جیمز وب به دنبال نشانههای حیات در یک ستاره کوتوله
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، یکی از اهداف اصلی تلسکوپ جیمزوب، بررسی ستارهای به نام تراپیست-۱ است که در جایی نزدیک به ما قرار دارد و به عنوان یک سیستم ستارهای با پتانسیل خارقالعاده حیات شناخته میشود.
تراپیست-۱ یک ستاره کوتوله فرا سرد است که ۴۰.۷ سال نوری از زمین فاصله دارد.
در سال ۲۰۱۶ ستارهای به نام تراپیست-۱ کشف شد که در مجموعهای از هفت سیاره قرار دارد. این سیارات در نزدیکی ستاره، به طوری که فاصله آنها از تراپیست-۱ تقریباً معادل فاصله زمین از خورشید است، قرار گرفتهاند. برخلاف سایر سیستمهای خورشیدی که تا کنون مشاهده شدهاند، تراپیست-۱ ستارهای بسیار کوچک و سرد با اندازهای کمتر از ۱/۱۰ اندازه خورشید و دمایی حدود ۲۵۰ درجه سانتیگراد است و به دلیل این ویژگیها، این ستاره شرایطی برای حیات وجود دارد و نظر به فاصله نسبتاً کم بین سیارهها و ستاره، فرصتی برای ارتباطات ممکن بین سیارههای متصل به آن فراهم میشود.
یکی از اصلیترین مسائلی که تلسکوپ جیمز وب به بررسی آنها میپردازد، افت شعلههای ستاره تراپیست-۱ است. در حالت عادی، ستارهها به صورت دورهای شعلههایی عظیم تولید میکنند و این شعلهها میتوانند کل سطح سیارات را دربرگیرند. با توجه به وجود این افت شعلهها در تراپیست-۱، تحقیقات تلسکوپ جیمز وب در این زمینه چندین مزیت برای جستجوی زندگی خارج از کره زمین دارد.
تلسکوپ جیمز وب با دقت بیشتری نسبت به تلسکوپهای قبلی میتواند این افت شعلهها را در ستاره مورد برسی تشخیص دهد که به ما کمک میکند تا به طور دقیق مشخص کنیم که چقدر این شعلهها پُرقدرت بوده و تاثیر آنها بر سیارات دیگر به چه شکل است.
علاوهبر این ما را قادر میسازد تا درک بهتری از فعالیتهای ستارهای در سیستم تراپیست-۱ بدست آوریم. با بررسی این فعالیتها میتوانیم بهتر دریابیم که ستارههای کوچک و سرد شبیه تراپیست-۱ چگونه عمل میکنند و چگونه ممکن است در این شرایط حیات برقرار باشد.
در نتیجه، تحقیقات تلسکوپ جیمز وب در خصوص افت شعلههای ستاره تراپیست-۱ به ما اطلاعات مهمی درباره شرایط زندگی در این سیستم فراهم میکند. این مطالعهها میتوانند به ما کمک کند تا در جستجوی نشانههای حیات خارج از کره زمین، به سمت سیارههای جدید برویم.
انتهای پیام/