آینده درخشان صنعت لوازمالتحریر با استفاده از فناوری
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نوشتافزار یا لوازمالتحریر مجموعه گستردهای از ابزارهایی نوشتاری و تولیدشدهای هستند که معمولا برای آموزش و تحصیل به کار گرفته میشود. مجموعه لوازمالتحریر در طول زمان تغییرات عمدهای را به خود دیده اما توسعه صنعت لوازمالتحریر بهسرعت در حال پیشرفت است به طوری که علیرغم وجود وسایل ارتباطی و جایگزین آن، تقاضا برای نوشتافزار روزبهروز بیشتر میشود.
امسال هم همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، نهمین دوره نمایشگاه نوشتافزار ایرانی با هدف عرضه و معرفی دستاوردها، محصولات و نوآوریهای مجموعه تولیدی صنعت نوشتافزار در شهریورماه آغاز به کار کرده است و تا فردا دوم مهر ادامه دارد. در این نمایشگاه تعدادی شرکت دانشبنیان بودند که آخرین دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتند؛ دستاوردهایی که با استفاده از فناوری به تولید رسیده و اکنون قابل استفاده توسطمخاطبان آن است.
در این گزارش قصد داریم دستاوردهای دانشبنیان در حوزه نوشتافزار را با ویژگیهای فناورانه آنها توضیح دهیم.
خودکارهای آنتیباکتریال نانو
ندا جلینی، نماینده یک شرکت دانشبنیان که در این نمایشگاه حضور داشت به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: در این شرکت موفق به تولید محصولات سلامتمحور از جمله خودکارهایی با بدنه نانو آنتیباکتریال شدیم. این خاصیت موجب میشود تا مانع از انتقال بیماری از یک شخص به شخص شود.
به گفته جلینی، محصولات این شرکت دانشبنیان با بهرهگیری از فناوری نانو ومواد مختلف آنتیباکتریال مانند نقره، روی، کیتوسان و نظایر آنها موجب توقف رشد یا عملکرد «باکتریواستاتیک» و موجب موجب نابودی عوامل بیماریزا یا عملکرد «باکتریوسیدال» میشوند؛ لذا در صورت استفاده اشخاص بعدی از این محصولات، احتمال انتقال عوامل بیماریزا خصوصاً عوامل بیماریهای عفونی به آنها کاهش مییابد؛ از این رو سلامت مصرفکنندگان تضمین میشود.
وی با بیان اینکه خاصیت نانو آنتیباکتریال تا آخر عمر محصول باقی میماند، اظهار کرد: به بیان دیگر محصولات این شرکت «سلفکلین» (self clean) هستند. علاوه بر تولید محصولات سلامتمحور همانند خودکارها، پاککنها، محصولاتی مانند گواش، رنگ انگشتی و ماسه اخیراً به بازار عرضه شده است.
تولید گواشهای آنتیباکتریال نانویی
نماینده فعال حوزه دانشبنیانی با اشاره به فناوری بهکاربردهشده در گواش که از دیگر محصولات این شرکت است مطرح کرد: نانو پوشرنگ گواش در برابر سایش و خراشیدگی، مبتنی بر فناوری نانو مقاوم شده است. ماسه بازی جادویی به همراه ابزارهایی با خاصیت آنتیباکتریال از ماسه طبیعی همدان برای سرگرمی و حفظ سلامتی کودکان طراحی شده است.
تولید خمیربازی بر پایه آب و گندم
کشور ایران با سابقه بیش از یک دهه در زمینه تولید، واردات، صادرات و توزیع انواع نوشتافزار و ملزومات اداری و بایگانی به دستاوردهای برجستهای در تولیدات لوازمالتحریر رسیده است. فاطمه ثقفی، نماینده یک شرکت دانشبنیان درخصوص فعالیتهای ویژه این شرکت فعال که در نمایشگاه نوشتافزار امسال هم حضور داشت به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: شرکت ما بهعنوان بزرگترین تولیدکننده نوشتافزار و لوازم اداری بایگانی موفق به طراحی ۷۵۰ کالا شده است و ۳۵۰ مورد آن از تولیدات داخل به شمار میرود.
وی با بیان اینکه از بهترین کیفیت مواد اولیه در ساخت نوشتافزار استفاده کردیم، اظهار کرد: دستگاههایی با بهترین تکنولوژی به ما کمک کرده است تا محصولات دارای استانداردهای جهانی باشند. کاربرد بهترین فناوری در ضخامت کالاها، کیفیت مواد اولیه و نوع رنگ به کار بردهشده منجر شده است تا با برند ایرانی و قیمت مقرونبهصرفه، بهترین کیفیت را به مردم ارائه دهیم.
ثقفی افزود: ازآنجاییکه با کودکان خردسال سروکار داریم، ضروری دانستیم تا از موادی استفاده کنیم که به سلامت آنها آسیبی وارد نکند.
تولید مدادرنگی هایی با رنگهای خوراکی
نماینده این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه موفق به تولید خطکشهای ژلهای، ظرف غذا، لیوانها و قمقمهها شدیم، تصریح کرد: درصدد برآمدیم تا از رنگهای خوراکی استفاده کنیم تا کمترین ضرر به کودکان وارد شود.
ثقفی با اشاره به کیفیت مواد اولیه محصولات، مطرح کرد: روزبهروز در حال ارتقای محصولات خود هستیم تا بهطور کامل جایگزین نمونههای خارجی شود.
به گفته وی، رنگ مدادهای طراحیشده در این شرکت از رنگهای خوراکی به کار گرفته شده است. همچنین از چوب اندونزی و گیاهی برای نوک استفاده کردیم. بدنه خودکار در این شرکت از پپه یا پلاستیک فشرده ساخته میشود. آزمایشها نشان میدهد که خودکارها ۶۰۰ متر بدون قطع و وصلی مینویسد.
نماینده این شرکت دانشبنیان اضافه کرد: طراحی خمیر خوراکی بازی بر پایه آب و گندم از دیگر طراحیهای بسیار جالب محسوب میشود و والدین با قرار دادن در پارچه مرطوب میتوانند خمیر را به حالت اولیه بازگردانند و از خرابشدن آن جلوگیری کنند.
تولید لوازم التحریر حرفه ای با کیفیت با استفاده از فناوری
در این نمایشگاه نیز، امیر رستمی، نماینده یک شرکت دانشبنیان دیگری با بیان اینکه در صنعت نوشتافزار، محصولات آموزشی و هنری پیشرو هستیم، به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری گفت: تولیدات این شرکت بیش از ۱۷۰ محصول در گروههای مختلف همانند خمیربازی، خمیرشنی، ژل اسلایم، آبرنگ، رنگانگشتی، رنگ صورت، گواش، پاستل روغنی و مداد شمعی، چسب ماتیکی، انواع مداد تحریر و مداد رنگی، و محصولات متنوع جانبی نظیر ظروف غذای کودک است.
وی با بیان اینکه اخیراً در تولید محصولات شرکت یا حرفهای پاستلها، مدادرنگیها و آبرنگ فعالیت داشتیم، اظهار کرد: مدادهای تولید شده در این شرکت نسبت به مدادهای معمولی از مواد اولیه باکیفیتتر و تنوع رنگی بالاتر برخوردار است. همچنین پاستلهای این شرکت رنگدهی و اثربخشی بیشتری نسبت به پاستلهای روغنی و گچی دارد.خمیربازیهای این شرکت خشکشونده نیست و پس از نگهداری در یک ظرف پلاستیکی تا ۲ سال قادر به استفاده است.
رستمی با اشاره به صادرات محصولات این شرکت دانشبنیان، عنوان کرد: محصولات تولیدشده در این شرکت علاوهبر تأمین نیاز داخلی کشور، به کشورهای همسایه و مشترکالمنافع (CIS) و اروپا صادر میشود.
راز ماندگاری تولید محصولات نوشتافزار در گرو فناوری
نوشتافزار غالباً جزء محصولات هایتک یا فناوری پیشرفته محسوب نمیشود؛ اما تولید لوازمالتحریر در بخشی از حوزهها و مواد اولیه خاص به فناوریهای پیشرفته نیاز دارد که تنها شرکتهای دانشبنیان قادر به تولید آن هستند. همانطور که اخیراً در این نمایشگاه و سایر نمایشگاهها، حضور دانشبنیانها فعال شده است می توان فناوری را کلید راز بقای نوشتافزار ایرانی دانست.
محمد یقینی، مدیرعامل مجمع فعالان ایراننوشت و دبیر مجمع فعالان نوشتافزار ایرانی نیز در این باره به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: رضایت مردم از صنعت نوشتافزار بیش از ۸۰ درصد است به طوری که نوشتافزار در بازار سهم ۱۰ درصدی دارد. در حال حاضر با دارا بودن صنعت، فعالان زیستبوم و با استفاده از مواد اولیه مختلف و کیفیتهای متفاوت وارد یک فضای رقابتی شدهاند.
دبیر مجمع فعالان نوشتافزار ایرانی مطرح کرد: وضعیت تولید نوشتافزار در داخل کشور بسیار منحصربهفرد و ایدئال است، زیرا تنها کشوری هستیم که صنعت نوشتافزار را داریم و تنها تأمینکننده نیاز داخل هستیم. همچنین قصد داریم با تولید چندبرابری بهسرعت از صنعت وارداتمحور به سمت صادراتمحور حرکت کنیم.
یقینی اضافه کرد: علاوه بر تأمین نیاز داخل، میتوانیم نیاز کشورهای همسایه و همجوار را تأمین کنیم. با توجه به اینکه نوشتافزار یک کالای مصرفی است و رقابت بسیار بالاست، مشکلات بسیار زیادی برای تولیدکنندگان در تأمین مواد اولیه و تخصیص ارز وجود دارد که نیاز به سرمایهگذاریهایی ویژهای دارد.
دبیر مجمع فعالان نوشتافزار ایرانی با اشاره به حضور حداقل ۱۰ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه نوشتافزار، خاطرنشان کرد: تولید داخل بخشی از محصولات وجود ندارد و یا یک و دو مجموعه در حال تولید آنها هستند. بایستی با توجه به درنظر گرفتن صرفه اقتصادی و سرمایهگذاری دستگاههای دولتی و بخشهای خصوصی در راستای ارتقای تولیدات نوشتافزار پیش برویم و نباید فراموش کنیم که تولید محصولات جدید نیازمند سطحی از دانش، فناوری و مهندسی هستند و تولید آنها توسط مجموعههای معمولی امکانپذیر نیست.
انتهای پیام/