روسیه و چین چندین توافق دوجانبه امضا میکنند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، مسکو-پکن قرار است امروز چهارشنبه در جریان سفر «میخائیل میشوستین» نخست وزیر روسیه به چین، توافقهای دوجانبهای را امضا کنند- نشانهای مبنی بر همکاری هرچه بیشتر میان دو کشور، آن هم در شرایطی که غرب در میانه جنگ اوکراین نسبت به نزدیکی رابطه آنها حساس شده است.
از آغاز بحران اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، میشوستین بلندپایهترین مقام روس است که به پکن سفر و با «شی جینپینگ» رئیس جمهور و «لی چیانگ» نخست وزیر چین دیدار کرده است.
آنگونه که خبرگزاری روسی «اینترفکس» میگوید، دستاورد این سفر تا این لحظه، توافق طرفین برای امضای چندین توافق دوجانبه است.
خبر امضای چنین توافقهایی بعد از آن منتشر میشود که روسیه و چین واکنش تندی به بیانیه پایانی نشست سران گروه ۷ نشان دادند که اخر هفته میلادی قبل برگزار شد.
شی در سفری که ماه میلادی مارس به مسکو داشت، «ولادیمیر پوتین» همتای روس را «دوست عزیز» خود خطاب کرد حال آنکه اندکی قبل از حمله روسیه به اوکراین نیز، شراکت پکن-مسکو را «نامحدود» توصیف کرده بود.
حتی دیروز سه شنبه نیز، نخست وزیر چین به نشانه حمایت از مسکو، پیام تبریکی را به همایش تجاری چین-روسیه به میزبانی شانگهای ارسال کرد و از تعهد پکن به افزایش همکاریهای اقتصادی با طرف مقابل سخن گفت.
در ماه میلادی آوریل، حجم صادرات چین به روسیه باز هم شاهد سیر صعودی بود و از ۱۵۳.۱ درصد در سال گذشته به بیش از دو برابر این رقم در مارس سال جاری میلادی رسید.
انتظار میرود که صادرات انرژی روسیه به چین نیز افزایشی ۴۰ درصدی به خود ببیند و رایزنیهایی هم پیرامون ارائه تجهیزات فناوری به روسیه در حال انجام است.
در این میان، تحریمهایی هم علیه برخی شرکتهای چینی به اتهام تأمین فناوریهایی با کاربری دوگانه برای صنایع نظامی روسیه، اعمال شده و غرب درباره همکاریهای نظامی دو کشور هشدار داده است.
با این حال، «لی شانگفو» وزیر دفاع چین- مردی که از سال ۲۰۱۸ به این سو به دلیل همکاری تسلیحاتی با روسیه تحت تحریم آمریکا است- میگوید که اعتماد متقابل میان ارتشهای چین و روسیه روز به روز در حال افزایش است و همکاریها منجر به دستاوردهای قابل توجهی شده است.
چندی پیش، لی مسکو را به عنوان نخستین مقصد سفر خارجی دوره وزارت خود انتخاب کرد تا بر ماهیت ویژه اهمیت راهبردی روابط فی مابین تاکید کند حال آنکه پکن، خود را مشتاق افزایش روابط راهبردی میان ارتشهای دو کشور نشان داده است.
در آن سفر، لی خطاب به رئیس جمهور روسیه گفته بود که چین مایل به بهبود و ارتقای ارتباطات استراتژیک و تقویت هماهنگیهای چندجانبه و ایجاد مشارکتهای جدید در راستای ثبات و امنیت در منطقه و جهان است.
انتهای پیام/