لطیفی: دستگاههای اجرایی به قبرستان داده تبدیل شدهاند
به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، میثم لطیفی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در آیین معرفی برگزیدگان نهمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه دولت آینده، دولت فناوری اطلاعات است، گفت: مردان اصلی و تعیینکننده در دولت آینده سازندگان سکوها و خالقان نرمافزارها هستند و به معنی دیگر حکمران اصلی فردا، مردان فناوری اطلاعات هستند.
وی افزود: یکی از مأموریتهای اصلی ما در دولت و در سازمان اداری و استخدامی بحث مدیریت مشاغل است، به طوری که ما نوع شغل و طبقهبندی مشاغل، تنظیم برخورداریها را باید در سازمان راهبری کنیم. شاید وزیر ارتباطات بتوانند تائید کنند که برای بنده از جمله مهمترین مشاغل در بخش دولتی، مشاغل مربوط به حوزه فناوری اطلاعات است. چون هم نقطه تحول هستند و هم نیازمند انسانهای ویژه. این افراد مختصاتی دارند از جمله آنکه خیلی علاقهمند به کار در حوزه دولتی نیستند و به نوعی صید کردن آنها کار آسانی نیست.
لطیفی ادامه داد: سرمایه انسانی حوزه فاوا باید برای ما برتری ایجاد کند و این برتری لزوماً به حوزههای فنی بر نمیگردد. گاهی اوقات زیرساختها به خوبی ایجاد شده ولی اتفاقی که باید رخ نداده است. به نظر میرسد که بخش عمده آن مربوط به خلاهای فرهنگی است که در این حوزه داریم.
معاون رئیسجمهوری تصریح کرد: مهمترین خلا ما در دستگاههای اجرایی این است که غالب دستگاههای اجرایی خود را مالک داده میدانند؛ در حالی که دادهها در دست ما امانت است و مالک اصلی دادهها مردم هستند.
وی با تأکید بر اینکه مسئله اصلی در حکمرانی داده بیش از آنکه فنی باشد فرهنگی است، گفت: در سالهای اخیر دستگاههای اجرایی به قبرستان داده تبدیل شدهاند. برای اینکه اتصال وجود ندارد. تلاش ما این است که در پنجره واحد دولت هوشمند این داده را به صورت متصل و هوشمند در اختیار مردم قرار دهیم؛ اما واقعیت این است که با نقطه مطلوب فاصله داریم.
لطیفی با تأکید بر اینکه تسهیم دادهها یک حلقه مفقوده در نظام تصمیمگیری و تصمیمسازی ما است، گفت: دادهها برای تسهیم است نه برای ذخیره، بنابراین گذر زمان نشان خواهد داد که امروز قدرت اصلی در تسهیم داده است نه در حبس دادهها.
وی افزود: ما در دولت این موضوع را با جدیت پیگیری میکنیم و آقای رئیسجمهور هم بر مسئله تسهیم دادهها تأکید دارند و معتقد هستند که دادهها سرمایه ملی هستند و باید در اختیار مردم قرار گیرد.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور در ادامه با بیان اینکه در کشور ما و در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات اتفاقات بسیار ارزشمندی افتاده است، تصریح کرد: با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدام مشترکی را شروع کردهایم و آن راهاندازی سامانه رضایتسنجی مردم از کارکنان دولتی بوده است تا مردم بازخورد خود در خصوص کارکنان دستگاههای اجرایی را اعلام کنند.
لطیفی ادامه داد: با وجود آنکه درباره این سامانه کار رسانهای گستردهای صورت نگرفته است تا همین امروز نزدیک به ۱۹۰ هزار نفر از مردم در نظرسنجیها شرکت کردهاند. جالب است که ۲۱ هزار نفر متن نوشتهاند، یعنی این آمادگی وجود دارد که مشارکت کنند و رضایت یا عدم رضایت خود را اعلام کنند.
او افزود: راهاندازی این سامانه اتفاق مبارکی بود و به نظرم از بعضی از سامانههایی که در رسانهها مورد توجه قرار گرفته است مثل سامانه صدور مجوزها مهمتر است؛ چرا که مردم روزانه به دستگاههای اجرایی مراجعه میکنند. امیدواریم با فناوری اطلاعات و سامانه پنجره واحد هم خدمت را به مردم آسان و هم با امکان بازخوردگیری فراهم کنیم.
پیش از سخنان معاون رئیسجمهوری و در ابتدای برگزاری آیین معرفی برگزیدگان نهمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات، علیاصغر انصاری، دبیر نهمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارشی را روند برگزاری این جشنواره ارائه کرد.
وی با بیان اینکه با صدور حکم این جشنواره از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان رئیس جشنواره در فروردینماه برگزاری این جشنواره در دستور کار قرار گرفت، گفت: چارچوب این جشنواره در ۴ بخش دولت هوشمند، شبکه ملی اطلاعات، صنعت فضایی و پست هوشمند منطبق بر شعار «ایران هوشمند و متصل» آماده شد.
انصاری ادامه داد: حاصل صدور فراخوان برگزاری جشنواره مشارکت ۵۵۳ سازمان، ارگان و شرکت بود. به طوری که در محور شبکه ملی ۷۸، دولت هوشمند ۴۰۴، فضایی ۲۵ و پست هوشمند ۴۶ مستند به دبیرخانه جشنواره برای شرکت در ارزیابیها و داوری ارائه شد.
انتهای پیام/