هوش مصنوعی نمیتواند مخترع باشد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، یک دانشمند کامپیوتر آمریکایی در یک پرونده تاریخی در بریتانیا در مورد اینکه آیا هوش مصنوعی می تواند حق ثبت اختراع داشته باشد یا خیر، پیشنهاد خود برای ثبت حق ثبت اختراع در مورد اختراعات ایجاد شده توسط سیستم هوش مصنوعی خود را از دست داد.
استفن تالر می خواست دو حق اختراع برای اختراعاتی که به گفته او توسط ماشین خلاقیت او به نام «دابوس» (DABUS) ابداع شده بود، دریافت کند.
تلاش او برای ثبت اختراع توسط اداره مالکیت معنوی بریتانیا (IPO)به این دلیل که مخترع باید یک انسان یا یک شرکت باشد، نه یک ماشین رد شد.
تالر از دیوان عالی بریتانیا به دلیل رد درخواست تجدید نظر او شکایت کرد چرا که طبق قانون ثبت اختراع بریتانیا مخترع باید یک شخص حقیقی باشد.
قاضی دیوید کیتچین در حکم کتبی دادگاه گفت که این پرونده به این سوال گسترده تر مربوط نمی شود که آیا پیشرفت های فنی ایجاد شده توسط ماشین هایی که به صورت مستقل عمل میکنند و با هوش مصنوعی کار میکنند، باید انحصاری باشند یا خیر.
وکلای تامسون در بیانیه ای گفتند که این حکم ثابت می کند که قانون ثبت اختراع بریتانیا در حال حاضر برای حفاظت از اختراعاتی که به صورت خودکار توسط ماشین های هوش مصنوعی تولید می شوند، کاملا نامناسب است و در نتیجه در حمایت از هر صنعتی که در توسعه تکنولوژی های جدید به هوش مصنوعی متکی است، کاملا ناکافی است.
سخنگوی اداره مالکیت معنوی از این تصمیم و توضیح قانونی در رابطه با ثبت اختراع ماشینهای هوش مصنوعی استقبال کرد.
آنها افزودند که سوالات مشروعی وجود دارد که چگونه سیستم ثبت اختراع و در واقع مالکیت معنوی باید با چنین خلاقیتهایی برخورد کند و دولت این حوزه قانونی را تحت بازبینی قرار خواهد داد.
وی گفت: این تصمیم در حال حاضر تأثیر قابل توجهی بر سیستم ثبت اختراع نخواهد داشت. این به این دلیل است که در حال حاضر، هوش مصنوعی یک ابزار است، نه یک عامل. من انتظار دارم که این مسئله در میان مدت تغییر کند، اما ما میتوانیم در صورت بروز با این مشکل برخورد کنیم.
تالر افزود: این قضاوت مانع از این نمیشود که شخصی از هوش مصنوعی برای ابداع یک اختراع استفاده کند - در چنین سناریویی، میتوان برای ثبت اختراع اقدام کرد، مشروط بر اینکه آن شخص به عنوان مخترع شناخته شود.
انتهای پیام/