کیفیت فرآوردههای غذایی و آرایشی ارتقا مییابد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، وجیهه دیانی مدیر کنترل کیفیت یک مجموعه آزمایشگاهی و عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری اظهار کرد: این شرکت(مجموعه آزمایشگاهی) بهعنوان عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، یکی از مجموعههای آزمایشگاهی است که در زمینههای خدمات آزمایشگاهی، بازرسی و کنترل کیفیت مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی فعالیت دارد.
وی افزود: این مجموعه آزمایشگاهی با تأیید صلاحیت بهعنوان آزمایشگاه همکار در زمینه آموزش مدیران کنترل کیفیت واحدهای تولیدی برای اخذ پروانه تأیید صلاحیت از سازمان ملی استاندارد، مشاوره در زمینه استانداردسازی واحدهای تولیدی و تدوین طرحهای پژوهشی و فناوری صنایع غذایی فعالیت دارد.
این فعال حوزه پژوهش و فناوری اضافه کرد: این آزمایشگاه نخستین بار بهعنوان آزمایشگاه همکار سازمان استاندارد در زمینه کنترل کیفیت انواع مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی موفق به اخذ گواهینامه تأیید صلاحیت شد و در ادامه در راستای بهبود ارائه خدمات، مجوز فعالیت آزمایشگاه مجاز و معتمد از معاونت غذا و دارو، سازمان محیطزیست و در بخش آموزش نیز موفق به اخذ مجوز طرح کارورزی فارغالتحصیلان دانشگاهی از سازمان فنی و حرفهای وزارت کار و رفاه اجتماعی شده است.
دیانی با بیان اینکه این آزمایشگاه برای ۶ نفر اشتغال تخصصی ایجاد کرده است، ادامه داد: این مجموعه آزمایشگاهی شامل بخش میکروبیولوژی، فیزیک و شیمیایی و آنالیز دستگاهی است.
وی درباره فعالیتهای آزمایشگاه میکروبیولوژی توضیح داد: در این بخش فعالیتهایی مانند شمارش کلی میکروارگانیسمهای مزوفیل هوازی، جستوجو شمارش باکتریهای غذایی، رنگآمیزی ساده و گرم، تستهای سرولوژی و بیوشیمیایی برای شناسایی باکتریها، تستهای بیولوژیک، جستوجوی میکروارگانیسمها به روش غشایی و انواع پروژههای تحقیقاتی در خصوص میکروارگانیسمها انجام میشود.
مدیر کنترل کیفیت این مجموعه آزمایشگاهی بیان کرد: در بخش فیزیک و شیمیایی و آنالیز، آزمایش روی عناصر مختلف، میزان اسیدیته و قلیائیت، وزن کل و سایر معیارهای عنصری قابل انجام است.
دیانی با اشاره به ارائه خدمات آزمایشگاهی و کنترل کیفیت به شرکتها، پژوهشگران و فناوران عنوان کرد: انجام پروژههای تحقیقاتی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و طرحهای تحقیقات و توسعه واحدهای تولیدی بهمنظور بهبود و یا دستیابی به فرمولاسیون و محصول جدید، بخشی از فعالیتهای قابل ارائه بر بستر آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است.
وی درباره همکاری این مجموعه با شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، مطرح کرد: سال گذشته با پیگیری کارشناسان شبکه آزمایشگاهی به عضویت این شبکه درآمدهایم. در همین راستا طیف گسترده خدمات آزمایشگاهی و پژوهشی خود را به مخاطبان باشگاه مشتریان این شبکه از سراسر کشور، ارائه میکنیم.
عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با اشاره به جزئیات دورههای آموزشی قابل برگزاری در این مجموعه توضیح داد: دورههای آموزشی برای مدیران کنترل کیفی واحدهای تولیدی، برای آموزش آنالیزهای شیمیایی و میکروبی مواد غذایی مطابق با آخرین ویرایش استانداردهای ملی برگزار میشود.
این فعال پژوهشی، درباره لازمهها و ضرورتها برای ارتقای کیفیت آزمایشگاهها بیان کرد: بدیهی است استفاده از نیروهای کارآمد و متخصص در آزمایشگاهها، داشتن احساس مسئولیت در ارائه خدمات آزمایشگاهی، نقش بسزایی در کنترل کیفیت محصولات تولیدی و ارتقای سطح کیفی و راندمان تولید خواهد داشت و این امر جز با آموزش صحیح ممکن نخواهد بود.
انتهای پیام/