دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تجربه‌نگاری هجدهمین نشست سالانه مجمع حکمرانی اینترنت برگزار شد

تجربه‌نگاری هجدهمین نشست سالانه مجمع حکمرانی اینترنت برگزار شد
تجربه نگاری هجدهمین نشست سالانه مجمع حکمرانی اینترنت (IGF۲۰۲۳) در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری آزمایشگاه داده و حکمرانی برگزار شد.
کد خبر : 882256

به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، تجربه نگاری هجدهمین نشست سالانه مجمع حکمرانی اینترنت (IGF۲۰۲۳) با حضور دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سید محمد رضوی‌زاده رئیس پژوهشگاه فاوا و محمد خوانساری رئیس سازمان فناوری اطلاعات در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

در ابتدای این جلسه که با هدف بررسی فضای نشست‌های سالانه مجمع حکمرانی اینترنت و برای حضوری بهتر کشورمان در این نشست سالانه برگزار شد، خوانساری با تمجید از میزبانی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و آزمایشگاه داده و حکمرانی از این نشست علمی، اظهار کرد: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات همواره به عنوان میزبان جلسات اشتراک دانش در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات عمل کرده است تا بتواند دیدگاه‌های مختلف در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را به نمایش بگذارد.

وی همچنین تصریح کرد: یکی از نکاتی که باید در بحث نشست‌های بعدی حکمرانی اینترنت در نظر بگیریم این است که متخصصان و پژوهشگران ما باید به صورت آنلاین و مجازی در این نشست‌ها حضور پیدا کنند تا از فضای حاکم بر فضای مجازی در دنیا مطلع شوند، اجلاس امسال نیز تحت تأثیر تکنولوژی هوش مصنوعی قرار گرفته بود و بیشتر مطالب پیرامون این موضوع مطرح شد.

در ادامه ابوالفضل عمویی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مراسم تجربه نگاری هجدهمین نشست سالانه مجمع حکمرانی اینترنت (IGF۲۰۲۳) که در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، برگزار شد، اظهار کرد: همانطور که مطرح شد موضوع روز و موضوع این نشست هوش مصنوعی بود تکنولوژی که باید در آن دولت پیش قدم شود تا با قانون گذاری اعتماد اجتماعی را در کشور ایجاد کند.

وی تصریح کرد: باید اجازه توسعه به هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری نوظهور را داد و در همین راستا موضوع قاعده گذاری هوش مصنوعی بسیار داغ است. موضوع مواجهه با هوش مصنوعی در دو رویکرد در دنیا دنبال می‌شود که یکی از آن‌ها بعد امنیت و دیگری موضوع توسعه آن است و باید اجازه توسعه به این فناوری نوظهور را داد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: این تکنولوژی در آینده ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد، اما باید قاعده گذاری شود که چطور می‌توان از آن به خوبی بهره برد، موضوعی که بحث داغ نشست امسال بود.

در ادامه این بحث نیز رضاخواه دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس شورای اجرایی اتحادیه بین‌المجالس جهانی IPU گفت: سالیانه دو اجلاس برگزار و در کنار آن سمینار‌های مرتبط نیز برگزار می‌کند. اغلب، موضوعات سیاسی در این اجلاس مطرح می‌شود، اما به دلیل نقش فزاینده هوش مصنوعی، IPU نیز کم کم حضور پیدا می‌کند، چراکه نیازمند تنظیم گری است و این امر به عهده پارلمان‌ها است.

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اجلاس IPU امسال علی رغم موضوعات سیاسی که همیشه دنبال می‌شد، به صورت تخصصی برگزار شد و از منظر حکمرانی آموختنی‌های فراوانی داشت که کل حاکمیت باید به این موضوع ورود کنند، چراکه موضوع این کنفرانس در ۲۰ الی ۳۰ ساله آینده کشور بسیار با اهمیت خواهد بود.

رضاخواه، افزود: موضوع هوش مصنوعی در زندگی روزمره، موضوعات کلان، رشد اقتصادی و بسیاری از حوزه‌ها تاثیرگذار است؛ همچنین در برنامه هفتم توسعه که پنج سال آینده کشور را ترسیم می‌کند، نقش پررنگ آن به چشم می‌آید.

وی تاکید کرد: در گذشته حاکمیت و رسانه‌ها نقش تاثیرگذاری داشتند، اما اکنون مهندسی آن به کمک هوش مصنوعی صورت می‌پذیرد و اکنون تاثیرگذاری هوش مصنوعی از موضوع ملی و منطقه‌ای فراتر رفته و به بخش بین المللی رسیده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: ما موضوع هوش مصنوعی و قانون‌گذاری در این حوزه را در مجلس در دستور کار خود قرار داده‌ایم و از دوستان خود در وزارت ارتباطات و پژوهشگاه خواستاریم که هرچه سریعتر این موضوعات را عملیاتی کنند.

میرزاپور، مشاور امور راهبردی و بین‌الملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیز با تبیین اهمیت IGF این سال‌ها بیان کردند: مجمع حکمرانی اینترنت در این سال‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا این مجمع در سال‌های پایانی خود قرار دارد و در اجلاس WSIS در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ پیرامون مجمع حکمرانی اینترنت تصمیم‌گیری خواهد شد. مشارکت در جهت نقش‌آفرینی در تعیین آینده این مجمع از اهمیت فراوانی برخوردار است.

وی در ادامه تأکید کرد: یکی از دلایلی که این اجلاس بصورت ویژه به حوزه هوش مصنوعی ورود کرده است به دلیل این است که کشوری مانند چین در این حوزه پیشرو شده و فضا از دست آمریکایی‌ها و غربی‌ها خارج شده است. یکی از زوایای نگاه ویژه اجلاسی مانند مجمع حکمرانی اینترنت به هوش مصنوعی از این منظر است.

گفتنی است هم‌راستا با برگزاری این نشست و تکلیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به پژوهشگاه فاوا در خصوص بحث حکمرانی، قانون‌گذاری و تدوین سند توسعه هوش مصنوعی کشور، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدام به برگزاری جلسات جمع سپاری قانون‌گذاری هوش مصنوعی با حضور بخش خصوصی و معاونت حقوقی ریاست جمهوری کرده و همچنین همایش ملی «ایران ای‌آی» (IRAN AI) را برنامه‌ریزی کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب