دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با همکاری محققان پژوهشگاه رویان محقق شد؛

استفاده از چاپ ۳ و ۶ بعدی در درمان سرطان مغز و مهندسی بافت عصبی

استفاده از چاپ ۳ و ۶ بعدی در درمان سرطان مغز و مهندسی بافت عصبی
محققان کشور با استفاده از فناوری‌های نوظهور همانند چاپ ۳ تا ۶ بعدی می‌توانند در درمان سرطان مغز و یا التهاب بافت‌ها در هنگام کاشت مواد خارجی نقش‌آفرینی کنند.
کد خبر : 867738

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیشرفت در فناوری چاپ سه‌بعدی باعث انقلاب در رشته مهندسی بافت عصبی شده است. این فناوری اکنون ساخت ساختارهای پیچیده بافت عصبی با هندسه، توپولوژی و خواص مکانیکی دقیق را امکان‌پذیر می‌کند.

در حال حاضر، تکنیک‌های چاپ سه‌بعدی مختلفی مانند استریولیتوگرافی و پردازش نور دیجیتال در دسترس است و می‌توان از طیف گسترده‌ای از مواد، ازجمله هیدروژل‌ها، پلیمرهای زیستی و مواد سنتتیک بدین منظور استفاده کرد.

علاوه بر این، توسعه چاپ چهاربعدی باعث جذابیت بیشتر این فناوری شده و امکان ساخت سازه‌هایی را فراهم می‌کند که می‌توانند در طول زمان با استفاده از تکنیک‌هایی مانند پلیمرهای حافظه تغییر شکل دهند.

این فناوری‌ها قابلیت تسهیل بازسازی بافت‌های عصبی آسیب‌دیده، غربالگری داروها و مدل‌سازی بیماری‌ها را ایجاد کرده، نویدبخش فراهم کردن امکان تشخیص مبتنی‌بر فرد و امکان طراحی استراتژی‌های دقیق برای درمان سرطان مغز است.

علاوه بر این، مقاله مذکور کاربردهای بالقوه چاپ پنج بعدی و شش بعدی را در علوم اعصاب مورد بحث قرار می‌دهد؛ این فناوری‌ها امکان ادغام زمان و عملکردهای بیولوژیکی را در فرآیند چاپ فراهم می‌کند و نویدبخش آینده‌ای روشن در درمان بیماری‌های سیستم عصبی است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب