منطقی شدن تعرفه اینترنت همراه در کنار افزایش کیفیت ارتباطات ثابت
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اینروزها همه ترجیح میدهیم به جای سر و کله زدن با اینترنت ثابت و وایفای از دیتای همراه استفاده کنیم؛ اما برخلاف کشور ما در تمام دنیا استفاده از اینترنت ثابت رایج است؛ زیرا از لحاظ هزینه و سرعت در مقایسه با همراه بهتر عمل میکند. به همین دلیل برخی معتقدند یکی از راهکارهای کاهش ترافیک ارتباطات سیار در گرو افزایش کیفیت ارتباطات ثابت و افزایش تعرفه ارتباطات سیار است.
از این رو با داوود زارعیان، معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران درباره افزایش کیفیت ارتباطات سیار گفتوگو کردهایم که در ادامه میخوانید:
زارعیان با تأکید بر اینکه مردم در سراسر دنیا ترجیح میدهند از اینترنت ثابت به جای اینترنت سیار استفاده کنند، گفت: مردم در سراسر دنیا تمایل بیشتری به استفاده از اینترنت ثابت دارند؛ چراکه قیمت اینترنت سیار نسبت به ثابت بالاست و دوم اینکه اپراتورهای سیار موظف هستند اینترنت کاربر را در حال حرکت تأمین کنند که این موضوع مستلزم برقراری زیرساختهای پرهزینه برای اپراتورهاست؛ بنابراین مردم در سراسر جهان ترجیح میدهند از اینترنت ثابت به جای همراه استفاده کنند.
وی افزود: اما در کشور ما این موضوع برعکس است و مردم تمایل بیشتری به استفاده از اینترنت همراه دارند؛ چراکه علاوه بر دسترسی بهتر از سرعت بالایی برخوردار است؛ اما باید این موضوع را در نظر گرفت که تجهیزات اصلی شبکه تلفن همراه «فایوجی» (5G)، «فورجی» (4G) وارداتی است و با بالارفتن مصرف اینترنت همراه باید سرمایهگذاری زیادی در این حوزه صورت بگیرد.
منطقی شدن قیمتها به نفع مردم است
زارعیان گفت: بنابراین هزینهها باید در هر دو بخش ثابت و همراه منطقی شود؛ زیرا با معقول شدن هزینهها، کاربر ترجیح میدهد بلافاصله پس از دسترسی به اینترنت ثابت به آن متصل شود؛ چراکه میتواند اینترنت باکیفیت و پرسرعتتری در مقایسه با اینترنت همراه دریافت کند؛ بنابراین این پیشنهاد منطق اقتصادی، منطق توسعهای و مدیریتی دارد.
معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران بیان کرد: خارج از ایران در پاساژها و مکانهای عمومی وای فای تعبیه شده که مشترکین پس از ورود متصل شوند، این موضوع فشار و بار شبکه همراه کمتر میکند، این موضوع استراتژی است که در دنیا استفاده میشود و جواب هم داده است.
وی اظهار کرد: منظور افزایش تعرفه اینترنت همراه این است که اگر مشترک از اینترنت ثابت و همراه استفاده میکند علاوه بر برطرف شدن همه انتظاراتش تغییری در سبد هزینهای او ایجاد نشود و با توسعه استفاده از اینترنت ثابت باکیفیت اپراتورها هم مجبور به انجام سرمایه گذاریهای هنگفت در جهت توسعه اینترنت همراه نباشند.
لزوم سرمایه گذاری دولت در حوزه اینترنت ثابت
زارعیان ادامه داد: با توسعه فیبر نوری میتوانیم کیفیت اینترنت ثابت را بالا ببریم و از نظر قیمت تفاوت معناداری بین تلفن ثابت و همراه ایجاد کنیم که مشترکین ترغیب به استفاده از اینترنت ثابت شوند. ضمن اینکه میتوان با قرار دادن «موافقتنامه سطح خدمات»(SLA) به مشترکین، تضمین کرد که اینترنت با کیفیت مناسب در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: راه حل دیگر این است که دولت در بخش اینترنت ثابت سرمایهگذاری کند و با پوشش فیبر نوری و سرعت خوب مردم را تشویق به استفاده از اینترنت ثابت و باکیفیت کند که قطعاً برای خانوادهها هم به صرفه خواهد بود.
معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران با اشاره به اینکه توسعه فیبرنوری میتواند گام موثری در جهت افزایش سرعت اینترنت داشته باشد، افزود: قطعا با توسعه فیبر نوری و استفاده مردم بسیاری از مشکلات کیفیت شبکه حل خواهد شد و در ادامه اپراتورها میتوانند آنها را توسعه دهند.
انتهای پیام/