مسابقهای جهانی برای قانونگذاری هوش مصنوعی؛ تلاش دولتها به کجا رسید؟
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، پیشرفتهای سریع در هوش مصنوعی مانند استارتآپ اوپنایآی که توسط مایکروسافت حمایت میشود، تلاشهای دولتها برای توافق بر سر قوانین حاکم بر استفاده از این فناوری را پیچیده میکند. در اینجا آخرین گامهای نهادهای حاکم ملی و بینالمللی برای قانونمند کردن هوش مصنوعی آورده شده است.
استرالیا؛ مقررات برنامهریزی
رگولاتوراینترنت این کشوراعلام کرد که استرالیا پیشنویس کدهای جدیدی را برای جلوگیری از اشتراکگذاری مطالب سوءاستفاده جنسی از کودکان که توسط هوش مصنوعی ایجاد شدهاند و تولید نسخههای جعلی از همین مطالب را در اختیار موتورهای جستجو قرار خواهد داد.
بریتانیا؛ مقررات برنامهریزی
سازمان رقابت و بازارهای بریتانیا (CMA) در تاریخ ۱۸ سپتامبر هفت اصل را تعیین کرد که برای پاسخگو کردن توسعهدهندگان، جلوگیری از گره خوردن فناوری «بیگ تک» در پلتفرمهای بلاک چین و جلوگیری از رفتارهای ضد رقابتی مانند بلاک چین طراحیشده بود.
این اصول پیشنهادی که شش هفته قبل از میزبانی بریتانیا از اجلاس جهانی ایمنی هوش مصنوعی مطرح شد، رویکرد این کشور را در قبال هوش مصنوعی تقویت خواهد کرد؛ چرا که این کشور در ماههای آینده قدرتهای جدیدی را برای نظارت بر بازارهای دیجیتال در نظر خواهد گرفت.
رگولاتور رقابت بریتانیا در ماه مه اعلام کرد که بررسی تأثیر هوش مصنوعی بر مصرفکنندگان، کسبوکارها و اقتصاد و اینکه آیا به کنترلهای جدیدی نیاز است یا خیر را آغاز خواهد کرد.
چین؛ اجرای مقررات موقت
چین مجموعهای از اقدامات موقت را از تاریخ ۱۵ اوت اجرایی کرده است که ارائهدهندگان خدمات را ملزم به ارائه ارزیابیهای امنیتی و دریافت مجوز پیش از عرضه محصولات هوش مصنوعی بازار انبوه میکند.
پس از تایید دولت، چهار شرکت فناوری چینی، از جمله بایدو (Baidu) و سنس تایم گروپ (SenseTime Group)، چت باتهای هوش مصنوعی خود را در 31 اوت برای عموم عرضه کردند.
اتحادیه اروپا؛ مقررات برنامهریزی
«اورسولا فون درلاین»، رئیس کمیسیون اروپا، در تاریخ 13 سپتامبر خواستار تشکیل یک هیئت جهانی برای ارزیابی خطرات و مزایای هوش مصنوعی، مشابه با هیئت جهانی شد که سیاستگذاران را در مورد آبوهوا مطلع میکند.
قانونگذاران اتحادیه اروپا در ماه ژوئن با تغییرات در پیشنویس قانون هوش مصنوعی این اتحادیه موافقت کردند. قانونگذاران اکنون باید پیش از تبدیل پیشنویس به قانون، جزئیات آن را با کشورهای اتحادیه اروپا در میان بگذارند.
انتظار میرود بزرگترین مسئله، تشخیص چهره و نظارت بیومتریک باشد که در آن برخی قانونگذاران خواستار ممنوعیت کلی هستند درحالیکه کشورهای اتحادیه اروپا خواستار استثنا برای اهداف امنیت ملی، دفاعی و نظامی هستند.
فرانسه؛ بررسی تخلفات احتمالی
سازمان نظارت بر حریم خصوصی فرانسه در ماه آوریل اعلام کرد که در حال بررسی چندین شکایت در مورد چت جیپیتی پس از ممنوعیت موقت این چت بات در ایتالیا به دلیل نقض مشکوک قوانین حریم خصوصی است.
مجلس ملی فرانسه در ماه مارس استفاده از نظارت تصویری هوش مصنوعی در جریان المپیک ۲۰۲۴پاریس را با نادیده گرفتن هشدارهای گروههای حقوق مدنی تصویب کرد.
جی 7؛ به دنبال ورود به مقررات هستیم
نشست رهبران گروه هفت (G7) در هیروشیما ژاپن، در ماه مه نیاز به حاکمیت هوش مصنوعی و فناوریهای همهجانبه را تائید کرد و توافق کرد که وزیران درباره این فناوری بهعنوان «فرآیند هوش مصنوعی هیروشیما» بحث کنند و نتایج را تا پایان سال۲۰۲۳ گزارش دهند. وزرای دیجیتال جی7 پس از جلسهای در ماه آوریل گفتند که کشورهای عضو باید مقررات مبتنی بر ریسک را در مورد هوش مصنوعی اتخاذ کنند.
ایرلند؛ به دنبال ورود به مقررات هستیم
رئیس حفاظت از دادههای ایرلند در ماه آوریل گفت: هوش مصنوعی عمومی باید قانونمند شود اما نهادهای حاکم باید پیش از هجوم به ممنوعیتهایی که واقعاً قرار نیست سرپا بمانند چگونگی انجام درست این کار را مشخص کنند.
ایتالیا؛ بررسی تخلفات احتمالی
یک مقام ارشد در ماه مه اعلام کرد که اداره حفاظت از دادههای ایتالیا قصد دارد پلتفرمهای هوش مصنوعی را بررسی و کارشناسان هوش مصنوعی را استخدام کند.
چتجیپیتی در ماه آوریل پس از ممنوعیت موقت به خاطر نگرانیهای سازمان ملی حفاظت از دادهها در ماه مارس، در دسترس کاربران ایتالیایی قرار گرفت.
ژاپن؛ بررسی تخلفات احتمالی
یک مقام رسمی در ماه ژوئیه گفت: ژاپن انتظار دارد تا پایان سال ۲۰۲۳ مقرراتی را معرفی کند که احتمالاً به نگرش آمریکا نزدیکتر از مقررات سختگیرانه برنامهریزیشده در اتحادیه اروپا هستند.
دیدهبان حریم خصوصی این کشور در ماه ژوئن اعلام کرد که به اپنایآی هشدار داده است که دادههای حساس را بدون اجازه مردم جمعآوری نکند.
اسپانیا؛ بررسی تخلفات احتمالی
آژانس حفاظت از دادههای اسپانیا در ماه آوریل اعلام کرد که تحقیقات اولیهای را در مورد نقض احتمالی دادهها توسط چت جیپیتی آغاز کرده است. همچنین از ناظر حریم خصوصی اتحادیه اروپا خواسته است نگرانیهای حریم خصوصی پیرامون چت جیپیتی را ارزیابی کند.
سازمان ملل؛ مقررات برنامهریزی
شورای امنیت سازمان ملل اولین بحث رسمی خود در مورد هوش مصنوعی را در ماه ژوئیه در نیویورک برگزار کرد . آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: این شورا به کاربردهای نظامی و غیرنظامی هوش مصنوعی پرداخته است که میتواند پیامدهای بسیار جدی برای صلح و امنیت جهانی داشته باشد .
گوترش در ماه ژوئن از پیشنهاد برخی مدیران ایآی برای ایجاد یک ناظر هوش مصنوعی مانند آژانس بینالمللی انرژی اتمی حمایت کرد اما اشاره کرد که تنها کشورهای عضو میتوانند آن را ایجاد کنند نه دبیرخانه سازمان ملل متحد.
دبیر کل سازمان ملل همچنین اعلام کرده است که قصد دارد تا پایان سال کار خود را در یکنهاد مشورتی هوش مصنوعی سطح بالا برای بررسی ترتیبات حکمرانی هوش مصنوعی آغاز کند.
آمریکا؛ به دنبال ورود به مقررات هستیم
کنگره آمریکا بین روزهای ۱۱ و ۱۳سپتامبر جلساتی را در رابطه باهوش مصنوعی و یک گردهمایی هوش مصنوعی با حضور مارک زاکربرگ و ایلان ماسک برگزار کرد.
بیش از۶۰ سناتور در این مذاکرات شرکت کردند که طی آن ماسک خواستار یک داور آمریکایی برای هوش مصنوعی شد. قانونگذاران بیان کردند که توافق جهانی در موردنیاز به تنظیم دولتها در این فناوری وجود دارد.
در ۱۲ سپتامبر کاخ سفید و پنج شرکت دیگر تعهدات داوطلبانه رئیسجمهور جو بایدن درزمینهٔ هوش مصنوعی را امضا کردند که نیازمند مراحلی مانند واترمارک کردن محتوای تولیدشده توسط هوش مصنوعی است.
کمیسیون تجارت فدرال آمریکا در ماه ژوئیه تحقیقات گستردهای را در مورد اوپنایآی در مورد ادعاهایی مبنی بر نقض قوانین حمایت از مصرفکننده آغاز کرد.
انتهای پیام/