بازتاب گسترده حضور معاون علمی رئیسجمهور در رسانههای کوبا
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، شمار زیادی از روزنامهها و رسانههای کوبا و کشورهای آمریکای لاتین، سخنرانی روحالله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در جمع سران کشورهای گروه ۷۷ را بازتاب داده است و از برنامههای ایران برای توسعه فناوریهای پیشرفته بهرغم تحریمهای گسترده غرب تمجید کردهاند.
«پرنسا لاتین»، آژانس خبری آمریکای لاتین در گزارشی از ملاقات دهقانی و هیئت همراه با دیاز کانل، رئیسجمهور کوبا نوشت: «رئیسجمهوری کوبا با تأکید بر اراده و پتانسیل دو کشور در ادامه ارتقای روابط فیمابین، حضور معاون علمی رئیسجمهور ایران در اجلاس سران گروه ۷۷ در کوبا را نشانگر روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری مطلوب دو کشور توصیف کرده است.»
روزنامه کوبایی Juventud Rebelde هم در گزارشی از مذاکرات دهقانی و دیاز کانل که در کاخ انقلاب در هاوانا برگزار شده نوشت: «دیاز کانل، رئیسجمهوری کوبا در دیدار با دکتر روحالله دهقانی فیروزآبادی اظهار کرد که اقامت وی در هاوانا پیوندهای تاریخی، دوستی و همکاری بین دو ملت را تقویت میکند و در عین حال به تداوم دیدارهایی که با رئیسجمهور رئیسی در ژوئن گذشته و چند روز پیش در جریان اجلاس بریکس در آفریقای جنوبی برگزار شد کمک میکند.
در این مذاکرات، دیاز کانل بر وضعیت عالی روابط دوجانبه تأکید کرد و هر دو طرف توافق کردند که همکاریهای مشترک خود را در زمینههایی که برای دو طرف سودمند تشخیص دادهشده بهویژه در حوزه بیوتکنولوژی تقویت کنند.
رئیسجمهور کوبا از حمایت همیشگی ایران از تقاضای جهانی برای پایان دادن به محاصره اقتصادی، تجاری و مالی کوبا توسط آمریکا که بیش از شش دهه ادامه داشته تشکر کرد و مخالفت کوبا را با اعمال تحریمهای یکجانبه و تلاش برای به هم زدن ثبات داخلی در ایران اعلام کرد. در این دیدار همچنین توافقات صورت گرفته در سفر رسمی رئیسجمهور ایران در ژوئن سال جاری به هاوانا پیگیری شد.»
روزنامه Diario VEA ونزوئلا هم در گزارشی به سخنرانی دهقانی در اجلاس گروه ۷۷ پرداخته و نوشت: «فیروزآبادی، نماینده ایران گفت که جهان جنوب چارهای جز بهبود موقعیت خود در زنجیرههای ارزش جهانی ندارد.
روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و نماینده جمهوری اسلامی ایران طی سخنرانی خود در اجلاس سران G۷۷+چین گفت: چالشهایی مشترکی در جهان جنوب وجود دارد که علم، فناوری و نوآوری، راهحلهای دگرگونکنندهای را برای آنها ارائه میدهند.
نماینده ایران گفت: تغییرات اقلیمی، آلودگی هوا، کمآبی و ناامنی انرژی، رشد صنایع پیشرفته و ایجاد اکوسیستم مبتنی بر دانش و نوآوری را ایجاب میکند. ایران در دو دهه اخیر از رشد صنایع با فناوری پیشرفته و همچنین ایجاد اکوسیستمهای نوآوری از طریق سیاستهایی مثل توسعه شرکتهای دانشبنیان و قوانین تولید مبتنی بر نوآوری حمایت کرده است.»
انتهای پیام/