ایجاد نهاد نظارت بر هوش مصنوعی توسط سازمان ملل
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از ایجاد یک نهاد مشورتی ۳۹ نفره برای رسیدگی به مسائل مربوط به حاکمیت بین المللی هوش مصنوعی خبر داد.
اعضای این نهاد شامل مدیران شرکتهای فناوری، مقامات دولتی از اسپانیا تا عربستان سعودی و دانشگاهیان کشورهایی مانند آمریکا، روسیه و ژاپن هستند.
هیرواکی کیتانو مدیر ارشد فناوری سونی، میرا موراتی مدیر ارشد فناوری اوپن ایای و ناتاشا کرامپتون، مدیر ارشد مسئول هوش مصنوعی مایکروسافت از جمله مدیرانی هستند که به نمایندگی از شرکتهای فناوری فعالیت میکنند.
همچنین نمایندگانی از شش قاره با سوابق مختلف از «ویلاس دهار» متخصص هوش مصنوعی مستقر در آمریکا گرفته تا پروفسور «یی زنگ فام» از چین و وکیل مصری «محمد فراهات» در این کمیته حضور دارند.
گوترش در بیانیهای گفت: درک پتانسیل تحول آفرین هوش مصنوعی دشوار است و بدون ورود به مجموعهای از سناریوهای روز قیامت، روشن است که استفاده مخرب از هوش مصنوعی میتواند اعتماد به موسسات را تضعیف کند، انسجام اجتماعی را تضعیف کند و دموکراسی را تهدید کند.
از سال گذشته که اوپن ایآی چت جیپیتی را راهاندازی کرد، علاقه به این فناوری جدید در سراسر جهان گسترش یافت و باعث شد محققان هوش مصنوعی نگرانیهایی را در مورد خطرات آن برای جامعه مطرح کنند.
در حالی که بسیاری از دولتها در تلاش برای تدوین قوانینی برای تنظیم گسترش هوش مصنوعی هستند، محققان و قانون گذاران خواستار همکاری جهانی دراین زمینه شدهاند.
این نهاد سازمان ملل تا پایان امسال توصیههای اولیه و توصیههای نهایی را تا تابستان ۲۰۲۴ منتشر خواهد کرد.
انتهای پیام/