بازیابی حرکت اندامهای فلج با تزریق ایمپلنت نخاعی نانویی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آسیبهای ستون فقرات جریان سیگنالهای الکتریکی از مغز به قسمتهای تحتانی بدن را مختل میکند، تحرک را کاهش میدهد و در موارد شدید منجر به فلج کامل میشود.
محرکهای ستون فقرات دستگاههایی هستند که میتوانند با جراحی در ستون فقرات بیمار کاشته شوند تا محل آسیب را دور بزنند و کمی تحرک را بازیابی کنند. متأسفانه، چنین ایمپلنتهایی اغلب حجیم اند، نیاز به جراحی دارند و دقت دقیقی ندارند.
اکنون دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز در پژوهش جدیدی، دستگاه بسیار کوچکتری ابداع کرده اند که انعطاف پذیر و قابل کشش است. این دستگاه در محل متفاوتی نسبت به سایر محرکها قرار میگیرد: سطح اپیدورال بطنی جانبی، که نه تنها برای دقت بهتر به نورونهای حرکتی نزدیک است؛ بلکه فقط میتوان آن را با یک سرنگ معمولی در جای خود تزریق کرد، بدون نیاز به جراحی.
محققان از انجام آزمایشهای امیدوارکننده این ریز ایمپلنت روی موشهای فلج خبر دادند. «دینچانگ لین» «Dinchang Lin» نویسنده اصلی این مطالعه گفت: این فناوری جدید را در مدل موش به کار گرفتیم.
با استفاده از جریان الکتریکی تقریباً دو مرتبه کمتر از جریان الکتریکی که در تحریک پشتی سنتی استفاده میشود، حرکات پا را برانگیختیم. محرک ما نه تنها دامنه وسیع تری از حرکات را فعال میکند، بلکه امکان میدهد الگوی تحریک آرایه الکترود را برنامه ریزی کنیم که منجر به حرکات پیچیدهتر و طبیعیتر پا میشود که یادآور قدم زدن، لگدزدن و تکان دادن است.
این گروه از محققان میگویند این دستگاه در نهایت میتواند به بازیابی عملکرد حرکتی در بیماران مبتلا به آسیب نخاعی یا بیماریهای عصبی کمک کند. کمتر تهاجمی بودن، میتواند دسترسی به درمان را افزایش و هزینه را کاهش دهد.
دانش پژوهان بر لزوم انجام تحقیقات بیشتر برای انجام آزمایشهای انسانی این دستگاه در مقیاس نانو، تاکید دارند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Nano Letters منتشر شده است.
انتهای پیام/