هوش مصنوعی سرطان سینه را دقیقتر از پزشکان تشخیص میدهد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مدیکال نیوز، شرکت لونیت (Lunit) که در زمینه هوش مصنوعی در کره جنوبی فعالیت دارد، دادههایی را از یک ابزار تصویربرداری مجهز به نرمافزار هوش مصنوعی برای تشخیص سرطان پستان منتشر کرده که نشاندهنده دقت بسیار بالای آن است.
نرمافزار اینسایت امامجی (INSIGHT MMG)، متعلق به شرکت تجهیزات پزشکی لونیت بر اساس یادگیری عمیق کار میکند و نوعی دستیار رادیولوژی برای تفسیر ماموگرافی است.
در این مطالعه علمی که در دانمارک انجام شد، عملکرد نرمافزار اینسایت امامجی با عملکرد یک متخصص رادیولوژی انسانی مقایسه شد و در آن از دادههای ۲۵۰ هزار تصویربردای پستان از ۱۵۰ هزار زن در فاصله آگوست ۲۰۱۴ تا آگوست ۲۰۱۸ استفاده شد و مواردی، چون تشخیص درست در خصوص وجود و یا نبود نشانههای سرطان پستان، نشانههای پیشگویانه و میزان خطا مورد بازبینی قرار گرفتند. نتایج این بازبینی نشان داد که میزان حساسیت هوش مصنوعی در تشخیص سرطان سینه حتی چند درصد دقیقتر از تصویربرداری توسط انسان است.
این نتایج بر اساس نخستین مطالعه شرکت لونیت روی این ابزار و در فاصله آوریل ۲۰۲۱ تا ژوئن ۲۰۲۲ انجام شد و خوانشهای نرمافزار اینسایت امامجی با تجزیهوتحلیل دو متخصص رادیولوژی از بیش از ۵۵ هزار غربالگری سرطان پستان مورد مقایسه قرار گرفت. میزان تشخیص سرطان توسط متخصص رادیولوژی در هر هزار نفر ۴.۱ درصد اعلام شد، در حالی که نرمافزار اینسایت امامجی این میزان را ۴.۳ درصد گزارش کرد و دقت بالاتری را نشان داد.
با اعلام موفقیت هوش مصنوعی در انجام این آزمایش، بیمارستان کاپیو استی گوران (Capio St Göran)، بزرگترین بیمارستان خصوصی سوئد با شرکت لونیت قراردادی امضا کرد تا برای تشخیص سرطان پستان از این نرمافزار استفاده کند و رسماً به اولین و بزرگترین مرکز تشخیص سرطان پستان با هوش مصنوعی در جهان تبدیل شد.
به پیشبینی شرکت گلوبال دیتا (GlobalData) به زودی استقبال تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی از فناوری هوش مصنوعی برای ارتقای تشخیص و درمان توسط دستگاهها افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام/