۱۳ ماهواره نظامی نیروی فضایی آمریکا به مدار رفتند
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، شرکت اسپیسایکس ۱۳ ماهواره را برای آژانس توسعه فضایی ایالات متحده پرتاب کرد.
این ماهوارهها در سومین تلاش اسپیسایکس برای پرتاب دومین مأموریت صورت فلکی (Tranche ۰) آژانس توسعه فضایی آمریکا (SDA) به مدار زمین پرتاب شدند.
یک موشک فالکون ۹ اسپیسایکس روز شنبه از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا با ۱۳ ماهواره نظامی ایالات متحده به سوی مدار زمین رفت.
مأموریت پرتاب به مدار پایین زمین دومین پرتاب شبکه ارتباطات نظامی و ماهوارههای ردیابی موشک آژانس توسعه فضایی بود. ۱۰ ماهواره اول Tranche ۰ در۲ آوریل به فضا پرتاب شدند. این ۱۰ ماهواره بخشی از شبکه معماری فضایی جنگافزارهای توسعهیافته سازمان توسعه فضایی برای ایجاد ارتباطات پیشرفته نظامی هستند. این مجموعه ماهوارههای جدید از ارتباطات نظامی جهانی و قابلیتهای هشدار و ردیابی موشکی پشتیبانی میپکند.
هدف این سازمان استقرار اینترنت در فضاست که میتواند دادهها را از ماهواره به ماهواره منتقل کند و اطلاعات را به سیستمهای نظامی روی زمین، دریا و در پرواز منتقل کند.
این سومین تلاش شرکت اسپیسایکس برای پرتاب ماموریت روز گذشته بود. پرتاب این ۱۳ ماهواره برای سه روز پیش برنامه ریزی شده بود، اما در طول شمارش معکوس قبل از پرتاب به دلیل مشکل موتور مرحله اول در فالکون ۹ متوقف شد. تلاش دوم روز جمعه بود که دقایقی قبل از بلند شدن برنامه تنظیم شده بامشکل مواجه شد و همین اختلال منجر به عیبیابی در بخش دیگر موشک شد!
همانطور که در پرتابهای نظامی مرسوم است، اسپیسایکس تصویری از مرحله دوم یا به روز رسانی محموله پس از جداسازی تقویت کننده ارائه نکرد.
۱۳ فضاپیمای منظومه Tranche ۰ که روز شنبه به فضا پرتاب شد، شامل ۱۱ ماهواره ارتباطی که ۱۰ فروند آنها ساخت شرکت لاکهید مارتین و یکی ساخت شرکت یورک اسپیس و دو ماهواره حسگر ردیابی موشک ساخت اسپیسایکس بود.
چهار ماهواره دیگر ردیاب موشک این منظومه که ساخته شده توسط شرکت ال۳هریس است، باقی مانده و پیشبینی میشود اواخر امسال در مأموریت نیروی فضایی-آژانس دفاع موشکی ایالات متحده پرتاب شوند و طبق قرارداد فاز ۲ پرتاب فضایی امنیت ملی نیز با یک موشک فالکون ۹ به مدار زمین بروند.
«ال۳هریس»، شرکت صنایع جنگافزاری آمریکایی است که در سال ۲۰۱۹ تأسیس شد.
نخستین پرتاب این ماهوارهها و پرتاب ماهوارههای روز گذشته این صورت فلکی تحت قرارداد ۱۵۰ میلیون دلاری سازمان توسعه فضایی آمریکا در سال ۲۰۲۰ انجام شد که به شرکت اسپیسایکس اعطا شد.
این شصت و یکمین پرتاب اسپیسایکس در سال جاری و در مجموع دویست و شصتمین پرتاب این شرکت بود. تقویتکننده مرحله اول برای این ماموریت سیزدهمین پرواز خود را به پایان رساند. اسپیسایکس تا به امروز ۲۲۲ مرحله اول موشک را بازیابی کرده است.
انتهای پیام/