فناوری نانهای اروپایی؛ از کاهش مواد مضر آرد تا حذف جوش شیرین
ناصر ضماند مسئول کارگاه واحد فناور نانهای اروپایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با تشریح تولیدات این کارگاه، اینگونه نانها را به دو دسته کلی تقسیم و تشریح کرد: نانهای خمیر تُرش که با استارتر خمیر تُرش و به روش سنتی یا کلاسیک تهیه میشوند، شامل نان راستیک، نان فوکاچیا، نان چیاباتا و نان خمیر تُرش -که همراه با اینکلوژنهای متنوع بوده و قابل سفارشیسازی هستند- و نانهای لایهای که بهنوعی نان شیرینی به حساب میآیند و مانند کروسان، گاتا و دنیش، جایگزین مناسبی برای شیرینیهای رایج محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه کارگاه واحد فناور نانهای اروپایی کار خود را از سال 1400 در مجموعه کارگاهی و آزمایشگاهی مجتمع دانشگاهی واحد سبزوار آغاز کرده است، ادامه داد: در این کارگاه انواع نانهای اروپایی در دستهبندیهای ذکرشده، تولید و در دسترس عموم قرار میگیرد.
مسئول کارگاه واحد فناور نانهای اروپایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، استفاده نکردن از جوش شیرین را یکی از مزایای استفاده از نانهای اروپایی عنوان کرد و گفت: در روش آمادهسازی این نانها، بهجای عملآمدن با روش شیمیایی (تجزیه جوش شیرین در مخلوط) ورآمدن به وسیله مخمر و در فرآیندی بیولوژیکی انجام میشود.
ضماند افزود: با توجه به مراحل آمادهسازی و طبخ نانهای اروپایی که بهطور معمول دو روز به طول میانجامد، مواد مضر آرد گندم کاهش یافته و همزمان مواد مفید آلی تولیدشده که در نهایت موجب هضم و جذب آسانتر آن در دستگاه گوارش انسان میشود.
وی، قیمت تمامشده نانهای اروپایی را در مقایسه با نانهای صنعتی رایج بازار قدری بیشتر عنوان و تشریح کرد: اگر جامعه به سلامت خود و سرمایهگذاری روی آن اهمیت دهد، مشتاقانه حاضر به هزینهکردن برای سلامت خود بهعنوان مهمترین ابزاری که برای شادابی و زندگی بهتر در دسترس دارد، خواهد شد.
مسئول کارگاه واحد فناور نانهای اروپایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، آگاهسازی جامعه نسبت به مضرات نانهای رایج بازار و مزایای نانهای حجیم اروپایی را از مهمترین دغدغههای این حوزه عنوان کرد و افزود: این واحد دانشگاهی برای انتقال تجربیات، برگزاری ورکشاپهای آموزشی، چاپ و توزیع بروشورهای مختلف برای تنویر افکار عمومی و معرفی بهتر محصولات خود آمادگی داشته و در صورت حمایت و سرمایهگذاری مناسب، قابل جایگزینی با نانهای مضر مصرفی خانوادههاست.
انتهای پیام/