دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

قانون‌گذاری جهانی برای هوش مصنوعی؛ آخرین تحولات چیست؟

قانون‌گذاری جهانی برای هوش مصنوعی؛ آخرین تحولات چیست؟
دولت‌ها در سراسر جهان ضرورت ایجاد چارچوب‌های نظارتی را برای اطمینان از استقرار هوش مصنوعی اخلاقی، حفاظت از حریم خصوصی و کاهش خطرات احتمالی احساس کرده‌اند.
کد خبر : 880952
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ در چشم‌انداز فناوری به سرعت در حال پیشرفت ما، هوش مصنوعی (AI) در همه جا رسوخ کرده و صنایع و زندگی روزمره را متحول کرده است. با گسترش نفوذ هوش مصنوعی، ضرورت قانون‌گذاری جامع نیز افزایش می‌یابد.
 
دولت‌ها در سراسر جهان ضرورت ایجاد چارچوب‌های نظارتی را برای اطمینان از استقرار هوش مصنوعی اخلاقی، حفاظت از حریم خصوصی و کاهش خطرات احتمالی تشخیص می‌دهند. این تلاش‌های قانونی نه تنها به دنبال بهره‌برداری از مزایای هوش مصنوعی است؛ بلکه به‌عنوان گامی مهم در جهت تقویت نوآوری مسئولانه و حفاظت از رفاه جامعه عمل می‌کند.

از این رو در این گزارش آخرین اقدامات نهاد‌های حاکم ملی و بین‌المللی برای تنظیم ابزار‌های هوش مصنوعی را مشاهده می‌کنید:

استرالیا

استرالیا پیش‌نویس کد‌های جدیدی را برای جلوگیری از اشتراک‌گذاری مطالب سواستفاده جنسی از کودکان که توسط هوش مصنوعی ایجاد شده و تولید نسخه‌های جعلی از همان مطالب در اختیار موتور‌های جستجو قرار خواهد داد.

بریتانیا

توسعه‌دهندگان برجسته هوش مصنوعی دوم نوامبر در نخستین اجلاس جهانی ایمنی هوش مصنوعی در بریتانیا با دولت‌ها توافق کردند که با برای آزمایش مدل‌های مرزی جدید قبل از انتشار آن‌ها به مدیریت خطرات این فناوری در حال توسعه همکاری کنند.

بیش از ۲۵ کشور حاضر در این اجلاس از جمله آمریکا و چین و اتحادیه اروپا بیانیه بلچلی را برای همکاری و ایجاد یک رویکرد مشترک در زمینه نظارت  بر هوش مصنوعی امضا کردند.

یک هفته پس از آنکه ریشی سوناک، نخست وزیر سابق بریتانیا گفته بود که بریتانیا نخستین موسسه ایمنی هوش مصنوعی جهان را راه‌اندازی خواهد کرد، در این نشست اعلام کرد که بودجه خود را برای «منابع تحقیقاتی هوش مصنوعی» که شامل دو ابررایانه است و از تحقیقات برای ایمن‌سازی مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی پشتیبانی می‌کنند، سه برابر خواهد کرد.

سازمان نظارت بر داده‌های بریتانیا در ماه اکتبر اعلام کرد که اسنپ چت را با یک اخطار اجرایی اولیه به دلیل عدم موفقیت احتمالی در ارزیابی صحیح خطرات حریم خصوصی چت‌بات هوش مصنوعی خود برای کاربران به ویژه کودکان، صادر کرده است.

قانون‌گذاری جهانی هوش مصنوعی؛ آخرین تحولات چیست؟

چین

وو ژائوهوی، معاون وزیر علوم و فناوری چین در جلسه افتتاحیه اجلاس ایمنی هوش مصنوعی در بریتانیا گفت که پکن آماده افزایش همکاری در زمینه ایمنی هوش مصنوعی برای کمک به ایجاد یک چارچوب حکمرانی بین المللی است.

چین در ماه اکتبر الزامات امنیتی پیشنهادی برای شرکت‌های ارائه دهنده خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی مولد را منتشر کرد، از جمله فهرست سیاه منابعی که نمی‌توان از آن‌ها برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی استفاده کرد.

این کشور در ماه اوت مجموعه‌ای از اقدامات موقت را صادر کرد و ارائه دهندگان خدمات را ملزم به ارائه ارزیابی‌های امنیتی و دریافت مجوز پیش از عرضه محصولات هوش مصنوعی بازار انبوه کرد.

اتحادیه اروپا

براساس مقاله مشترکی که ۱۸ نوامبر توسط رویترز منتشر شد، فرانسه، آلمان و ایتالیا در مورد نحوه تنظیم هوش مصنوعی به توافق رسیده‌اند. بر اساس توافق انجام شده در ابتدا، هیچ تحریمی نباید اعمال شود. با این حال، اگر نقض قوانین رفتاری پس از مدت زمان مشخصی از طرف ارائه دهندگان کشف شود، می‌توان سیستم تحریمی را راه‌اندازی کرد. یک نهاد اروپایی باید بر رعایت استاندارد‌ها نظارت کند.

به گفته پنج فرد آشنا به این موضوع، قانونگذاران اروپایی در روز ۲۴ اکتبر بر سر بخش مهمی از قوانین جدید هوش مصنوعی که انواع سیستم‌هایی که «پرخطر» نامیده خواهند شد را مشخص می‌کنند، به توافق گسترده‌تری در مورد قانون برجسته هوش مصنوعی که انتظار می‌رود در ماه دسامبر به تصویب برسد، نزدیک شدند.

فرانسه

دیده‌بان حریم خصوصی فرانسه در ماه آوریل اعلام کرد که در حال بررسی شکایت‌ها درباره چت جی‌پی‌تی است.

جی ۷

کشور‌های گروه هفت ۳۰ اکتبر بر سر یک آیین نامه ۱۱ ماده‌ای برای شرکت‌های توسعه دهنده سیستم‌های پیشرفته هوش مصنوعی به توافق رسیدند که هدف از آن ترویج هوش مصنوعی ایمن و قابل اعتماد در سراسر جهان است.

ایتالیا

یک مقام ارشد در ماه مه گفت که مقام حفاظت از داده ایتالیا قصد دارد پلتفرم‌های هوش مصنوعی را بررسی کند و کارشناسانی را در این زمینه استخدام کند. چت جی‌پی‌تی در ماه مارس به طور موقت در این کشور ممنوع شد، اما در آوریل دوباره در دسترس قرار گرفت.

ژاپن

یک مقام رسمی در ماه ژوئیه گفت: ژاپن انتظار دارد تا پایان سال ۲۰۲۳ مقرراتی را معرفی کند که احتمالا به نگرش آمریکا نزدیک‌تر از مقررات سخت گیرانه برنامه ریزی شده در اتحادیه اروپا هستند.

سازمان نظارت بر حریم خصوصی این کشور به «اوپن ای‌آی» هشدار داده که داده‌های حساس را بدون اجازه مردم جمع آوری نکند.

قانون‌گذاری جهانی هوش مصنوعی؛ آخرین تحولات چیست؟

لهستان

دفتر حفاظت از داده‌های شخصی لهستان در ماه سپتامبر اعلام کرد که در حال بررسی «اوپن ای‌آی» به خاطر شکایتی است که چت جی‌پی‌تی قوانین حفاظت از داده‌های اتحادیه اروپا را نقض می‌کند.

اسپانیا

آژانس حفاظت از داده‌های اسپانیا در ماه آوریل تحقیقات اولیه‌ای را در مورد نقض احتمالی داده‌ها توسط چت جی‌پی‌تی آغاز کرد.

سازمان ملل

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد ۲۶ اکتبر از ایجاد یک هیئت مشورتی ۳۹ نفره متشکل از مدیران شرکت‌های فناوری، مقامات دولتی و دانشگاهیان برای رسیدگی به مسائل مربوط به حاکمیت بین المللی هوش مصنوعی خبر داد.

گوترش در آن زمان گفت: شورای امنیت سازمان ملل اولین بحث رسمی خود در مورد هوش مصنوعی را در ماه ژوئیه برگزار کرد و به کاربرد‌های نظامی و غیر نظامی هوش مصنوعی پرداخت که می‌تواند پیامد‌های بسیار جدی برای صلح و امنیت جهانی داشته باشد.

ایالات متحده آمریکا

جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، در جریان اجلاس ایمنی هوش مصنوعی در بریتانیا گفت: ایالات متحده یک موسسه ایمنی هوش مصنوعی راه اندازی خواهد کرد تا خطرات شناخته شده و در حال ظهور مدل‌های به اصطلاح «مرزی» هوش مصنوعی را ارزیابی کند.

رئیس جمهور جو بایدن ۳۰ اکتبر فرمان اجرایی جدیدی صادر کرد تا توسعه دهندگان سیستم‌های هوش مصنوعی که خطراتی برای امنیت ملی، اقتصاد، بهداشت عمومی یا ایمنی ایالات متحده دارند، ملزم شوند نتایج آزمایش‌های ایمنی را با دولت به اشتراک بگذارند.

کنگره آمریکا در ماه سپتامبر جلساتی را در مورد هوش مصنوعی و یک انجمن هوش مصنوعی با حضور مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا  و ایلان ماسک، مدیر عامل تسلا برگزار کرد. بیش از ۶۰ سناتور در این مذاکرات شرکت کردند که طی آن ماسک خواستار یک  داور آمریکایی برای هوش مصنوعی شد.

همچنین کمیسیون تجارت فدرال آمریکا در ماه ژوئیه تحقیقاتی را در مورد اوپن ای‌آی آغاز کرد که ادعا می‌کرد این شرکت قوانین حمایت از مصرف کننده را زیر پا گذاشته است

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته