روش جدیدی برای بازیافت پلاستیکهای نرم کشف شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اورگ، اکثر مردم نمیدانند که بازیافت پلاستیکهای نرم مانند کیسههای پلاستیکی بسیار دشوار است و معمولاً در محل دفن زباله قرار میگیرند. بازیافت پلاستیکهای نرم غیرممکن نیست، فقط به این دلیل که بسیار نازک است، فرایند متفاوتی را میطلبد و بنابراین معمولاً درنهایت بازیافت نمیشود. اما در این مورد چهکاری میتوان انجام داد؟ محققان دانشگاه «آر.ام.آی.تی» (RMIT) استرالیا و شرکای صنعتی آنها یک سنگدانه پلاستیکی ویژه برای بتن تولید کردند.
دانشمندان و مهندسان یک سنگدانه پلاستیک به نام «پلی راک» Polyrok برای بتن تولید کردند. بتن به یک ماده پرکننده سنگی نیاز دارد که ثبات آن را بهبود میبخشد و خصوصیات موردنظر را اضافه میکند. معمولاً از شن و ماسه استفاده میشود، اما این منابع نیز کم است و استخراج آن به محیطزیست نیز آسیب میرساند. در همین حال «پلی راک» از مزایای متعددی نسبت به سنگدانههای معمولی برخوردار است و بهطورکلی روش خوبی برای بازیافت پلاستیکهای نرم است.
اولازهمه، ضایعات پلاستیکی را کاهش میدهد. یک پارکینگ و یک مسیر پیادهروی در شهر فرانکستون استرالیا قبلاً با استفاده از این پلاستیک ساخته شده و بسیار عالی عمل میکند. تخمین زده میشود که 105هزار تن پلاستیک نرم فقط در یک کارخانه در ملبورن به «پلی راک» تبدیل شود که موجب کاهش عظیم زبالههای دفن شده میشود.
«پلی راک» همچنین ویژگیهای صوتی بتن را بهبود میبخشد و کار با آن بسیار سبک و آسان است. اگرچه در حال حاضر فقط 10 درصد از بتن «پلی راک» است، اما در آینده میتوان این میزان را بهبود بخشید.
مخلوط کردن پلاستیک با بتن کار آسانی نیست. رشتههای پلاستیکی طولانیتر ممکن است هوا را به دام بیندازند و سپس پر شدن آب داخل آنها باعث ضعف بتن شود. بااینحال، گرانولهای «پلی راک» متراکم هستند و بهخوبی با بتن مخلوط میشوند. در آینده دانشمندان مایلاند از این بتن پلاستیکی برای ساختمانهایی که توسط پرینترهای سهبعدی چاپ میشوند استفاده کنند. همچنین این روش میتواند در بسیاری از کشورهای جهان به کار گرفته شود.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/