دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رقابت تنگاتنگ هند و روسیه برای فرود بر ماه

رقابت تنگاتنگ هند و روسیه برای فرود بر ماه
فضاپیما‌های هر دو کشور هند و روسیه در آستانه فرود بر قطب جنوب ماه هستند و قرار است کاوش‌های جدیدی را به سرانجام برسانند تا امکان ماموریت سرنشین‌دار بر روی تنها قمر کره زمین فراهم شود.
کد خبر : 864156

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، آژانس فضایی هند روز جمعه تصاویری از ماه را منتشر کرد که  فضاپیمای چاندرایان-۳ به هنگام نزدیک شدن به قطب جنوبی ماه آن‌ها را گرفته است.

قطب جنوبی ماه، منطقه‌ای که قبلاً ناشناخته بود، حاوی یخ آبی است که روسیه در تلاش است ابتدا فضاپیمای لونا-۲۵ این کشور بر روی آن فرود آید.

ویدئویی که روز پنجشنبه درست پس از جدا شدن فرودگر موشک از ماژول پیشرانه گرفته شد، نمای نزدیک از دهانه‌ها را نشان می‌دهد.

سلامت ماژول لندر (LM) طبیعی گزارش شده و سازمان تحقیقات فضایی هند در حساب کاربری توییتر خود نوشت ماژول لندر با موفقیت یک عملیات تقویت را انجام داده و مدار آن را به ۱۱۳ کیلومتر کاهش داده است.

آژانس فضایی هند موشک حامل فضاپیما را در ۱۴ ژوئیه از مقر اصلی فضایی این کشور در ایالت جنوبی آندرا پرادش پرتاب کرد. فضاپیمای چاندرایان ۳ پس از آنکه حدود ۱۰ روز در مدار زمین ماند، مدار زدن دور ماه را آغاز کرد.

چاندرایان ۳ سومین مرحله در برنامه اکتشاف ماه هند است و انتظار می‌رود در این ماموریت موفق عمل کند. این ماموریت ۱۳ سال پس از نخستین ماموریت این کشور در ماه در سال ۲۰۰۸ است که حضور مولکول‌های آب را در سطح خشک ماه کشف کرد و نشان داد که ماه در طول روز دارای جو است.  

روسیه نیز نخستین فضاپیمای فرود روی ماه خود در  طول۴۷ سال گذشته را هفته گذشته پرتاب کرد و مسیر مستقیم‌تری را برای رسیدن به قطب جنوبی ماه طی کرد، جایی که دانشمندان یخ آبی را شناسایی کردند که می‌تواند برای سوخت، اکسیژن و آب آشامیدنی برای ماموریت‌های بعدی ماه استفاده شود.

مقامات هندی به طور خصوصی رقابت با روسیه برای فرود اول را کم اهمیت جلوه داده‌اند و می‌گویند رقابتی وجود ندارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب