دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ارائه خدمات آزمایشگاهی به پژوهشگران حوزه شیمی

ارائه خدمات آزمایشگاهی به پژوهشگران حوزه شیمی
یک شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، خدمات آزمایشگاهی آنالیز کمی و کیفی مواد آزمایشگاهی را به پژوهشگران، دانشگاهیان و فناوران ارائه می‌دهد.
کد خبر : 857081

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی علی‌نژاد‌تیلکی مدیر مجموعه آزمایشگاه‌های دانشکده شیمی دانشگاه مازندران به‌عنوان یکی از اعضای شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی اظهار کرد: با توجه به دسترسی پژوهشگران و فعالان به خدمات متنوع و کارآمد در مجموعه آزمایشگاهی، پژوهش‌های حوزه شیمی ارتقا می‌یابد.

وی به برخی از خدمات قابل ارائه توسط دستگاه‌های مستقر در دانشکده شیمی دانشگاه مازندران اشاره کرد و افزود: آزمایش‌هایی همانند آنالیز شناسایی هیدروژن با حلال DMSO، آزمون تعیین کمی و کیفی انواع پروتون‌ها، آنالیز شناسایی کربن با حلال‌های مختلف و آنالیز تعیین مقدار کربن آروماتیک روغن‌های هیدروکربن ازجمله این خدمات ارائه‌شده در مجموعه آزمایشگاهی است.

مدیر مجموعه آزمایشگاه‌های دانشکده شیمی دانشگاه مازندران ادامه داد: شناسایی کربن با حلال کلروفرم با روش رزونانس مغناطیس هسته، شناسایی هسته‌های مختلف شامل هیدروژن، کربن، فسفر، سیلیسیم، فلوئور و آنالیز‌های رزونانس مغناطیسی هسته‌ای NOESY توسط دستگاه NMR نیز از دیگر خدمات قابل ارائه در این مجموعه آزمایشگاهی است.

علی‌نژاد‌تیلکی با اشاره به تعداد آزمایشگاه‌های مستقر در این مجموعه، دستگاه‌ها و زمینه فعالیت آن گفت: مجموعه آزمایشگاه‌های دانشکده شیمی دانشگاه مازندران، دارای ۶ آزمایشگاه بوده که ۱۳ دستگاه در این آزمایشگاه مستقر است و در زمینه تعیین آنالیز کمی و کیفی ازجمله جداسازی، شناسایی و اندازه‌گیری مواد و در همه زمینه‌های دارویی، صنعتی، کشاورزی، زیست‌محیطی، پلیمر و نانو، ارائه خدمت می‌کنند.

وی درباره میزان اشتغال‌زایی آزمایشگاه‌های این دانشکده بیان کرد: در این مجموعه هفت نفر به‌صورت مستقیم و ۱۳ نفر به‌صورت غیرمستقیم مشغول کار هستند و  دستگاه‌ها و خدمات قابل ارائه متنوع در این مجموعه شامل ۱۳ دستگاه با متعلقات می‌شود. دستگاه NMR ۴۰۰ این مجموعه که پر سابقه‌ترین و مهم‌ترین خدمت این مجموعه به شمار می‌رود از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و بسیار مورد توجه محققین است.

مدیر مجموعه آزمایشگاه‌های دانشکده شیمی دانشگاه مازندران به خدمات ارائه‌شده در دوران کرونا اشاره کرد و ادامه داد: تهیه الکل اتانول و نیز آنالیز الکل‌ها و ضدعفونی‌کننده‌های مختلف که توسط مشتریان درخواست می‌شد در این دوره، توسط مجموعه ما تولید شده بود. با توجه به اینکه دانشجویان بین‌المللی زیادی از کشور‌های عراق و سوریه در این دانشگاه مشغول تحصیل بوده، آنها نیز بخشی از مشتریان ما هستند.

علی‌نژاد‌تیلکی، آنالیز سموم و آفت‌کش‌های موجود در آب‌های سطحی و نیز محصولات کشاورزی را از پروژه‌های ویژه این مجموعه معرفی کرد و درباره  برگزاری دوره‌های آموزشی، عنوان کرد: در پنج سال اخیر، هر سال در ایام هفته پژوهش، کارگاه‌های آموزشی دستگاه‌های مختلف آنالیز، برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری به‌صورت جداگانه برگزار می‌شود که مدرسان دوره، کارشناسان آزمایشگاه و برخی از استادان این دانشگاه هستند. مباحث تئوری، اساس کار دستگاه‌ها و شیوه کار عملی با دستگاه در این کلاس‌ها مورد توجه بوده است.

وی ادامه داد: در مواردی برخی شرکت‌های خصوصی یا دولتی، طبق قراردادی که منعقد می‌کنند آموزش برخی از کارشناسان خود را به افراد خبره این مجموعه می‌سپرند.

مدیر مجموعه آزمایشگاه‌های دانشکده شیمی دانشگاه مازندران به کاربردی نبودن پژوهش‌ها با وجود تعداد فراوان دانشجویان در حال تحصیل در مقاطع تحصیلی تکمیلی در دانشگاه‌های ایران اشاره کرد و توضیح داد: برای این موضوع می‌توان دلایل مختلفی نظیر عدم ارتباط صنعت و دانشگاه، ایرادات آیین‌نامه‌های ارتقای اعضای هیئت علمی و نیز شرایط فارغ‌التحصیلی دانشجویان که مقاله محور هستند، به‌روز نبودن تجهیزات و افزایش پژوهش‌های نوین را ذکر کرد.

علی‌نژاد‌تیلکی مطرح کرد: وزاتخانه‌های علوم، تحقیقات و فن‌آوری و بهداشت و درمان و به‌طور کلی مدیریت کلان کشور باید سرفصل‌ها و موضوعات روز پژوهشی را به دانشگاه‌ها اعلان و با تقسیم وظایف و اعمال کنترل‌ها و نیز حمایت‌های لازم، دستیابی به اهداف را آسان‌تر کند. یکی از دستگاه‌هایی که می‌تواند نقش بسیار مؤثر داشته باشد معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری است که علاوه بر حمایت‌های لازم باید نظارت‌ها، کنترل‌ها و نشان دادن مسیر را بهتر انجام دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب