دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بر اساس قراردادهای جدید

بانک‌ها اقساط معوق را از حساب مشتریان برداشت می‌کنند

قراردادهای جدید تسهیلات قرض‌الحسنه به بانک‌ اجازه می‌دهد در صورتی که مشتری قسط وام خود را پرداخت نکرد، مبلغ آن را از حساب مشتری در همان بانک یا هر بانک دیگر برداشت کند.
کد خبر : 8847

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا،‌ بانک مرکزی در راستای «یکنواخت‌سازی فرم عقود تسهیلات بـانکی»، بخشنامه فرم یکنواخت قرارداد قرض‌الحسنه را ابلاغ کرده‌است.


این بخشنامه که رعایت آن از ابتدای اردیبهشت ماه سال آینده الزامی است،‌ حاوی نکات تازه‌ای برای وام‌گیرندگان است. از جمله این که مشتری را موظف می‌کند در زمان سررسید، قسط خود را به بانک پرداخت کند. این اقدام در راستای جلوگیری از افزایش مطالبات معوق بانک‌ها انجام شده‌است.


بر اساس ماده ۹ این قرارداد، قرض‌گیرنده و ضامن/ضامنین به طور غیرقابل رجوع به بانک/مؤسسه اعتباری اجازه و اختیار می‌دهند که هرگونه مطالبات خود ناشی از این قرارداد را اعم از مستقیم یا غیرمستقیم پس از سررسید یا حال شدن دیون و در صورت عدم پرداخـت، از موجـودی هـر یـک از حسـابهـا (ریـالی و ارزی)، امـوال و اسـناد آنـان نـزد بانک/مؤسسه اعتباری و یا بانکها و سایر مؤسسات اعتباری رأساً و بدون نیاز به حکـم قضـائی یـا اجرایـی برداشت کرده و به حساب بدهی قرض‌گیرنده منظور کند.


همچنین بر اساس ماده 6 این قرارداد، در صـورتی کـه بـه تشـخیص بانک/مؤسسه اعتباری، قرض‌گیرنده تسهیلات را خارج از موضـوع قـرارداد مصـرف کرده باشد،
بانک/مؤسسه اعتباری می‌تواند مانده مطالبات را به دین حال تبدیل کند.


نکته بدیع دیگر در این قرارداد این است که وثیقه‌های ملکی باید بیمه شوند. بر اساس ماده 13 قرارداد، قرض‌گیرنده تعهد می‌کند حسب مورد در صورت تقاضای بانک/مؤسسه اعتباری، هر آنچـه مـورد وثیقه قرار می‌گیرد را پس از امضای قرارداد و در مدت آن، همـه سـاله بـه مبلغـی کـه مـورد موافقـت بانک/مؤسسه اعتباری باشد، در برابر آتش‌سوزی، انفجار، زلزله، سیل، صاعقه و سایر خطـرات مرتبطـی کـه بانک/مؤسسه اعتباری تعیین می‌کند، نزد یکی از شرکت‌های بیمه مجاز، به هزینه خود و به نفع بانک/مؤسسه اعتباری بیمه کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب