اقتصاد دانشبنیان چیست؟
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، اقتصاد دانشبنیان برای رشد و تولید ثروت تنها به تعدادی از صنایع با فناوری بالا متکی نیست؛ بلکه در این اقتصاد همه صنایع به فراخور نیاز خود از دانش استفاده میکنند. به عبارت دیگر در اقتصاد دانشبنیان، تولید و توزیع و کاربرد دانش در همه صنایع عامل محرک رشد اقتصادی و تولید ثروت و اشتغال است.
اقتصاد دانشبنیان اقتصادی است که بر اساس تولید و توزیع و کاربرد دانش و اطلاعات شکل گرفته و سرمایهگذاری در دانش و صنایع دانش پایه مورد توجه خاص قرار میگیرد.
در ساختار اقتصاد دانشبنیان بخش قابل توجهی از سرمایه گذاریها باید به بخشهای فناورانه و ایجاد زیرساختهای آن سوق یابد. سرمایه گذاری در این زمینه صرف نظر از مصارف و هزینه کردهای جاری را میطلبد و دولت و بخش خصوصی باید در صورت محدودیت منابع از هزینههای جاری خود کاسته و در طرحها و شرکتهای دانشبنیان سرمایه گذاری کند.
دانش یکی از قدرتمندترین بازوها در عرصه تحولات اقتصادی است. امروزه حجم سرمایه و اندازه بازار جای خود را به دانش و تکنولوژی دادهاند و این دانش است که نقش اساسی را در ارتقاء تولید ملی کشور ایفا میکند. در حقیقت در دنیای امروز، دانش سبب افزایش مزیت رقابتی و ایجاد ارزش افزوده میشود.
نکته مهم اینجاست که تنها پرداختن به کسب دانش و آموزش در اقتصاد تاثیری ندارد؛ بلکه این دانش باید به صورت مستمر و پایدار در استفاده از منابع اقتصادی به کار برده شود.
انتهای پیام/