دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دهقانی خبر داد؛

فعالیت ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور/ اختصاص هزار و ۲۰۰ میلیاردتومان معافیت مالیاتی به دانش‌بنیان‌ها

فعالیت ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور  اختصاص هزار و ۲۰۰ میلیاردتومان معافیت مالیاتی به دانش‌بنیان‌ها
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می کنند، گفت: سال گذشته هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان معافیت مالیاتی به این شرکت‌ها اختصاص یافت.
کد خبر : 858985

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری امروز در نشست روسای پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور که در محل معاونت علمی برگزار شد، اظهار کرد: درخت تنومند شبکه علم و فناوری کشور به کمک حمایت‌های مقام معظم رهبری شکل گرفته است..

وی تأکید کرد: امروز در کشور شاهد فعالیت ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان هستیم که ۱۰ هزار محتوا و هویت دارند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر جِرم کافی برای حرکت در عرصه دانش بنیانی وجود دارد، گفت: امروز اگر به ۱۰ یا ۱۵ سال قبل بازگردیم کلمه دانش‌بنیان موضوعیتی نداشت و امروز یک فرصت استثنایی وجود دارد تا مزه آن را به کام مردم بچشانیم.

به گفته وی، اکنون در دوره‌ای قرار داریم که اگر مردم در رفاه خود توجه به علم و فناوری را احساس نکنند از هویت خارج خواهد شد.

دهقانی تأکید کرد: امروز از دوران ترویج علم و فناوری عبور کردیم و باید به سمت سهم باز کردن اقتصاد مردمی باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه در دهه هفتاد درآمد‌های نفتی زیادی داشتیم و بسیاری از کارخانجات، فولادها، سیمان‌سازی و. با پول نفتی توسعه پیدا کردند، گفت: در حالی که در آن زمان ۵ پارک علم و فناوری فعالیت می‌کرد، اما امروز نزدیک به ۸۰ هویت با عنوان پارک علم و فناوری وجود دارد.

دهقانی گفت: امروز اگر با مدل‌های دهه ۷۰ و ۸۰ ساخت و ساز و توسعه را انجام دهیم شکست میخوریم.

معاون علمی، فناوری واقتصاد دانش بنیان رییس جمهور گفت: مرکز هم آفرینی یکی از ابزار‌های مهم هم فکری است و ما می‌توانیم به عنوان مثال در چند استان همجوار یک زیرساخت خوب هوش مصنوعی ایجاد کنیم که در خاورمیانه مطرح باشد.

به گفته دهقانی، در گذشته تمرکز بر STI داشتیم و امروز نیاز داریم که تجربه‌های مارکت پول را داشته باشیم و می‌توانیم از تجربه‌های کشور‌هایی مثل آلمان و هلند استفاده کرده و مدل‌های جدیدی را ایجاد کنیم.

دهقانی گفت: معتقدیم معاونت علمی موظف به توجه بیشتر به استان‌های دیگر به جز تهران است.

وی تصریح کرد: موضوع بعدی ارتقای نظام ارزیابی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است.

دهقانی گفت: شرکت‌ها باید برمبنای ایجاد اشتغال و رقم فروش تقسیم‌بندی شوند. شرکتی که در کمتر از ۵ سال زیر ۵ میلیارد فروش داشته شرکت نوپا محسوب می‌شود.
وی گفت: شرکتی که به محصول دانش‌بنیان رسیده، اما زیر ۵۰ درصد فروش محصولاتش بوده، نوآور است و درنهایت شرکت‌هایی که گردش مالی خوبی دارند و بالای ۵۰ درصد فروش بر مبنای علم و فناوری دارند، فناور محسوب می‌شوند.

وی گفت: بیش از ۸۰ درصد کل شرکت‌ها زیر ۱۰۰ میلیارد تومان معافیت مالیاتی دارند درحالی که به تنهایی در سال گذشته شاهد ۱۲۰۰ میلیارد تومان معافیت مالیاتی بودیم.

دهقانی گفت: برنامه برش دانشگاهی داریم و دانشگاه باید زیست‌بوم خود را تعریفی کند و بایستی به عنوان مثال سالانه ۲۰ شرکت نوپا از آن زیست‌بوم خارج شود.‌ معافیت‌های مالیاتی باید شامل شرکت‌های نوپا باشد و همچنین با حمایت‌های بیمه‌ای باید کاری کنیم که شرکت قوام بگیرد اما به شرکت‌های بزرگ باید طور دیگری نگاه کنیم.

وی گفت: ما یک موافقت‌نامه‌ای با بیمه داریم و یک صندوق پوشش ریسکی تشکیل خواهد شد که ۷۵۰ میلیارد تومان در آن سرمایه‌گذاری خواهیم کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب