تولید پلاستیکهای سازگار با محیط زیست با میکروارگانیسمها در آینده
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در جامعۀ مدرن تولید پلاستیک افزایش یافته است در نتیجه حجم بالایی از زبالههای پلاستیکی تولید میشود. در میان این زبالههای پلاستیکی میکروپلاستیکهایی وجود دارند که محیط زیست و سلامت انسان را تهدید میکنند. خطرات اینچنین منجر شده تا تیمهای پژوهشی بسیاری برای رفع آن کوشش کنند.
یکی از این تیمهای پژوهشی در موسسه علوم و فناوریهای پیشرفتۀ کره (The Korea Advanced Institute of Science and Technology) فعالیت میکند. این تیم تحقیقاتی میکوشد با استفاده از میکروارگانیسمها، فناوریهایی سازگار با محیط زیست معرفی کند که توانایی تولید و پردازش پلاستیک پایدار را دارد. هدف از این اقدامات کمک به بازیافت مقرونبهصرفۀ پلاستیک و مبارزه با آلودگی پلاستیکی در سطح جهانی است.
کار اصلی این تیم تمرکز بر استفاده از میکروارگانیسمها برای تولید پلاستیکهای زیستی تخریبپذیر و همچنین یافتن راههایی برای تجزیۀ انواع مختلف پلاستیک است. اخیراً رئیس موسسه علوم و فناوریهای پیشرفتۀ کره، کوانگ هیونگ لی، اعلام کرد که این تیم تحت سرپرستی استاد برجستۀ مهندسی شیمی و بیومولکولی، پروفسور سانگ یوپ لی (Sang Yup Lee) مقالهای با عنوان «تولید و تجزیۀ پایدار پلاستیک با استفاده از میکروبها» منتشر کرده است.
این مقاله آخرین فناوریهای تولید پلاستیک سازگار با محیط زیست و تخریب زبالههای پلاستیکی با استفاده از میکروارگانیسمها را بررسی میکند.
بهعلاوه، در این مقاله بر اهمیت استفاده از تواناییهای طبیعی میکروارگانیسمها تاکید شده است. به ادعای این مقاله، میتوان با بهرهگیری از فناوریهای زیستی و همچنین توجه به علومی مثل مهندسی متابولیک و مهندسی آنزیم، از میکروارگانیسمها برای حل مشکل پلاستیک استفاده کرد.
نمونههای تحلیل شده در پژوهش این تیم تحقیقاتی شامل گسترۀ وسیعی از پلاستیکها میشود، از پلاستیکهای ترکیبی و پرکاربرد گرفته تا پلاستیکهای زیستی امیدوارکنندهای که از میکروارگانیسمها ساخته شده و کاملاً تجزیه میشوند و میتواند به حل مشکل آلودگی میکروپلاستیکها کمک کند.
175کشور در نتیجۀ تلاشهای جامعۀ بینالمللی برای مقابله با آلودگی پلاستیکی توافقنامهای الزامآور امضا کردهاند که آنان را متعهد میکند تا سال ۲۰۲۴ به آلودگی پلاستیکی پایان دهند. این مقاله وضعیت تجاریسازی و آخرین فناوریهای مربوط به تجزیه پلاستیکها با استفاده از میکروارگانیسمها و آنزیمها را بررسی میکند؛ همچنین فناوریهای بازیافت مناسب برای تبدیل آنها به سایر ترکیبات مفید را به بحث میگذارد. این تیم تحقیقاتی پیشبینی میکند که در آینده بتوان با استفادۀ گسترده از میکروارگانیسمها پلاستیکهای سازگار با محیط زیست تولید کرد.
بدین ترتیب این تیم بر اهمیت استفادۀ مسئولانه از پلاستیکها تاکید میکند. بر اساس این مقاله، اولویتهای ما باید محافظت از محیط زیست، اقتصادی پایدار و توسعۀ اجتماعی باشد.
انتهای پیام/