دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اوج بارش شهابی؛

امشب بارش شهابی «دراکونید» را از دست ندهید

امشب بارش شهابی «دراکونید» را از دست ندهید
بارش شهابی «دراکونید» امشب آسمان را (۱۶ مهر) روشن می‌کند.
کد خبر : 872025

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، بارش شهابی دراکونید آسمان شب را در طی دو روز آینده روشن می‌کند. در هنگام بارش شهابی دراکونید، میلیون‌ها سنگ کوچک و یخی که از دنباله‌دار «پی‌۲۱-ژاکوبینی‌زینر» باقی مانده‌اند، با زمین برخورد می‌کنند. بر اساس اعلام سازمان فضا و هوانوردی آمریکا، این دنباله‌دار عرض آن ۱.۲۴ مایل است و هر ۶ سال و نیم یک بار از مدار زمین عبور می‌کند.

به گفته اخترشناسان، شرایط مشاهده و رصد بارش شهابی سالانه دراکونید که طی یکی دو روز آینده به اوج خود می‌رسد امسال مساعد است.

بارش شهابی دراکونید از ۶ اکتبر تا ۱۰ اکتبر فعال است و اوج آن در حدود یکشنبه (۸ اکتبر) یا دوشنبه (۹ اکتبر) رخ می‌دهد. امسال، ماه در این ایام ۲۰ درصد کمتر درخشندگی دارد و آسمان نسبتاً تاریکی را برای تماشاگران این پدیده نجومی فراهم می‌کند.

برخلاف بسیاری از بارش‌های شهاب‌سنگی دیگر که به دلیل نور زیاد ماه، مشاهده آن‌ها با مشکل مواجه است، در این بارش شهاب‌سنگی کاهش مرئی بودن ماه امکان سهولت بیشتری در مشاهده را به ارمغان می‌آورد. 

انواع بارش‌های شهابی نظیر بارش شهابی دراکونید زمانی رخ می‌دهد که زمین از میان ابر‌های سنگی باقیمانده از دنباله‌دار‌ها عبور می‌کند. همان‌طور که سنگ‌های دنباله‌دار در اتمسفر می‌چرخند، برخی از آن‌ها آتش می‌گیرند و در آسمان  به‌سرعت حرکت می‌کنند؛ این همان چیزی است که آن‌ها را به طور رسمی به شهاب‌سنگ تبدیل می‌کند.

برای مشاهده این بارش شهاب‌سنگی، بهتر است به مکان‌های دور از نور‌های شهری و به آسمان تاریک مراجعه کرده و در حد امکان از وسایل و تجهیزات مناسب استفاده کنید. افراد مستقر در کویر و بیابان‌های بدون ابر نیز باید برای تماشای شهاب‌سنگ‌ها صبور باشند، در این شرایط محیطی به ندرت شهاب‌سنگ‌ها مشاهده می‌شوند چه برسد اینکه افراد مشتاق دیدن بارش آن‌ها باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب