دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زارع‌پور: پروژه فیبر نوری سرعت روند توسعه کشور را چندین برابر می‌کند

زارع‌پور: پروژه فیبر نوری سرعت روند توسعه کشور را چندین برابر می‌کند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کار‌های شهر ساوه را به طور رسمی افتتاح کرد و این شهرستان تحت پوشش اینترنت با سرعت‌هایی تا یک هزار مگابیت بر ثانیه قرار گرفت.
کد خبر : 878010

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین افتتاح طرح ملی فیبر نوری و منازل و کسب و کار‌های شهرستان ساوه، با محکوم کردن جنایت‌های رژیم صهونیستی و سکوت جامعه جهانی در برابر جنایت‌های این رژیم جعلی در نوار غزه، پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها را جزو بزرگترین پروژه‌های ارتباطی در تاریخ کشور خواند و گفت: این پروژه یک اتفاق تاریخی است که روند توسعه در کشور را چندین برابر سرعت می‌بخشد. 

وی افزود: امروز شاهد تست سرعت ۷۰۰ مگابیت برثانیه بر بستر فیبر نوری بودیم و این سرعت در برخی مناطق تا هزار مگابیت بر ثانیه نیز می‌رسد؛ این در حالی است که در حال حاضر میانگین سرعت اینترنتی که ارایه می‌شود که در کشور داریم ۱۲ مگابیت است. 

زارع پور با بیان اینکه این پروژه بزرگ تقریبا یک سال است که شروع شده و دولت برای به ثمر رساندن آن تجهیز تمام مقدمات کار را فراهم کرده، تصریح کرد: در یک سال اخیر دو و نیم میلیون پوشش ایجاد شده است و در حال حاضر قریب به ۴ میلیون خانوار تحت پوشش فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها قرار دارند و تا پایان سال نیز تعهد ۸ میلیون پوشش و تا پایان دولت ۲۰ میلیون پوشش محقق خواهد شد. 

وی ادامه داد: به پشتوانه این کار بزرگی که در ابتدا برخی به دیده تردید به آن نگاه می‌کردند، مجلس شورای اسلامی این اعتماد را کرد و برای برنامه هفتم توسعه ۲۰ میلیون اتصال را تکلیف قانونی کرد. 

زارع پور با بیان اینکه تلاشمان این است که شهر‌های استان مرکزی خیلی زود تحت پوشش فیبر نوری قرار گیرند، گفت: امروز تفاهم نامه اجرا و آغاز این پروژه در شهر اراک به امضا می‌رسد و امیدواریم مرکز استان را به زودی تحت پوشش قرار دهیم. 

وی افزود: شهر‌هایی دیگر استان در تعهد سال آینده اپراتور‌های مجری طرح است، ولی تلاش می‌شود که دستکم تا پایان سال تعدادی از شهر‌های استان را تحت پوشش کامل قرار بگیرند. 

وزیر ارتباطات تاکید کرد: اگر قرار باشد در همه شهر‌های استان این نعمت جدید فراهم شود، لازم است که همه مسوولین شهری دست به دست هم دهند و همه مدیران شهری در هر لباس و جایگاهی با این پروژه همراهی کنند تا مردم طعم شیرین سرعت‌هایی چند صد مگابیتی را بچشد. 

وی در ادامه با اشاره به توسعه ارتباطات روستایی استان مرکزی گفت: با اتصال ۱۵۹ روستای جدید، ۹۳ درصد روستا‌های استان مرکزی به شبکه ارتباطی متصل هستند که حدود ۵۰ روستای دیگر باقی مانده است که عمده آن‌ها فاقد هرگونه زیرساختی اعم از جاده و برق هستند که تلاش می‌کنیم آن‌ها را نیز تا پایان سال به شبکه ارتباطی متصل کنیم. 

وزیر ارتباطات در خاتمه تاکید کرد که در گام بعدی و از سال آینده ارتقا کیفیت ارتباطات روستا‌ها در دستور کار قرار خواهد گرفت. 

در بخشی از این مراسم شانه ساز زاده، مدیر عامل شاتل به عنوان مجری پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها در شهر ساوه ضمن ارایه گزارشی از روند اجرای و تکمیل این پروژه گفت: در شهر ساوه ۴۰ کیلومتر حفاری و بیش از ۱۲۰ کیلومتر فیبرکشی انجام گرفته است و نزدیک به یکصد هزار خانوار را تحت پوشش قرار خواهد داد و کل شهر تحت پوشش شبکه قیبر قرار دارد. 

وی افزود: در ادامه کار تلاش خواهیم کرد فاصله دسترسی خانواده‌ها به فیبر را از ۳۰۰ متر به ۱۰۰ متر کاهش دهیم. همچنین تلاش داریم که ارایه سرویس را در ساوه به یک هفته کاهش دهیم. 

شانه ساز درباره تعرفه سرویس فیبر نوری نیز گفت: سرویس یک ساله با ماهی ۴۰ گیگ بدون محدودیت سرعت با یک خط تلفن ثابت، اشتراک یکساله رایگان نماوا، سالانه یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود. 

وی افزود: قیمت مودم فیبر نوری درحال حاضر در بازار یک میلیون ۹۰۰ هزار تومان است که با همکاری یکی از تولیدکنندگان داخلی، قیمت مودم فیبر نوری را به ۶۰۰ هزار تومان رساندیم. یعنی به این ترتیب قیمت اولیه را هم برای مشترکان کاهش دادیم. 

در پایان این مراسم تست سرعت در حضور استاندار مرکزی، فرماندار و سایر مدیران استانی و شهری و اصحاب رسانه به نمایش گذاشته شد و سرعت ۷۰۰ مگابیت بر ثانیه به ثبت رسید. 

وزیر ارتباطات و هیئت همراه در ادامه به منزل یکی از فرهنگیان شهر ساوه و یک کسب و کار رفت و سرویس ارایه شده به این مشترکان را مورد ارزیابی قرار داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب