دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آینده جهان با هوش مصنوعی (۱۴)؛

پای هوش مصنوعی به دنیای اسباب‌بازی‌ها باز شد/ جالب، ترسناک یا یک خطر امنیتی؟

پای هوش مصنوعی به دنیای اسباب‌بازی‌ها باز شد  جالب، ترسناک یا یک خطر امنیتی؟
در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد گسترش اسباب‌بازی‌های مجهز به سرویس هوش مصنوعی «چت جی‌پی‌تی» خواهیم بود. اما این خرس‌های عروسکی هوشمند چه خطراتی را به همراه خواهند داشت؟
کد خبر : 855585

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در آینده‌ای نه چندان دور، می‌توانید با یک خرس عروسکی، که قبل از خواب برای فرزندتان داستان می‌خواند قدم بزنید؛ داستان‌هایی جذاب و حماسی که متناسب با علایق و حتی عمیق‌ترین راز‌های فرزندتان طراحی شده است.

در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، عروسک‌های «تدی راکسپین» بسیار مورد استقبال قرار گرفتند، اما با دنیای جدیدی که با سرعت بسیار زیادی در حال رشد است، به‌زودی اسباب‌بازی‌های هوشمند مجهز به فناوری هوش مصنوعی در بازار عرضه خواهند شد.

مطمئناً در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد تعداد زیادی اسباب‌بازی مجهز به سرویس هوش مصنوعی «چت جی‌پی‌تی» خواهیم بود. وقتی کودکتان شروع به درخواست خرید این اسباب‌بازی‌ها می‌کند، از قبل می‌دانید که همه‌چیز صرفاً بازی و سرگرمی نیست و می‌تواند خطرات مختلفی را به همراه داشته باشد.

خرس عروسکی هوشمندی که به سوالات فرزندتان پاسخ می‌دهد

یک اسباب‌بازی را تصور کنید که همه‌چیز را در مورد کودک شما یاد می‌گیرد و به خاطر می‌سپارد. کودک شما در طول روز می‌تواند با اسباب‌بازی خود صحبت کند و پاسخ سوالاتش را به‌صورت کامل از این عروسک بگیرد؛ عروسکی هوشمند که هر چه کودک شما بیشتر با آن صحبت کند، «هوشمندتر» می‌شود.

شما می‌توانید نه‌تنها نام کودک، بلکه فعالیت‌های روزانه کودک را نیز در هوش مصنوعی بگنجانید. هوش مصنوعی در این شرایط می‌داند که کودک شما به کدام مدرسه می‌رود. دوستان او چه کسانی هستند و در واقع می‌تواند از تمام دانسته‌های خود داستانی جدید بسازد و تقریباً مانند یک دوست خوب برای کودکتان هم صحبت باشد. بنابراین امکانات و پتانسیل بسیار بسیار زیادی در این حوزه وجود دارد.

این همان چیزی است که آلن ونگ، مدیرعامل و اسباب‌بازی‌ساز «وی تک» (VTech)، آینده شرکت خود را روی خط تولید خرس‌های عروسکی مجهز به هوش مصنوعی ترسیم می‌کند. او می‌گوید که این وسایل به والدین کمک می‌کند جایگزینی مناسب برای خواندن قصه‌های قبل از خواب فرزندشان پیدا کنند.

پای هوش مصنوعی به دنیای اسباب‌بازی‌ها باز شد/ جالب، ترسناک یا یک خطر امنیتی؟

این خرس‌های مجهز به هوش مصنوعی از فناوری چت‌بات برای خلق داستان‌های سفارشی استفاده می‌کنند. آن‌ها می‌توانند کودک را سرگرم کنند و به آن‌ها نکاتی آموزنده و مفید بیاموزند. بدون شک فرزند شما با این اسباب‌بازی پیوند واقعی برقرار می‌کند.

درهمین راستا ونگ می‌گوید: فناوری ربات «چت‌ جی‌پی‌تی» می‌تواند از سال ۲۰۲۸ در اسباب‌بازی‌ها در دسترس باشد و برای آموزش یا حتی القای ارزش هایی مانند دروغ نگفتن استفاده شود. این می‌تواند مسیری جدید در تولید محصولات یادگیری الکترونیکی برای کودکان باشد که هم اکنون سرمایه گذاری شدیدی روی آن انجام می شود.

جالب، ترسناک یا یک خطر امنیتی واقعی؟

فراتر از اطلاعات اولیه، کارشناسان معتقدند که این اسباب‌بازی‌ها ممکن است مکان‌های مدرسه و خانه و اطلاعات حساس در مورد والدین را نیز جمع‌آوری کنند.

درحالی‌که این مفهوم نوآورانه است، همان نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی که دستگاه‌های هوشمند بزرگ‌سالان را آزار می‌دهد، در مورد این گجت‌های جدید کودک نیز اعمال می‌شود. هر زمان که یک اسباب‌بازی قابلیت ضبط داشته باشد، داده‌ها اغلب جمع‌آوری، ذخیره و با خریداران شخص ثالث به اشتراک گذاشته می‌شود.

ونگ ادر مورد هوش مصنوعی مولد، می گوید: من فکر می‌کنم ما باید از خطرات، حریم خصوصی، امنیت، اینکه چه چیزهایی باید آموزش دهیم و چه چیزهایی را نباید آموزش دهیم، آگاه باشیم.

«سلام باربی» را به یاد دارید؟

در سال ۲۰۱۵، عروسک‌های «سلام باربی» مجهز به وای‌فای پیش‌درآمد اسباب‌بازی‌های مجهز به هوش مصنوعی بودند که به دلیل جمع‌آوری، و ذخیره‌سازی اطلاعات و تجاوز قابل‌توجه به حریم خصوصی و خطر امنیتی موردتوجه قرار گرفتند.

اما نگرانی‌هایی نیز در مورد نحوه استفاده از داده‌های ثبت‌شده برای اهداف بازاریابی وجود داشت. «متل» شرکت سازنده این عروسک‌ها مورد شکایت قرار گرفت و تغییراتی را برای انطباق با قانون حفاظت از حریم خصوصی آنلاین کودکان اعمال کرد.

پای هوش مصنوعی به دنیای اسباب‌بازی‌ها باز شد/ جالب، ترسناک یا یک خطر امنیتی؟

چگونه اسباب‌بازی‌های فرزندمان را ایمن کنیم؟

اینکه سعی کنید به‌طورکلی از اسباب‌بازی‌های هوش مصنوعی دوری‌ کنید، قطعاً عملی نخواهد بود زیرا آن‌ها به‌سرعت در حال تبدیل‌شدن به یک هنجار خانگی هستند.  برخی از والدین نگران پیامدهای به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات شخصی فرزندشان با هوش مصنوعی هستند. از این گذشته، زمانی که صحبت از فناوری نوظهور به میان می‌آید، اغلب در مورد خطرات امنیتی هشدار داده شده‌ایم. اما چگونه می‌توانید مطمئن شوید که خود و خانواده‌تان در برابر خطرات این اسباب‌بازی‌ها ایمن هستید؟

  • در صورت امکان مواردی مانند دوربین و عملکرد‌های چت را غیرفعال کنید.

  • تمامی کنترل‌های والدین را روی اسباب‌بازی‌ها فعال کنید.

  • همیشه خط مشی و قوانین رازداری و حریم شخصی وسیله را دقیق بخوانید.

  • مطمئن شوید که راهی برای تنظیم مجدد اسباب‌بازی وجود دارد تا قابلیت‌ها و حافظه آن پاک شود. اگر فرزندتان استفاده از آن را متوقف کرد، این اقدامات را انجام دهید.

کلام پایانی

در حال حاضر هوش مصنوعی مولد به اندازه کافی بالغ نیست که در اسباب‌بازی‌ها گنجانده شود. اما بدون شک در آینده‌ای نه‌چندان این اسباب‌بازی‌های هوشمند به بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی خانواده‌ها تبدیل خواهند شد. از این رو لازم است کشورها و سیاستمداران با ورود بموقع به این حوزه و شناخت اقتضائات مربوط به آن، خطرات احتمالی فناوری هوش مصنوعی را که درحال نفوذ به تمام بخش‌های زندگی بشر است را به حداقل برسانند. این عروسک‌های جذاب و البته کمی ترسناک! می‌توانند بسیاری از کارها و برنامه‌های والدین در رسیدگی به فرزندان را آسان کنند اما نباید از خطرات امنیتی، روحی و روانی که ممکن است استفاده از این اسباب‌بازی‌های هوشمند برای کودکان و خانواده‌ها به دنبال داشته باشد چشم‌پوشی کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب