دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر:

ایجاد ساختار در دانشگاه‌ها برای حفاظت و پاسداشت نخبگان ضروری است

ایجاد ساختار در دانشگاه‌ها برای حفاظت و پاسداشت نخبگان ضروری است
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایجاد ساختار مناسب در دانشگاه‌ها برای حفاظت، ‌بزرگداشت و پاسداشت نیروهای نخبه و منابع انسانی ارزشمند در کشور را ضروری دانست.
کد خبر : 847448

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم گرامیداشت مرحوم حسن غفوری فرد، سیاستمدار و استاد دانشگاه امیرکبیر و از مدیران اجرایی سابق کشور با حضور جمعی از اساتید، مسئولان، ورزشکاران، همکاران دانشگاهی و خانواده وی در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.

سیدحسن قدسی پور رئیس دانشگاه امیرکبیر در این مراسم به جایگاه ویژه اصحاب علم و عالم در جامعه و نزد پروردگار اشاره کرد و گفت: در تعالیم اسلامی، عالم و علما از جایگاه بالایی برخورد هستند، زیرا تفکر در دین ما جایگاه بالایی دارد.

وی با بیان اینکه نخبه و چهره‌های علمی زیادی داریم، افزود: در دنیای غرب می‌گوییم نیوتن با این خصوصیات برای آن چه بزرگداشت‌هایی گرفته می‌شود و چه حرف‌هایی درمورد او می‌زنیم بدلیل این که فلان تئوری را داد، اما باید بگویم که دانشمندان و فرهیختگانی که در طول ۴۰ سال گذشته جمهوری اسلامی ایران به عالم عرضه داشته اگر بالاتر نباشد کمتر از آن‌ها هم نیستند.

ایجاد ساختار در دانشگاه‌ها برای حفاظت و پاسداشت نخبگان ضروری است

وی تاکید کرد: شخصیت‌ها و افراد شاخصی در جمهوری اسلامی مانند شهید چمران، شهید مطهری و سردار سلیمانی داشتیم که شاید ده‌ها برابر چهره‌های شناخته شده دنیا در زمینه علم و خدمت، به مردم ارزش افزایی کردند، اما بدلیل آن که این خدمات بیشتر به درد جامعه ایرانی می‌خورده خیلی نشده که تئوری و طرح‌های آن‌ها را در سطح جهان ارائه کرد که البته خیلی زود شاهد این خواهیم بود که جمهوری اسلامی به مرز‌های علم و دانش برسد و دانشمندان ما این قضیه را عملی کنند.

قدسی پور یکی افراد شاخص را مرحوم غفوری فرد دانست و گفت: قدردانی ما از بهترین سرمایه جامعه ها، منابع انسانی است، زیرا انسان‌ها و منابع انسانی از معادن و منابع فیزیکی با ارزش‌تر هستند. با داشتن نیروی متخصص می‌توانید منابع را بدست بیاورید.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این که در جامعه ما نخبگان زیادی وجود دارند که ناشناخته هستند و ثبت رسمی نشده اند و می‌توان با برگزاری بزرگداشت‌هایی آن‌ها را به جامعه شناساند، افزود: بنیاد ملی نخبگان برای حفاظت و بزرگداشت نخبگان و استفاده بهتر از آن‌ها تاسیس شده است.

قدسی پور با بیان این که باید ساختاری را در دانشگاه‌ها برای حفاظت، بزرگداشت و پاسداشت نیرو‌های نخبه در کشور ایجاد کنیم، گفت: نحوه حفاظت از منابع فیزیکی و نیروی انسانی و نخبگی متفاوت است.

استاد دانشگاه امیرکبیر به مسئله مهاجرت نخبگان نیز اشاره کرد و این موضوع را مساله‌ای همگانی برای جوامع مختلف دنیا دانست و افزود: این مسئله در همه کشور‌ها وجود دارد. قوانین و شاخص‌های کلان و مدیریت در این زمینه موثر است. جلوی مهاجرت را باید گرفت، زیرا گاهی ممکن است با تصویب قانونی باعث شویم که نخبگان را به سمت خروج هدایت کند، اما گاهی با اصلاح یک بند قانون یا قرارداد کوچکی باعث مهاجرت معکوس شویم، بنابراین نگاه داشت نخبگان خیلی حساس است که امیدواریم بتوانیم از نخبگان کشور به بهترین شکل استفاده کنیم.

در پایان این مراسم از تمبر یاد بود زنده یاد غفوری فرد رونمایی و نیز سالنی در دانشگاه امیرکبیر به اسم وی نامگذاری شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب