دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آذر 1402 - 13:28
هفته پژوهش و فناوری (۴۳)

۲۰ هزار شرکت دانش‌بنیان جدید ایجاد می‌شود

۲۰ هزار شرکت دانش‌بنیان جدید ایجاد می‌شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: در برنامه هفتم توسعه در بخش‌های علم و فناوری پیش‌بینی شده که ۲۰ هزار شرکت دانش‌بنیان جدید باید به خانواده‌ شرکت‌های دانش‌بنیان در طول این برنامه اضافه شود.
کد خبر : 886256

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسن میرزاخانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی اظهار کرد: امیدواریم همه پژوهش‌ها مسئله محور باشد و برای حل مسائل اساسی کشور به کار گرفته شوند. رویکرد در استان مرکزی در مواجهه با مسائل استان مسئله محوری است، مسئله را می‌شناسیم، زوایای آشکار و پنهان را ارزیابی می‌کنیم، راه حل‌ها را بررسی و به دنبال حل مسئله خواهیم رفت.

وی بیان کرد: انتظار می‌رود پژوهش‌ها مسئله محور باشد و مسئله اساسی کشور توسط پژوهشگران مرتفع شود. در سال‌های گذشته شاهد وضعیت نابسامان صنایع استان خصوصا صنایع بزرگ و مادر، شهرستان اراک بودیم که با مسائل و مشکلات فراوانی مواجه بودند که با خصوصی‌سازی ناکارآمد و شرایط نا امنی در حوزه‌های اجتماعی، امنیتی و اقتصادی برای استان ایجاد کرده بود. این مسئله در استان ارزیابی و با ارائه راهکار‌هایی تصمیماتی گرفته شد که اکنون صنعت استان با بیش از ۳ هزار واحد صنعتی، رتبه اول تنوع تولیدات صنعتی در کشور دارد و با تولید بیش از ۷ هزار و ۹۰۰ قلم کالا، توانایی تأمین همه نیازمندی‌ها در استان فراهم است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی مطرح کرد: به دلیل اینکه این استان قطب صنایع مادر بوده و دارای رتبه چهارم صنایع کشور است، برای مشکلات صنایع به فکر راه حل باشیم در همین راستا صنایع بزرگ استان فعال شدند و صنایع پایین دستی صنایع بزرگ هم از این طریق به رشد دست پیدا کردند. برنامه‌ هفتم توسعه کشور چهارمین برش از سند ۲۰ ساله بوده که قرار است به قانون تبدیل و اجرا بشود. این برنامه ۲۴ لایحه، ۲۴ فصل و ۱۱۸ ماده دارد که نقشه راه توسعه و پیشرفت کشور در این ۲۴ فصل از ۱۱۸ ماده می‌توانیم مشاهده کنیم.

میرزاخانی اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه در بخش‌های علم و فناوری یک سنجش دیده شده که به‌عنوان نمونه در پنج سال آینده باید تعداد شرکت‌های دانش بنیان را به ۳۰ هزار شرکت دانش بنیان افزایش دهیم، یعنی ۲۰ هزار شرکت دانش بنیان جدید باید به خانواده‌ی شرکت‌های دانش بنیان در طول این برنامه اضافه شود به عبارتی هر سال چهار هزار شرکت دانش بنیان باید در کشور ایجاد کنیم که نقش دانشگاه‌ها و مراکز رشد خیلی کمک خواهد کرد. برای رسیدن به این هدف در استان مرکزی با برنامه‌های پارک علم و فناوری به مرور این تعداد در استان افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: در برنامه هفتم قرار است که در پنج سال آینده سهم اقتصاد دانش بنیان از اقتصاد کشور به هفت درصد برسد، اکنون این سهم یک درصد است. شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در این زمینه کمک کنند. در انتهای برنامه هفتم پیش بینی شده به رتبه چهاردهم جهانی تولید علم که در این لایحه هدف گذاری شده برسیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: اهداف کمی برای ارتقای نظام علمی، فناوری و پژوهشی در برنامه هفتم توسعه دیده شده است. اختصاص ۲۰ درصد از پژوهش‌های پسا دکتری به حوزه‌های کاربردی صنعتی و فناوری، در این قانون آمده و به آموزش‌های مهارتی که نیاز‌های جدی فعالان اقتصادی در حوزه علم و فناوری می‌تواند کمک کند توجه ویژه شده همچنین دروس عملی و مهارتی را در کنار دروس نظری باید تقویت شود و به این هدف‌ها در برنامه هفتم برسیم. 

میرزاخانی مطرح کرد: یکی دیگر از نقاط قوت برنامه هفتم توسعه در حوزه علم و فناوری تقویت همکاری‌های بین‌المللی در جذب دانشجو و جذب هیئت علمی بین المللی است. ساماندهی مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به دستگاه اجرایی که اقدام مؤثری خواهد بود و از پراکندگی حوزه پژوهش جلوگیری می‌کند که امیدواریم مجمع تشخیص مصلحت نظام در نهایت با بررسی این لایحه بتواند فضا را برای رشد و توسعه حوزه علم و فناوری در کشور ایجاد کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب