ماهوارههای مدار پایین با محصولی ایرانی رصد میشود/ ایجاد شبکه جامع مخابراتی در کمتر از سه دقیقه
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، با توجه به پیشرفت روزافزون فناوریهای مختلف در حوزه فناوری اطلاعات نیاز به ایجاد بسترهای مخابراتی مناسب جهت انتقال و توزیع اطلاعات بیش از همیشه احساس میشد. از این رو یک شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری فاوا، فعالیتهای خود را بر ارائه خدمات مهندسی و تامین بسترهای ارتباطی و مخابراتی و ایجاد شبکههای دسترسی متمرکز کرد تا با دانش فنی متخصصان ایرانی نیاز کشور در این حوزه را برطرف کند.
این سرویسها شامل انتقال خطوط تلفن، صوت، تصویر، دیتا و اینترنت با استفاده از آخرین استانداردهای مخابراتی از طریق بسترهای گوناگون ماهوارهای، رادیویی، فیبرنوری و یا بصورت ترکیبی از محیطهای انتقال قابل ارائه است. برقراری ارتباط دوطرفه بین مراکز مختلف سازمانها، شرکتها و مؤسسات و بانکها با ارائه طرحهای مختلف انتقال و با آرایشهای شبکه به صورتهای خطی، ستارهای، مش و هیبرید صورت میگیرد. وجود بسترهای گوناگون امکان استفاده بهینه از این خدمات را فراهم میکند.
با توجه به نیازمندیها و امکانات موجود مشتری، میتوان از سیستمهای انتقال متفاوتی استفاده کرد؛ به عنوان مثال در صورتی که استفاده از بسترسیم یا فیبرنوری امکان پذیر و یا مقرون به صرفه نباشد، از ارتباطات «بیسیم» (Wireless) استفاده خواهد شد.
بکارگیری محیطهای انتقال متفاوت، قابلیت انعطاف بالایی را برای تامین نیازهای مشتری ایجاد نموده است. این نیازها، گستره متنوعی از ارتباط دوطرفه با پهنای باند باریک، نظیر انتقال فایلهای متن، E-Mail، دیتای کنترلی و نظارتی، اینترنت، ... و نیز ارتباطات با پهنای باند وسیع نظیر ارتباط صوتی چند کاناله به تعداد زیاد، انتقال تصویری و سرویسهای اینترنت پرسرعت و ... را شامل میشود.
این شرکت دانشبنیان بسترهای ذکر شده اعم از ارتباط، انتقال و یا دسترسی دیتا، تلفن و تصویر در محیطهای مختلف فیبر نوری، رادیویی و ماهوارهای ایجاد میکند و در سه فرآیند عمده طراحی، اجراء و نگهداری را بطور کامل خدمات خود را ارائه میدهد.
ایجاد شبکه جامع مخابراتی در کمتر از سه دقیقه
عباس ظفردعاگو مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: محصولات این شرکت دانشبنیان در زمانهای بحران مانند زلزله که ارتباطات دچار اختلال میشود کاربرد دارد و یک شبکه جامع مخابراتی را در کمتر از سه دقیقه بعد از حضور آتش نشانها در میدان، ایجاد کرده و از این طریق یک شبکه داخلی کلیه ارگانهای دخیل در میدان مانند نیروهای امداد و نجات، هلال احمر، آتش نشانی، پلیس، نیروهای امنیتی و نظامی و خدمات لجستیک در یک شبکه جامع با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
وی ادامه داد: هر کدام از فرماندهان با کلیه نیروهای خود صحبت و یا به صورت انفرادی مکالمه مستقیم و خصوصی برقرار میکنند. نکته قابل توجه در مکالمه و ارسال پیام و یا ویدئو آن است. همچنین سطح دسترسی هر فرد با توجه به نوع ماموریت تعریف میشود.
این فعال فناور افزود: سامانههای رهیاب مخابراتی در پالایشگاهها، دانشگاهها، سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه فضایی و مراکز نظامی ... نیز کاربرد دارد.
دعاگو اظهار داشت: در گذشته این دستگاهها وارداتی بودند، اما در حال حاضر ما با داشتن فناوریهای روز دنیا هم به برنامههای نرمافزاری و هم به تجهیزات سخت افزاری آن دسترسی داریم و میتوانیم با قیمتی مقرون به صرفه و قابلیتی در اندازه نمونه خارجی این محصولات را داشته باشیم.
وی افزود: سامانه رهیاب ماهوارههای مدار پایین بر مبنای فناوری ایکسوای مزایای ویژهای از جمله: تخمین محل گذر ماهوارهها، دقت ردیابی بهتر، ردیابی برنامه ریزی شده ماهواره، تشخیص توان دریافتی الانای، تشخیص سرعت و شتاب ماهواره، پارک اتوماتیک آنتن بعد از هر ردیابی دارد.
ماهوارههای مدار پایین ردیابی میشوند
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان ادامه داد: توانایی ردیابی انواع ماهوارههای مدارهای مدار پایین، امکان مشاهده موقعیت ماهواره در نقشه جهانی، امکان مشاهده موقعیت ماهواره در نقشه خاورمیانه، امکان اتصال توسط واسط ارتباطی سریال و یا شبکه به کنترلر و انتقال جدول مربوط به ردیابی ماهواره به کنترلر، امکان اتصال به مپ سرور و نمایش موقعیت ماهواره به ریل تایم از دیگر کاربردهای این محصول دانشبنیان است.
انتهای پیام/