وزارت بهداشت در خطر کسری بودجه/ چرا گردشگری سلامت اجرا نمیشود؟
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیشهمایش «رشد تولید و مهار تورم» با حضور استادان و مسئولان علوم پزشکی استان یزد در راستای بررسی فرصتها و مشکلات این حوزه برگزار شد.
امین صالحی ابرقویی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد در این همایش گفت: چیزی که روزبه روز اهمیت آن زیاد میشود و ما از آن غافل ماندهایم پیشگیری است، در دنیا سیستمها کمک کردهاند که افراد بیمار نشوند، متأسفانه در کشور ما برنامهریزی برای این بخش خیلی ضعیف است و از لحاظ اقتصادی صدمات جبرانناپذیری به بار آمده است.
معاون اداری و مالی پردیس بینالملل یزد هم بیان کرد: بودجه وزارت بهداشت از ۲۰۰ همت به ۴۰۰ همت افزایش یافته و با چنین وضعی کسری بودجه حتمی است.
حمیدرضا رنجبر با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان این توانایی را دارند که در علوم پزشکی کمک حال باشند، افزود: کمک کردن از لحاظ مالی به شرکتهای دانشبنیان ازمنابع بودجهای به وجودآورنده ارتباط مناسب است.
وی در ادامه تشریح کرد: ۳۵ تا ۴۰ درصد بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مردم و بخشی دیگر ازمالیات پزشکان است که باید به وزارت بهداشت اختصاص یابد.
برای اخذ جواز تأسیس باید مدتها بدویم
رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم تبیین کرد: در سفر به کانادا با مقام دولتی ملاقات داشتم، طرف تُرک میگفت که سندیکای بخش خصوصی داریم که تمام مراجعات به آنهاست، نظارت و قانونگذاری برعهده دولت و سایر کارها در حیطه بخش خصوصی است.
محمدرضا لطفعلیانی افزود: حال بیایید با وضعیت کشور ما مقایسه کنید، از جواز تأسیس تا تأمین مالی؛ هر اقدامی در دست دولت است و تا مجلس و سازمان بازرسی بر دولت نظارت نداشته و به صحبتهای تولیدکنندگان گوش نکنند تولید فلج است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دولت باید کوچک شده و مجوزها از اخذ زمین تا گرفتن وام به بخش خصوصی واگذار شود، گفت: بخش خصوصی بسیار توانمندتر و چابکتراست و دولت فقط باید با مشوقهای مالی در بخش تولید هدفگذاری کند.
وی در ادامه افزود: در شرایط حاضر اراده و قصد تولیدکنندگان این است که تجهیزات خود را فروخته و در بانک سپردهگذاری و از سود ۲۳ درصد بانکی بهرهمند شوند، این در حالی است که هیچ یک از دغدغههای حقوق کارگر، مشکلات زیاد تولید، فروش محصولات و مواجهه شدن با اداره تعاون، کار رفاه اجتماعی و تأمین اجتماعی را ندارند.
رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با تأکید براینکه جاذبههای منفی باید از بین برود تا جاذبه خوبی برای تولید ایجاد شود، افزود: هزینههای جاری با هیچکس شوخی ندارد، تولید هزینهبر است و هزینه را نمیتوان کم کرد، اما با تسهیلات کم بهره بانکی به تولیدکننده میتوان ضرر و زیان آنها را جبران کرد.
لطفعلیانی، جاذبههای منفی را ریشه در سیاست کلان دولت دانست و تأکید کرد: اگر در تولیدات پزشکی میخواهیم به خودکفایی برسیم باید جاذبههای منفی را از بین ببریم و کوچکسازی دولت را دنبال کنیم.
وی به مشاهدات خود در کوچکسازی دولت در سفر به کانادا اشاره و اعلام کرد: سال ۲۰۱۸ در بازدید از غذا و داروی هالیفاکس کانادا نظارهگر سازمان غذا و دارو با ۱۰ کارمند بودم. شما در زمینه غذا و دارو هر سؤالی داشتید، میتوانید از سایت جستجو کنید.
رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اضافه کرد: در این سازمان نیاز به حضور نبود و اگر کسی مشکلی داشت در نهایت میتوانست زنگ بزند و با کارشناس صحبت کند.
لطفعلیانی، وضعیت کانادا را با ایران مقایسه کرد و گفت: در کشور ما دهها نفر با مدرک دکتری یا کارشناسی ارشد در سازمان غذا و دارو حضور دارند و با این تعداد زیاد جای تعجب است که برای اخذ یک مجوز بعضاً ماهها زمان لازم است.
وی تأکید کرد: تا وقتی دغدغه تولیدکننده این است که اگر این سرمایه را در کار دلالی یا سپردهگذاری در بانک به کار برد سود مضاعف خواهد داشت، عملاً جهش تولیدی اتفاق نخواهد افتاد.
لزوم توجه به گردشگری سلامت برای اشتغال و ارزآوری
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد هم بیان کرد: وقتی مقام معظم رهبری درباره جهش تولید صحبت کردند، کسی باور نداشت که میتوان در وزارت بهداشت در زمینه فرزندآوری، جوانی جمعیت، تولید دارو و تجهیزات پزشکی کاری انجام داد.
محمدرضا وفایینسب با اشاره به ظرفیت بالای یزد گفت: این ظرفیت در جایی صرف شده که برای محیطزیست مضراست، در حالی که اگر در تولید صرف میکردیم دارای یک صنعت پاک با سوددهی بالایی بودیم.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به توریسم سلامت برای اشتغال و ارزآوری گفت: در توریسم سلامت قرار بر این بود که بیمار را برای درمان به استان یزد بیاوریم.
وی با اشاره به تجربه تلخ آوردن بیماران کشور عمان به ایران خاطرنشان کرد: بهدلیل سنگاندازی ادارات دولتی در حال حاضر پزشکان برای طبابت به کشور عمان مراجعه میکنند و آن کشور تحصیلات ویژه فراهم کرده که پزشک ایرانی به صورت یک هفتهای یا دو هفتهای کار معالجه را انجام دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد، یکی دیگر از راههای معالجه بیماران را ویزیت از راه دور دانست و اظهار کرد: از طریق نرمافزار میتوان اطلاعات بیمار را در دسترس پزشک قرار داد، اگر قابل درمان است، برای بیمار نسخه تجویز کرد، درغیراینصورت بیمار از طریق یک مؤسسه معتبر که در زمینه درمان آموزش دیده به یزد آمده تا از این طریق برای وی مداوا، گردشگری، خرید و معالجه انجام دهیم.
وفایینسب با بیان اینکه باید جامعه سالم داشته باشیم، نقش دانشکده علوم پزشکی در مهار تورم را بسیار مفید و کارآمد دانست.
انتهای پیام/