دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دبیر شورای عالی فضای مجازی: حملات سایبری ۳۰ برابر شده است

دبیر شورای عالی فضای مجازی: حملات سایبری ۳۰ برابر شده است
آقامیری گفت: حملات سایبری در مقایسه با سال‌های گذشته حدود ۳۰ برابر افزایش پیدا کرده است؛ اما دشمنان توفیق جدی نداشته‌اند.
کد خبر : 881296

به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمحمدامین آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی با آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کرد.

امام جمعه قم فضای مجازی را دغدغه همه نخبگان و افراد صاحب فکر و اندیشه در کشور عنوان کرد و اظهار کرد: فضای مجازی گرچه ابزاری است که دشمنان برای پیشبرد اهداف خود از آن استفاده می‌کنند؛ اما در عین حال می‌تواند برای ما نیز یک فرصت باشد.

زیرساخت قوی؛ پیش نیاز تولید محتوا

وی وجود زیرساخت قوی و مستحکم را پیش نیاز حوزه محتوایی عنوان کرد و بیان کرد: محتوا بدون یک زیرساخت قوی و استوار شکل نمی‌گیرد، لذا ناگزیر باید تقویت زیرساخت‌ها را شتاب ببخشید؛ البته معنای آن غفلت از بحث محتوا نیست، بلکه باید این دو همزمان مورد توجه قرار گیرند.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری افزود: بخش قابل توجهی از زندگی مردم به فضای مجازی وابسته شده است و دشمنان در تلاش‌ هستند تا اهداف شوم فرهنگی خود را در فضای جامعه نهادینه کنند و یک روح بی‌تفاوتی را درقالب جنگ شناختی، در جامعه ایجاد کنند.

حسینی بوشهری با اشاره به افزایش میزان حملات سایبری به کشور، خاطر نشان کرد: با توانمندی‌های به وجود آمده، امروز اگر دشمن حمله‌ای کند، باید منتظر پاسخ این حمله خود باشد که نشان دهنده حضور قوی ما در این عرصه است. ما باید از نظر زیرساخت همگام با دنیا پیش برویم و حتی در جهت ارائه خدمت، مبتکر و خلاق باشیم.

استاد حوزه علمیه قم خطاب به مسئولین فضای مجازی کشور ابراز کرد: کار خود را عادی تلقی نکنید؛ بلکه شما فرماندهی یک حرکت عظیم سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را بر عهده دارید و باید با تمام وجود و با مطالعه عمیق و ابتکار و نوآوری به میدان بیایید. باید قبل از اینکه حالت دفاعی به خود بگیرید، حالت تهاجمی داشته باشید.

شکل‌دهی به افکار عمومی؛ از ویژگی‌های فضای‌مجازی

وی شکل‌دهی به افکار عمومی را از ویژگی‌های فضای مجازی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: از دستاوردهای عملیات «طوفان الأقصی» آگاهی‌بخشی به مردم دنیا بود. به صورتی که دشمنان در مقابل افکار عمومی مجبور به عقب نشینی شدند. ما نیز باید با تولید محتوا، از دنیای استکبار مطالبه‌گری کنیم و با تولید محتوا در فضای مجازی، تغییر دهنده فضای حاکم در دنیا باشیم.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به ظرفیت حوزه‌های علمیه در خصوص فضای مجازی گفت: خوشبختانه حوزه امروز با حوزه گذشته متفاوت است و طلاب علاوه بر اشراف بر محتوای فاخر، در زمینه‌های هنری و مسائل روز نیز فعال و آشنا هستند.

وی افزود: از ظرفیت و امکانات حوزه علمیه در این خصوص استفاده کنید. به سراغ مجموعه‌های مختلف و فعال حوزوی بروید؛ زیرا امروز حوزه علمیه دوشادوش نظام اسلامی، برای پیشبرد اهداف نظام حرکت می‌کند.

حسینی بوشهری علت برخی عقب ماندگی‌ها در عرصه محتوایی در فضای مجازی را ناشی از عدم ارتباط سیستمی حوزه علمیه با مجموعه‌های حاکمیتی ارزیابی کرد و اظهار کرد: ارتباط با اشخاص بُرد لازم را نخواهد داشت. باید ارتباط سیستمی برقرار شود.

فضای‌مجازی؛ دغدغه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

وی، مسائل مربوط به فضای مجازی را از دغدغه‌های اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برشمرد و گفت: یکی از موضوعات پرتکرار در جلسات هفتگی شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بحث فضای مجازی است.

شایان ذکر است در ابتدای این دیدار، سید محمدامین آقامیری، گزارش مختصری از وضعیت فضای مجازی کشور ارائه کرد و ارائه خدمات و محتوا را از اولویت‌های خود در مرکز ملی فضای مجازی برشمرد.

وی ابراز کرد: فضای مجازی امروز بخشی از زندگی مردم است. درگذشته بیشتر نگاه فنی به فضای مجازی و حتی شبکه ملی اطلاعات وجود داشت؛ در صورتی که محتوا اصل قضیه است و در این بخش مقداری عقب افتادگی داریم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به حملات سایبری دشمنان به زیرساخت‌های کشور گفت: حملات سایبری نسبت به سال‌های گذشته حدوداً ۳۰ برابر افزایش پیدا کرده است؛ اما دشمنان توفیق جدی نداشته‌اند.

آقامیری خاطر نشان کرد: در حوزه محتوا یکی از نیازهای ما رساندن ابزارهای لازم به نیروهای خودی است و این مطلب خود به خود به بحث محتوایی کمک جدی خواهد کرد.

در عرصه فضای مجازی نیازمند نگاه کلان و آینده‌نگرانه هستیم

آیت الله علیرضا اعرافی هم در دیدار با رئیس مرکز ملی فضای مجازی، با اشاره به اینکه مرکز رسانه و فضای مجازی مخصوص به مسائل کلان حوزه و روحانیت است، گفت: فضای مجازی عرصه بزرگ و حساسی است که انگیزه قوی و روحیه جهادی موجب می‌شود در این عرصه گام‌های مؤثری برداشته شود.

عضو جامعه مدرسین با بیان اینکه در عرصه فضای مجازی نیازمند نگاه کلان و آینده‌نگرانه هستیم، عنوان کرد: اگر این برنامه‌ریزی کلان وجود نداشته باشد، انسان در عرصه مدیریت دچار روزمرگی خواهد شد. حوزه و دستگاه‌های حوزوی باید به رویکرد فضای مجازی به عنوان روح و جان‌مایه بسیاری از برنامه‌ها توجه کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه برد گفتمانی انقلاب اسلامی بسیار فراتر از محور مقاومت است، ابراز کرد: محور مقاومت تنها تجلی بخشی از این برد گفتمانی است چرا که در کشورها و قاره‌های مختلف گفتمان انقلاب اسلامی برد داشته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب