تولید نوآورانه اسانسهای گیاهی بدون آسیب به بافت گیاه
مدیر یک شرکت فناور فعال در حوزه تولید محصولات گیاهی شامل عرقیجات گیاهی، شربتهای گیاهی، نوشیدنیهای گیاهی در حاشیه اینوتکس ۲۰۲۳ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا عنوان کرد که اسانسهای گیاهی تولیدشده توسط شرکتهای بزرگ و صنایع عمده مانند عطرسازی، آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی و داروسازی استفاده میشود.
وی گفت: برای تولید اسانسها از دو روش عمده؛ تقطیر - که در اصل آب به نقطه جوش میرسد و عمل تقطیر انجام میشود و روش جدید دیگر «استخراج فوق بحرانی» است (تکنولوژی جدیدی که تقریباً در ایران وجود ندارد) استفاده میکنیم که باعث کیفیت در اسانسها میشود و به بافت گیاه هم آسیب نمیزند.
این فعال حوزه فناوری بیان کرد: در تقطیر که آب به نقطه جوش میرسد، دما بالاست و بعضاً به بعضی از ترکیبها آسیب رسانده میشود؛ اما در روش استخراج فوق بحرانی دما در نهایت ۴۰ الی ۵۰ درجه است که به بافت گیاه آسیب زده نمیشود.
به گفته وی، گیاهانی که در تولید اسانس و محصولات گیاهی استفاده میشود همه ازجمله گل محمدی، نعنا، رزماری، باریجه و ... در ایران هستند.
انتهای پیام/