غلبه فناوران داخلی بر همتایان خارجی در قالب «رینوتکس»/ «رینوفست» تضمین رشد علمی کشور است
به گزارش خبرنگار گروه خبرگزاری علم و فناوری آنا، یازدهمین دوره نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس۲۰۲۳) تبریز با حضور حجتالاسلام سیدمحمدعلی آلهاشم نماینده ولیفقیه در استان آذربایجانشرقی و امام جمعه تبریز، عبدالرضا فلاح، مشاور فناوری و نوآوری استاندار آذربایجانشرقی، محمد کلامی معاون اقتصادی استاندار آذربایجانشرقی، تراب محمدی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجانشرقی، آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی و واحد تبریز، لاله ملکنیا، مدیرکل اداره صنعت، جامعه و دانشگاه معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گشایش یافت.
دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دانشآموزی و فناوری در یازدهمین دوره نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس۲۰۲۳) تبریز حضور پررنگ دارند.
دانشگاه آزاد اسلامی با ۱۶۶ طرح از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی، مراکز رشد، مراکز تحقیقاتی و سراهای نوآوری و دانشگاه آزاد تهران مرکزی و دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد در این نمایشگاه حضور دارد.
استان آذربایجانشرقی که پیشتاز برگزاری فستیوالهای متعدد در حوزه فناوری و نوآوری است، دارای ۳۹ پژوهشسرای دانشآموزی است و این قابلیت فرصت مهمی برای جذب دانشآموزان مستعد در قالب فستیوال فناوری و نوآوری است تا این دانشآموزان که آیندهسازان کشور هستند در آینده در مراکز آموزش عالی و دانشگاهها نیز استعداد و قابلیت خود را نشان دهند.
نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی از 14 تا 17 آذر 1402 از ساعت ۱۳ تا ۱۹ در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تبریز برقرار است.
نماینده ولیفقیه در استان آذربایجانشرقی در مراسم افتتاحیه یازدهمین دوره نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس۲۰۲۳) تبریز گفت: برگزاری نمایشگاه در کشور جایگاه رفیعی در نمایش قدرت صنعتی و تکنولوژیکی نوآوریها و فناوریها دارد و همواره موجب ایجاد فضای صحیح رقابتی میشود.
آلهاشم افزود: همین رقابت خود به خود عاملی برای نشاط و پویایی هرچه بیشتر صنعت و نوآوری میشود و بازدیدکنندگان این نمایشگاه میتوانند در زمینه تخصصی خود از دستاوردهای داخلی موردنیاز مطلع شده و مانع واردات و خروج سرمایه از کشور شوند و با دسترسی به بازار داخلی به ارزآوری و سرمایه گذاری در کشور مبادرت کنند.
امام جمعه تبریز یادآور شد: در چنین فضایی، راه برای حضور نخبگان کشور باز خواهد شد و این موضوع میتواند ضریب سطح علمی و صنعتی کشور را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و دغدغه اصلی برگزاری نمایشگاه باید ایجاد نشاط اقتصادی، ممانعت از مهاجرت نخبگان و پیشرفت کشور باشد.
نماینده ولیفقیه در استان آذربایجانشرقی افزود: تمرکز به سودآوری و بازاریابیهای کوتاهمدت در نهایت به زیان مشارکتکننده ختم خواهد شد و هدف از شرکت در این نمایشگاه نباید فروش به هر شکل در رابطه با محصولات باشد بلکه باید رقابت و غلبه بر فناوریهای خارجی مدنظر قرار بگیرد.
آلهاشم گفت: برگزاری رویدادهای علمی و نوآورانه باید به عرصه رویارویی علمی نیازها و راهحلها تبدیل شود. در این نمایشگاه، هر دو بخش صنعت و دانشگاه، صنعت و دانشبنیانها باید همدیگر را پیدا کنند تا نیازهای صنعت مبتنی بر دانش محققان کشور در شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها مرتفع شود.
وی مطرح کرد: این نمایشگاه نباید محدود به چند روز برگزاری باشد، بلکه باید تبدیل به شبکهای پویا و دائمی شود تا در طول سال، استان آذربایجانشرقی بتواند با بهرهمندی از توان این شبکه برای رفع چالشهای مختلف، چارهاندیشی کند و بهکارگیری دانشپژوهان میتواند اشتغالزایی و خودکفایی کشور را رقم زند.
نماینده ولیفقیه در استان آذربایجانشرقی گفت: امسال، نخستین جشنواره فناوری و نوآوری دانشآموزی با عنوان «رینوفست» همزمان با رینوتکس در تبریز برگزار میشود که اقدام مبارکی برای نسلی است که با هوش و پراستعداد هستند.
آلهاشم توضیح داد: این تسلطی که برخی از دانشآموزان بر روی برخی فناوریهای روز جهان دارند و شاید برایشان پیش پا افتاده تلقی میشود، برای نسلهای قبلی آرزو بود.
وی افزود: گویا از این جشنواره هم استقبال چشمگیری در سه محور هوا و فضا، رباتیک و هوش مصنوعی داشتند و تعداد طرحها و شرکتکنندگان هم قابل توجه بود.
نماینده ولیفقیه در استان آذربایجانشرقی گفت: نقش چنین جشنوارههایی در تضمین رشد علمی کشور غیر قابل انکار است و ورود دانشآموزان به فضای دانشبنیان و آشنایی با علوم نو و تکنولوزیهای روز دنیا میتواند موجب شتاب در پیشرفت و توسعه کشور باشد.
الگوسازی در حوزه فناوری با «رینوتکس»
مشاور فناوری و نوآوری استاندار آذربایجانشرقی هم در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس ۲۰۲۳) گفت: تلاش کردیم یازدهمین دوره نمایشگاه رینوتکس را ارتقا داده و فستیوال فناوری دانشآموزی را هم با هدف تربیت نوجوانان با علوم آینده در کنار نمایشگاه رینوتکس برگزار کنیم.
فلاح ادامه داد: همچنین در جایزه ملی فناوری ایران (جمفا) برنامه ما الگوسازی در حوزه فناوری است و این کلیات اهداف ما در نمایشگاه امسال بود.
مشاور فناوری و نوآوری استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه عمده هدف ما تجاریسازی محصولات شرکتهاست، افزود: تلاش میکنیم صنایع و محصولات این نمایشگاه متناسب با زیستبوم کشور باشد. همچنین امسال با کمک استانداری و بخش خصوصی جوایز ارزندهای را برای جمفا در نظر گرفتهایم.
فلاح تشریح کرد: در «رینوفست» که مربوط به بخش دانشآموزی است هم نمایش دستاوردهای دانشآموزی و هم مسابقات مختلف را داریم که کار مناسبی است که با حمایت مسئولان استانی شروع شده، امیدواریم تداوم داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ۷۹۱ طرح در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است، توضیح داد: علاوه بر تیمهای داخلی، چندین تیم خارجی هم در این نمایشگاه حضور دارند که البته به دلیل نزدیکی به سال میلادی تعدادی از مهمانان خارجی نتوانستند در نمایشگاه حاضر شوند.
مشاور فناوری و نوآوری استاندار آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: بیش از ۱۵۰ نفر در برپایی این نمایشگاه تلاش کردهاند که امیدواریم این دوره فتح بابی برای شکوفایی بیشتر فناوری و نوآوری در کشور باشد.
انتهای پیام/