دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ساخت بتنی که هوا را پاک می‌کند

ساخت بتنی که هوا را پاک می‌کند
محققان نوعی بتن فوتوکاتالیستی ابداع کرده اند که با کمک نور آلاینده‌های هوا مانند اکسید‌های نیتروژن را کاهش می‌دهد.
کد خبر : 851333

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، ترافیک، یکی از مهمترین منابع آلودگی هوا به شمار می‌آید، اما محققان راهی یافته اند تا جاده‌هایی پاک کننده هوا بسازند. مهندسان کره جنوبی نشان داده اند بتن فوتوکاتالیستی می‌تواند آلودگی هوا در تونل‌ها را کمتر کند.

در سال‌های اخیر محققان بتنی ابداع کرده اند که می‌تواند برخی ازآلودگی‌ها در هوای اطراف را به محصولات بی ضرر تبدیل کند.

سیستم پاکسازی کننده هوا نیز به یک پوشش دی اکسید تیتانیوم متکی است که نسبت به نور خورشید واکنش نشان می‌دهد تا مولکول‌های «گونه واکنش دهنده به اکسیژن» (ROS) را بسازد. این مولکول‌ها قابلیت اکسیدسازی بالایی دارند که می‌تواند آلاینده‌های هوا مانند ترکیبات آلی فرار (VOCs)، اکسید‌های نیتروژن، اکسید‌های سولفور و آمونیاک را بشکند و از ترکیب ذرات ریز جلوگیری کند.

محققان انستیتو مهندسی شهرسازی و فناوری ساخت و ساز کره جنوبی (KICT) نوعی بتن فوتوکاتالیستی ابداع و آن را در تونل‌هایی آزمایش کردند که بیشتر اوقات آلودگی به دلیل جریان کم هوا، بسیار زیاد است. چراغ‌هایی با نور مصنوعی در دیوار نصب شدند تا واکنش‌های مبتنی بر نور را در بتن ترغیب کنند.

آن‌ها متوجه شدند طی ۲۴ ساعت سطح اکسید‌های نیتروژن ۱۸ درصد کاهش یافت و محصولات نهایی واکنش‌ها نیز نمک به شکل کلسیوم محتوی در بتن بودند. این نمک‌ها به سرعت با باران شسته شدند. همچنین پژوهشگران معتقدند این فرایند به بتن فوتوکاتالیستی اجازه می‌دهد به طور دائم و بی نیاز از هرگونه فرایند نگهداری اضافی فعالیت کند.

محققان تصمیم دارند تحقیق درباره این فناوری را جهت تجاری سازی آن ادامه دهند و امیدوارند تاثیرگذاری آن نیز بیشتر شود. نمونه‌های دیگر بتن نیز سطح اکسید نیتروژن را تا ۴۵ درصد وهنگامیکه با گرافن ترکیب شدند تا ۷۰ درصد کاهش دادند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب