسکوپی شده‌اند که یک‌سوم نمونه خارجی هزینه‌بردار بوده و اکنون به کشور‌های خارجی از جمله اندونزی نیز صادر می‌شود.

علیرضا میرباقری، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، درباره تجربه حضور در نمایشگاه ایران ساخت گفت: بیشترین فروش ما از طریق نمایشگاه ایران ساخت بوده و به دلیل حمایتی که معاونت علمی از مراکز پژوهشی و دانشگاهی داشت، همه مشتریان ترغیب شدند تا از این طریق خریدهایشان را انجام دهند.

وی، سیمولاتور جراحی لاپاروسکوپی سینا سیم را از پرفروش‌های شرکت برشمرد و در خصوص نحوه عملکرد این دستگاه گفت: سیمولاتور جراحی لاپاروسکوپی، یک شبیه‌ساز جراحی لاپاروسکوپی با قابلیت ثبت عملکرد کاربر و ارائه گزارش پیشرفت است. این سامانه از دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل شده‌است.

وی افزود: سخت افزار سامانه، شرایط هندسی و فضایی مشابه شرایط جراحی لاپاروسکوپی را فراهم کرده و دسته ابزار‌های جراحی، پدال‌های الکتروسرجری و تصویری بازسازی‌شده از شرایط واقعی جراحی لاپاروسکوپی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: نرم افزار سامانه در ارتباط همزمان با سخت افزار، محیط جراحی لاپاروسکوپی را به لحاظ مهندسی شبیه سازی کرده و بر اساس عملکرد کاربر در تعامل با سخت افزار و دسته‌های ابزار‌های جراحی و پدال‌های الکتروسرجری، واکنش نشان داده و رفتار ارگان مورد جراحی را شبیه سازی می‌کند.

وی در همین راستا افزود: نرم افزار این سامانه علاوه بر محیط شبیه سازی شده جراحی لاپاروسکوپیک کله سیستکتومی، فرآیند‌های استانداردی را بر مبنای استاندارد میستلز برای آموزش جراحی لاپاروسکوپی طراحی کرده و فضا‌های سه بعدی لازم و فرایند‌های آموزشی استاندارد را در چهار محیط مختلف و طی فرایند‌های متفاوت مورد ارزشیابی قرار می‌دهد.

میرباقری، کاربرد این سامانه را در آموزش روش‌های جراحی لاپاروسکوپی به رزیدنت‌های جراحی قبل از شروع عمل روی انسان دانست و گفت: بر اساس ملاحظات اخلاقی مبنی بر حفظ حقوق حیوانات مقدم بر تمرین عمل روی حیوان مورد توجه قرار گرفته است.

وی درباره قابلیت دیگر این محصول دانش‌بنیان افزود: علاوه‌بر این از آنجا که در این سامانه هر کاربر با استفاده از اکانت شخصی خود وارد نرم افزار شده و به تمرین خواهد پرداخت، سامانه قادر است گزارش عملکرد کار و نحوه پیشرفت وی را تهیه و به استاد ناظر بر دوره کارورزی ارائه کند. در حال حاضر در بسیاری از کشور‌های پیشرفته از این روش برای صدور مجوز شروع جراحی لاپاروسکوپی استفاده می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: محیط پایه نرم افزار دستگاه C++ است، لیکن از آنجا که این نرم افزار ضمن دریافت حرکات کاربر در تعامل با سخت افزار، محیط مجازی و بازخورد آن را شبیه‌سازی و کاربر را ارزیابی می‌کند، کاربر هیچ گونه دسترسی به منبع اصلی و متن نرم افزار نخواهد داشت.

وی درباره حمایتی که از سوی معاونت دریافت کرده اند، گفت: ما یک طرح کلان ملی داشتیم و توانسته‌ایم در این خصوص تسهیلات و کمک‌های لازم را دریافت کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب