دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر طهرانچی:

دانشگاه باید به بهره‌وری اصناف نگاه جدی داشته باشد

دانشگاه باید به بهره‌وری اصناف نگاه جدی داشته باشد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه باید به بهره‌وری اصناف نگاه جدی داشته باشد و طرحی نو دراندازد.
کد خبر : 845185

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم بزرگداشت مقام استاد و روز معلم گفت: امروز را به همه معلمان سرزمینم چه آن‌ها که در کسوت معلمی هستند و چه آن‌ها که هنر معلمی دارند، تبریک می‌گویم.  

وی ادامه داد: روز معلم، روز شکرگزاری و قدرشناسی است. شکرگزاری از خدای متعال که معلم اول بشریت است و پیامبر مکرم اسلام را به عنوان اسوه حسنه و معلم ما برانگیخت. روز معلم شکرگزاری از خداوند باریتعالی است که معلمی، چون امیرالمومنین (ع) و فرزندان ایشان را برای ما قرار داد که معلمان و چراغ راه هدایت بشریت هستند.  

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: معلم در کربلا معنا پیدا می‌کند وقتی پس از واقعه عاشورا از حضرت زینب (س) می‌پرسند که چه دیدی، ایشان می‌فرماید جز زیبایی چیزی ندیدم. معلم مصلح هنگامی که، چون شمع می‌سوزد، سوختن را زیبایی می‌بیند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تقارن مراسم روز معلم و افتتاح صندوق خیریه که با حضور اصناف و بازاریان استان البرز برگزار شد، گفت: حسن تقارن این جشن، حضور اصناف به عنوان استخوان‌بندی جامعه در کنار معلمان و اساتید است. نکته جالب این است که زمانی که درباره پیامبر اکرم (ص) نقل می‌کنند، می‌پرسند این پیامبر چرا «یَمْشُونَ فِی الْأَسْواقِ» است. بدین معنی که چرا پیامبر در بازار آمدوشد دارد. این موضوع نشان می‌دهد که معلم در بستر اجتماع می‌آید و هنر دانشگاه آزاد اسلامی این است که مفتخر است به نام مردم بزرگ ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با هدایت و حمایت امام خمینی (ره) که اولین پرداخت وجه را برای تأسیس این دانشگاه انجام داد، شکل گرفت.

دکتر طهرانچی ادامه داد: بنده در اتاقم قابی از فیش‌های پرداختی کمک‌های اولیه مردمی که در مبالغ ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ تومانی است، قرار داده‌ام که نشان می‌دهد هنر انقلاب اسلامی است که با این مبالغ اندک، اما با پشتوانه مردمی توانسته دانشگاهی بسازد که واحد کرج به عنوان یکی از واحد‌های دانشگاهی اکنون ۴ هزار نفر از جمعیت این شهر را در خود جای داده است. با چنین سرمایه و پشتوانه‌ای به وجود آمده و امروز افتخار داریم در روز قدردانی از معلمان و اساتید، در کنار بازاریان و اصناف باشیم.

وی با اشاره به لزوم توجه توأمان دانشگاه به دانایی و توانایی دانشجویان، گفت: واقعیت این است که چندسالی است در دانشگاه‌های ما رابطه دانایی و توانایی در حال قطع شدن است. دانشجو به دنبال شغل است و اگر دانشگاه در بستر طبیعی حرکت خود، توانایی حل مسئله را به جوان بدهد، دیگر کسی نباید به دنبال شغل باشد. این در حالی است که، چون ارتباط دانشگاه با جامعه کمرنگ شده، در رابطه بین دانایی و توانایی نیز فاصله افتاده است؛ بنابراین باید دوباره همت کنیم تا دانایی به توانایی ختم شود.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: امروز اتاق اصناف به دانشگاه آمده تا به دانشجو و دانشگاه کمک کند و ما نیز در قبال این کمک، باید به این سؤال پاسخ دهیم که چگونه می‌توانیم بهره‌وری اصناف را در استان افزایش دهیم. اگر پاسخ این سؤال را پیدا کردیم، ۱۵۰ هزار صنف استان البرز به دانشگاه روی آورده و به آن نیاز پیدا می‌کند؛ بنابراین دانشگاه باید به بهره‌وری اصناف نگاه جدی داشته باشد و طرحی نو دراندازد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ویژگی‌های معلم از نظر قرآن کریم، به داستان حضرت موسی و حضرت خضر اشاره کرد و گفت: وقتی خدا می‌خواهد صحنه رویارویی موسی و خضر و خصوصیات معلمی خضر را بیان کند، خصلت عبودیت، رحمت و عالم بودن را بیان می‌کند؛ بنابراین حضرت موسی کسی را پیدا کرد که عبدی از بندگان خدا بود و جز خداوند عبد و بنده کس دیگری نبود. دانشجو زمانی حریت را به عنوان باور خود قبول می‌کند که معلمی عبدالله داشته باشد. این سه خصلت، معلمان را از دیگر اقشار جدا کرده و نتیجه آن رشد و پیشرفت خواهد بود.

دکتر طهرانچی با اشاره به آیه ۱۷۷ سوره مبارکه بقره، اظهار داشت: براساس این آیه شریفه، قوام جامعه بر «الْبِرَّ» و «تقوی» است و فروپاشی جامعه نیز «اثم» و «عدوان» است. یکی از معانی «البِر» این است که مال خود را از روی علاقه و دوست داشتن، به دیگران ببخشیم. این اقدام اتاق اصناف استان البرز مانند معلمی است که در عرصه عمل یاد می‌دهند که چگونه به دیگران کمک کنیم و دستگیر و یار مردم باشیم.

وی تأکید کرد: ما به عنوان استاد و معلم تعهد داریم که بر وفای عهد خود که همان تربیت و رشد جوانان است، باشیم. اکنون کشور ما در تحریم‌های سخت اقتصادی قرار گرفته و دشمنان نظام اقتصادی ما را هدف قرار داده‌اند؛ بنابراین باید صابر باشیم و جریان فکری ما جریان تحمل و ساختن باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به وقایع و اغتشاشات سال گذشته اشاره کرد و گفت: دشمنان برای تجزیه ایران برنامه داشتند و محور حرکت آن‌ها تجزیه و فروپاشی فرهنگ غنی ما بود چرا که می‌دانستند قوم مغول نتوانست ایران ما که دارای انسجام فرهنگی و اجتماعی بود را فروبپاشد و نتیجه آن ایجاد رصدخانه مراغه، مسجد گوهرشاد و... شد و مغول در فرهنگ غنی ما حذف شد. در اتفاقات اخیر دشمنان به نام زن، زندگی و آزادی فرهنگ ایرانی را هدف قرار دادند و در فیلم‌هایی که می‌ساختند، غیرت و تعصب و کرامت زن ایرانی را هدف قرار دادند.

دکتر طهرانچی با گرامیداشت نام و یاد شهید غیرت «حمیدرضا الداغی» گفت: اتفاقی که این شهید بزرگوار در سبزوار رقم زد، عجیب بود و نباید از کنار آن راحت گذشت. ایشان به عنوان یک جوان خوش‌پوش که در خانواده‌ای کاملاً ایرانی زندگی می‌کرد، با غیرتی که از خود نشان داد توانست این نمایش و حمله فرهنگی غرب را بهم بریزد. شهید الداغی منتظر آمدن دخترش بود، ولی با این حال درمقابل افرادی که دارای سلاح سرد بودند، ایستاد و به شهادت رسید و معلم بزرگ این سرزمین شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب