دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

دانشگاه آزاد پرقدرت در کنار خانواده‌ها؛ از افزایش سه برابری مدت مرخصی زایمان تا ارائه بیمه تکمیلی درمان ناباروری

دانشگاه آزاد پرقدرت در کنار خانواده‌ها؛ از افزایش سه برابری مدت مرخصی زایمان تا ارائه بیمه تکمیلی درمان ناباروری
دانشگاه آزاد اسلامی برای اینکه فرزندآوری را به صورت واقعی در میان خانواده‌ها افزایش دهد تسهیلاتی فراتر از قانون جوانی جمعیت برای اعضای هیئت علمی و کارمندان در نظر گرفته است.
کد خبر : 848359

خبرگزاری علم و فناوری آنا - راحله کاویار: بر اساس قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» مصوب مهرماه ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی، اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی در راستای عمل به این قانون و تاکیدی که خود دانشگاه آزاد به جوانی جمعیت و حمایت از خانواده دارد اقدام به تدوین، ابلاغ و عملیاتی سازی بسته حمایتی و تکمیلی ذیل این قانون کرده است، که قطعا این بسته حمایتی می‌تواند برای همه دستگاه‌ها، نهادها، وزارتخانه‌ها و ... الگو و نقشه راه باشد. 

این بسته حمایتی در محور‌های مختلفی با عنوان حمایت‌های آموزشی، حمایت از زوج‌های جوان در درمان ناباروری و خدمات بهداشتی و درمانی، در زمینه مرخصی زایمان، حمایت از مادران دانشجو،مشوق های اقتصادی ،طرح پدران مهربان، مادران شاغل، حمایت از خانواده‌های دارای فرزند معلول، تسهیلات مسکن، تسهیلات و حمایت مالی، خدمات رفاهی تدوین شده است.

محمد قربانی گلشن آبادی سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان می‌کند: در زمینه حمایت‌های آموزشی، بانوان اعضای هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند در سال تولد فرزند، یک پایه علمی دریافت کنند. به عبارتی اساتید خانم، با فرزندآوری یک پایه ترفیع علمی به عنوان پایه علمی سنواتی یا سالانه کسب می‌کنند. هرعضو هیئت‌علمی باید سالانه با ارائه مستنداتی از جمله مقاله، تدوین و یا تالیف کتاب، حضور در همایش‌های علمی و فرهنگی، راهنمایی و مشاوره و یا داوری رساله‌های دوره‌های تحصیلات تکمیلی، اقدامات اجرایی، ارزیابی تدریس و کلاس‌های درس و ... پایه علمی سالانه و یا ترفیع سالانه دریافت کند. بر اساس بسته حمایتی و تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی، برای اعضای هیئت علمی مادر، نیازی به ارائه مستندات علمی ذکر شده، نیست تا بتواند به مسئولیت مادری خود بپردازد.

*مرخصی زایمان سه برابر قانون!

در زمینه مرخصی زایمان، مادران باردار (اعم از عضو هیئت علمی و کارمند) می‌توانند از ماه چهارم بارداری، از مرخصی زایمان ۲۴ ماهه برخوردار بوده و افراد می‌توانند مرخصی خود را همراه با حقوق گذرانده و پس از بازگشت جایگاه قبلی خود را داشته باشند. البته مرخصی زایمان در ماده ۱۷ قانون مجلس شورای اسلامی ۹ ماه در نظر گرفته شده است.

در زمینه خدمات بهداشتی و درمانی و درمان ناباروری دانشگاه آزاد اسلامی، پوشش بیمه تکمیلی برای زایمان طبیعی و هزینه درمان ناباروری افزایش داده است. این مورد حتی شامل اعضای خانواده بازنشستگان دانشگاه آزاد و دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز می‌شود. با این اقدام مثبت، بانوان شاغل و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند از بیمه تکمیلی برای زایمان طبیعی و درمان ناباروری استفاده کنند.

در زمینه حمایت از مادران دانشجو، دانشگاه آزاد برای دانشجویان مادر نیز، یک نیمسال تحصیلی مرخصی زایمان بدون شهریه و یک نیمسال دیگر نیز صرفا پرداخت شهریه ثابت، در نظر گرفته است.

در زمینه ارائه مشوق های اقتصادی، کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی اگر بعد از فرزندآوری از دانشگاه وام دریافت کنند یا وامی را قبلا دریافت کرده باشند، می‌توانند برای بازپرداخت آن بعد از مرخصی زایمان اقدام کنند.

 طرح پدران مهربان، برای آقایانی که همسرانشان زایمان می‌کنند، هفت روز مرخصی تحت عنوان "طرح پدر مهربان" مرخصی تشویقی داده می‌شود که بتوانند به مسئولیت پدری خود، اقدام کنند.

حمایت از مادران شاغل، یکی دیگر از بند‌های بسته حمایتی و تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی این است که مادران شاغلی که فرزند زیر ۶ سال دارند، ۲ ساعت کمتر کار می‌کنند. این افراد می‌توانند یا ۲ ساعت دیرتر به محل کار بروند یا ۲ ساعت زودتر از محل کار خارج شوند. این قانون پدران نیز تعمیم داده شده و براین اساس پدرانی که فرزند ۲ قلو به بالا دارند؛ ۲ ساعت کاری آن‌ها نیز کسر می‌شود. همچنین اعضای هیات‌علمی خانم که فرزند زیر ۶ سال دارد؛ نیمی از ساعت کاری پژوهشی و موظفی آنان کسر می‌شود و نسبت به دیگر افراد در هفته، ۵۰ درصد کمتر در دانشگاه حاضر می‌شود. 

 حمایت از خانواده‌های دارای فرزند معلول که در این زمینه ساعت کار برای والدینی که فرزند معلول یا همسر معلول دارند، در مقایسه با دیگر کارکنان یک ساعت کاهش داده شده است.

*وام ۴۰ میلیونی دانشگاه آزاد به زوجین

در زمینه تسهیلات و حمایت مالی  سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در کنار وام‌های متعارف دولت، وام ضروری برای ازدواج هر یک از اعضای خانواده خود اعم از هیات‌علمی و کارکنان، مبلغ ۴۰ میلیون تومان با باز‌پرداخت بسیار پایین در نظر گرفته است. اگر خانم و آقا هر دو از اعضای این خانواده باشند، مبلغ وام ضروری تا ۸۰ میلیون تومان افزایش خواهد داشت. وام ضروری برای تولد فرزند کارکنان و اعضای هیات‌علمی نیز به مبلغ ۲۵ میلیون تومان برای هر فرزند در نظر گرفته شده است.

علاوه براین بسته حمایتی و تکمیلی دانشگاه آزاد درصدد راه اندازی "اتاق مادر و کودک" و "مهد کودک" در کلیه واحد‌های دانشگاهی است که در مهد‌های کودک، انتفاع و سود مالی به هیچ وجه مد نظر نیست و آرامش مادران و نظام تربیتی اسلامی ایرانی پیگیری می‌شود.

در زمینه تسهیلات مسکن، دانشگاه آزاد اسلامی با ساخت پانصد هزار واحد مسکونی یکی از مهمترین دغدغه‌های خانواده بزرگ دانشگاه را مرتفع خواهد کرد.

در زمینه ارائه خدمات رفاهی، دانشگاه آزاد اسلامی اماکن و ظرفیت‌های زیادی دارد که بر اساس بسته فوق الذکر، برای برگزاری مراسم ازدواج و جشن و سرور در اختیار کارکنان خود قرار می‌دهد.

بنابراین دانشگاه آزاد با بسته حمایتی و تکمیلی همه جانبه در تلاش است که رسالت خود را در زمینه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به انجام رساند تا به برون رفت کشور از بحرانی پیری کمک کند. حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، یک اقدام ارزشمند است که باید توسط عوامل فرهنگ‌ساز و رسانه‌ها تبلیغ و موانع و مشکلات این مسیر رفع شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب