دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با تولید محصولی ایمن و بهداشتی؛

محققان نگرانی زنان خانه‌دار در نظافت کاشی‌ و سرامیک‌ را رفع کردند

محققان نگرانی زنان خانه‌دار در نظافت کاشی‌ و سرامیک‌ را رفع کردند
عضو مرکز تحقیقات مهندسی شیمی، نفت و پلیمر از تولید جرمگیری خبر داد که برخلاف جرمگیرهای معمولی، خوردگی روی سطوح کاشی و سرامیک‌ها را کاهش می‌دهد.
کد خبر : 849901

شیدا اسمعیل‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با تشریح جزئیات ساخت و تولید محصول «پاک‌کننده اسیدی» (جرمگیر) در مرکز تحقیقات مهندسی شیمی، نفت و پلیمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز گفت: این محصول فرمولاسیونی از یک cnd یا همان پاک‌کننده اسیدی است که بیشتر برای پاک‌کنندگی سطوح بهداشتی، کاشی و سرامیک کاربرد دارد.

وی درباره مشخصه اصلی این محصول در مقایسه با سایر محصولات توضیح داد: عمده مشکلی که مردم با پاک‌کننده‌ها دارند، خوردگی کاشی‌ها و سرامیک‌هاست، محصول جرمگیر را براساس غلظت‌های مختلف با فرمالاسیون موجود در بازار تغییر دادیم، به این ترتیب در یک بخش غلیظ به‌عنوان یک پا‌ک‌کننده برای لکه‌های ماندگار سطوح، سطوح سرویس بهداشتی، کاشی و سرامیک که پاک نمی‌شوند با غلظت بیشتر ارائه دادیم.

عضو مرکز تحقیقات مهندسی شیمی، نفت، پلیمر دانشگاه آزاد شیراز که با محصول «پاک‌کننده اسیدی» در نمایشگاه عصر امید سیرجان حضور دارد، اضافه کرد: محصولی با یک غلظت میانی برای کف‌شویی‌های معمولی و غلظت ملایم برای مصارف خانگی نیز ارائه کرده‌ایم؛ البته محصول پاک‌کننده اسیدی (جرمگیر) به‌دلیل مسائل ایمنی نباید با هیچ ماده شوینده‌ دیگری ترکیب شود؛ چراکه ممکن است گاز‌های کُلُر آزاد کند؛ بنابراین محصول پاک‌کننده اسیدی (جرمگیر) به دلیل اینکه غلظت کمتری برای مصارف خانوادگی دارد، ایمن‌تر از محصولات دیگری است که اکنون در بازار وجود دارد.

اسمعیل‌زاده تشریح کرد: ‌دلیل اینکه مخاطبان معمولاً زنان خانه‌دار هستند، بهتر است که آنان از اصول ایمنی آگاهی داشته باشند، برای تولید محصول پاک‌کننده اسیدی (جرمگیر) از هیچ‌گونه اسانس و خوشبوکننده‌ای استفاده نشده و اکنون این ماده بسیار ایمن است؛ اما همواره باید اصول ایمنی که زنان خانه‌دار استفاده می‌کنند، رعایت شود.

وی درباره تجاری‌سازی محصول پاک‌کننده اسیدی (جرمگیر) تشریح کرد: این محصول با حمایت و پشتیبانی معاونت مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، دبیرخانه هیئت‌ امنا و معاونت پژوهشی این دانشگاه برای نخستین‌بار اسفند ۱۴۰۱ ساخته شد و بعد از ۶ ماه کار تحقیقاتی هنوز به مرحله تجاری‌سازی نرسیده است؛ اما امیدواریم در نمایشگاه عصر امید برای تمام دانشگاه آزاد‌ی‌های کشورمان تولیدکننده این ماده باشیم.

عضو مرکز تحقیقات مهندسی شیمی، نفت، پلیمر دانشگاه آزاد شیراز درباره اینکه محصول پاک‌کننده اسیدی (جرمگیر) چه نیازی از نیازهای جامعه و کشور را رفع می‌کند؟ بیان کرد: نمونه مشابه این محصول در بازار وجود دارد؛ اما مشخصه اصلی محصول، کاهش آلودگی و جلوگیری از آسیب رساندن به کاشی و صنایع بهداشتی است؛ بنابراین میزان خوردگی و آسیبی که قبلاً به سطوح وارد می‌شد را کاهش دادیم.

اسمعیل‌زاده تشریح کرد: بیشترین تلاش متخصصان، جلوگیری از آلودگی محیط‌های دانشگاه بود، به طوری که بسیاری از کاشی‌ها و سرامیک‌ها با جرمگیرهای معمولی بعد از چند سال خوردگی پیدا می‌کردند و محصولی با غلظتی ارائه کردیم که کاملاً برای کاشی‌ها مفید باشد.

وی تأکید کرد: جرمگیرهایی که در بازار وجود دارد از یک بخش تشکیل شده و مردم از همان یک محصول استفاده می‌کنند؛ بنابراین این پاک‌کننده در مصارف خانگی و صنعتی قابل استفاده است و با استفاده از چندین غلظت تلاش کردیم برای مصرف‌کننده این فرصت را ایجاد کنیم که خود براساس نیاز این محصول را مورد استفاده قرار دهد.

عضو مرکز تحقیقات مهندسی شیمی، نفت، پلیمر دانشگاه آزاد شیراز مطرح کرد: محصول پاک‌کننده اسیدی (جرمگیر) از لحاظ کیفیت و کاربردی می‌تواند در بازار به‌صورت گسترده‌تر و توسعه‌یافته‌تر باشد و افراد با آرامش خاطر بیشتری از این محصول تولیدی استفاده کنند.

اسمعیل‌زاده اضافه کرد: محصولی که در جامعه (نمونه داخلی و خارجی) وجود دارد به‌عنوان پاک‌کننده اسیدی و جرمگیری بوده و با یک غلظت در تمام صنایع آرایشی و بهداشتی کشور وجود دارد؛ اما محصول مرکز تحقیقات سه غلظته است و از تمام آسیب‌ها جلوگیری می‌کند.

شیدا اسماعیل‌زاده دکتری و دانشیار شیمی معدنی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب استان فارس و عضو مرکز تحقیقات مهندسی شیمی، نفت، پلیمر دانشگاه آزاد شیراز است و بیش از سه سال است که در قالب گروه پژوهشی کاربردی با مرکز همکاری می‌کند.

به گزارش آنا، رویداد و نمایشگاه تخصصی عصر امید سیرجان با توجه به ظرفیت‌های شهرستان سیرجان و برای نخستین‌بار به‌صورت تخصصی در بخش صنایع از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب