ضرورت تسهیلگری دولت برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان
پرویز کرمی، در گفتوگو با خبرنگار علم و فناوری آنا گفت: بهطورکلی، ارزش و دارایی یک شرکت دانشبنیان به در اختیار داشتن نیروی انسانی متخصص آن بستگی دارد؛ از همین رو شرکتهای دانشبنیان برای ادامه حیات خود باید نسبت به جذب و بهکارگیری نیروی انسانی متخصص و کاربلد اهمیت ویژهای قائل باشند.
وی با بیان آنکه مهمترین سرمایه یک شرکت دانشبنیان پس از نیروی انسانی، داراییهای نامشهود آن محسوب میشود، تصریح کرد: دانش فنی، برند، خلاقیت و نوآوری از اصلیترین شاخصههای یک شرکت دانشبنیان مطلوب به شمار میرود که هرچه یک شرکت از این قبیل سرمایهها در اختیار داشته باشد، به کمک نیروی انسانی متخصص، راه برای موفقیت خود را هموارتر خواهد ساخت.
مدیرعامل کارخانه نوآوری آمپر با اشاره به ضرورت امر تسهیل گری دولت در رابطه با فعالیت شرکتهای دانشبنیان گفت: بهطورکلی شرکتهای دانشبنیان به 3 دسته نوپا، نوآور و فناور تقسیم میشوند که دولت باید برای هریک از این شرکتها دستورالعملی به منظور حمایت از آنها داشته باشد.
وی تسهیلات توانمندسازی، تسهیلات بازاریابی و تسهیلات مالی و پشتیبانی را از جمله موارد ذکر کرد که دولت میتواند از این طریق به حمایت از فعالیت دانشبنیانها بپردازد.
وی اظهار داشت: یک شرکت نوپای دانشبنیان که در مسیر بلوغ قرار دارد، دارای محصولات آزمایشگاهی است میتواند با حمایتهای خاص به شرکتی نوآور تبدیل شده تا کالا یا خدمت نوآورانه خود را توسعه دهد.
کرمی، همچنین یادآور شد: دولت در زمینه حمایت از شرکتهای فنآور که سهم فروش آنها حداقل 50 درصد از فروش دانش فنی است، باید زمینه دسترسی این شرکتها را به بازارهای جهانی فراهم کرده و ضمن حمایتهای مالی و تسهیلاتی از آنها، امکان رشد و توسعه آنها را فراهم آورد.
به گفته وی، شرکتهای فناور که حداقل 10 نیروی کار متخصص در اختیار دارند باید به گونهای مورد حمایت قرار بگیرند که زمینه فعالیت آنها هم در داخل و هم در خارج از کشور تسهیل شده تا از این طریق بتوانند راه پیشرفت و توسعه را بهسرعت بپیمایند.
انتهای پیام/