قورباغهها گرما را بیشتر تحمل میکنند
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، اگر یک قورباغه چوبی و یک قورباغه سبز را در آب قرار دهید و آن را روی حرارت بگذارید، تفاوت این دو نوع قورباغه مشخص میشود. اگرچه این دو گونه در محیطهای مشابهی زندگی میکنند، قورباغههای سبز بیشتر تمایل دارند در آبی که گرمتر است، شنا کنند. اما محققان کار جالبی انجام دادهاند. آنها میکروبیوم روده یک قورباغه سبز را به تخمهای قورباغه چوبی منتقل کردند. لارو قورباغه چوبی هم توانست در دماهای بالاتر آب شنا کند و گرما را تاب بیاورد.
قورباغههای سبز و قورباغههای چوبی ارتباط نزدیکی دارند؛ اما زندگی متفاوتی دارند. قورباغههای چوبی تنها در سه ماهه بهار از تخم به بالغ تبدیل میشوند. لاروهای قورباغه سبز میتوانند در تمام تابستان به صورت قورباغه باقی بمانند و در نتیجه در دمای بالاتر آب شنا کنند.
«جیسون دالاس» (Jason Dallas)، خزندهشناس دانشگاه ایالتی تنسی، به همراه همکارانش گزارش دادند که این مطالعه نشان میدهد که برخی از گونهها ممکن است بیشتر یا کمتر به تغییرات آب و هوایی حساس باشند. این گروه علاقه خاصی به کشف ماکزیمم حرارتی بحرانی قورباغهها داشتند؛ یعنی گرمترین دمایی که این حیوان میتواند در آن به شنا کردن ادامه دهد.
دالاس میگوید: دوزیستان و خزندگان در سطح جهانی در معرض خطر هستند، اما هنوز مطالعات کافی در این زمینه انجام نشده است. هنوز مشخص نیست که میکروبیومهای آنها چگونه در زندگیشان نقش دارند.
دالاس برای اینکه بفهمد میکروبیوم چه نقشی در تحمل دمای قورباغه ایفا میکند، در اوایل بهار برای جستجوی تخمهای قورباغه چوبی به یک تالاب محلی رفت. او در این مورد میگوید: آنها تولید مثل میکنند، و همه چیز اساسا در یک یا دو روز تمام میشود. روز بعد که میروی، با صدها یا هزاران صدها توده تخم مواجه میشوید.
دالاس چند توده تخم قورباغه را در یک وان پلاستیکی بزرگ ریخت و آنها را با احتیاز خیلی زیاد به محوطه دانشگاه برد، چون قورباغههای چوبی از تکانهای زیاد ماشین خوششان نمیآید. او و همکارانش در آزمایشگاه، تخمها را در محلول آنتیبیوتیک شستند تا از شر میکروبیوم خلاص شوند و برخی از آنها را با باکتریهای روده قورباغههای سبز تلقیح کردند.
وقتی قورباغهها از تخم بیرون آمدند، کمی از ژله تخم خود را خوردند و در این فرآیند از مقداری آب حوضچه یا باکتریهای قورباغه سبز هم تغذیه کردند. دالاس دریافت آنهایی که باکتری روده قورباغه سبز را دریافت کردند، توانستند مدت کوتاهی در آب گرم شده تا ۳۸.۳ درجه سانتیگراد هم بمانند، در حالی که آنهایی که با آب حوضچه معمولی خود یا بدون باکتری از تخم درآمده بودند، فقط در دمای ۳۷.۷ درجه سانتیگراد شنا کردند. محققان دریافتند که لاروهای تلقیح شده با باکتریهای قورباغه سبز، میکروبیومهای متنوعتری دارند.
«تیموتی کولستون» (Timothy Colston)، متخصص خزندهشناسی دانشگاه پورتوریکو که در این مطالعه شرکت نداشت، میگوید: تفاوت دما اندک است، اما میتواند معنیدار باشد. حتی یک درجه تفاوت دما در یک دوره زمانی کوتاه، اگر این مزیت را برای زنده ماندن و تولید مثل به یک موجود بدهد، بدن آن را مقاومتر میکند.
اینکه دقیقاً چگونه میکروبیوم قورباغه به حیوانات کمک میکند تا گرمای بیشتری را دریافت کنند، همچنان یک معما باقی مانده است. جمعیت باکتریایی مناسب میتواند برای سلامت کلی قورباغه مفید باشد.
کولستون میگوید: اگر آنها از ویروسها یا عفونتهای قارچی محافظت شوند، ممکن است بهتر بتوانند در برابر یک یا دو موج گرما مقاومت کنند. میکروبهای روده همچنین میتوانند بر نحوه عملکرد متابولیسم قورباغه، یا نحوه مقاومت پروتئینها در برابر گرما تأثیر بگذارند.
انتهای پیام/