دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 ارديبهشت 1402 - 19:05
با اعلام رسمی اردوغان؛

ترکیه هم دارای انرژی هسته‌ای شد

ترکیه هم دارای انرژی هسته‌ای شد
امروز و همزمان با مراسم رسمی تحویل نخستین محموله سوخت هسته ای به اولین نیروگاه اتمی ترکیه، رئیس جمهوری این کشور رسما اعلام کرد که ترکیه به جمع کشورهای دارای انرژی هسته‌ای در جهان پیوست.
کد خبر : 843923

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، همزمان با آغاز مراسم رسمی تحویل نخستین محموله سوخت هسته‌ای به اولین نیروگاه اتمی ترکیه از سوی روس‌ها، رجب طیب اردوغان در سخنرانی در این مراسم از طریق ویدئو کنفرانس اعلام کرد که کشورش با تاخیر ۶۰ ساله، به جمع کشور‌های دارای انرژی هسته‌ای در جهان پیوست.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز از طریق ویدئو کنفرانس در این مراسم تحویل نخستین محموله سوخت هسته‌ای به نیروگاه "آک کویو" ترکیه شرکت کرد. این نیروگاه را شرکت "روس اتم" روسیه برای ترکیه ساخته است.

اردوغان در سخنانش به مناسبت این روز مهم برای ترکیه افزود: با تحویل سوخت‌های هسته‌ای راه‌های هوایی و دریایی به نیروگاه هسته‌ای آک کویو، به عنوان یک تاسیسات هسته‌ای را بدست اورده است.

پوتین در سخنرانی برخط در این مراسم گفت: سیستم هسته‌ای آک‌کویو یکی از مدرن‌ترین و قابل اعتمادترین سیستم‌های امنیتی در جهان است.

 

ترکیه هسته‌ای شد

 

قرار است روند فعالیت اولین فاز نیروگاه هسته‌ای آک‌کویو در سال جاری میلادی آغاز شود و فاز‌های بعدی آن نیز با فاصله‌های زمانی یک ساله به بهربرداری خواهد رسید.

کار احداث نیروگاه آک‌کویو در منطقه مرسین ترکیه به عنوان نخستین پروژه ساخت و راه اندازی راکتور نیروگاه هسته‌ای کشور آوریل ۲۰۱۸ با شرکت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه از طریق ویدیوکانفرانس آغاز شد.

این پروژه که حدود ۲۰ میلیارد دلار هزینه دارد بزرگترین سرمایه گذاری در ترکیه در یک مرحله خواهد بود و ۱۰ درصد نیاز برق کشور را تامین خواهد کرد.

این نیروگاه زمینه ایجاد اشتغال برای ده هزار نفر را فراهم خواهد کرد. سهام شرکت‌های ترکیه در این پروژه ۳۵ الی ۴۰ درصد خواهد بود و بین ۶-۸ میلیارد دلار ارزش افزوده برای آن‌ها به همراه خواهد داشت.

نیروگاه هسته‌ای آک‌کویو از سوی شرکت دولتی «روس اتم» روسیه تاسیس می‌شود. این نیروگاه چهار واحد تولید برق خواهد داشت که ظرفیت هر یک از آن‌ها ۱۲۰۰ مگاوات تعیین شده است.

زمانی که نیروگاه مذکور با چهار رآکتور هسته‌ای و ظرفیت تولید ۴۸۰۰ مگاوات برق به بهره‌برداری برسد، می‌تواند ۳۵ میلیارد کیلووات ساعت انرژی مورد نیاز استانبول را به تنهایی تامین کند.

در مرحله عملیاتی نیز برای ۳۵۰۰ نفر فرصت اشتغال ایجاد می‌شود.

تاکنون ۲۴۸ نفر برای اشتغال در نیروگاه‌های هسته‌ای آک‌کویو در حال تحصیل در دانشگاه تحقیقات هسته‌ای روسیه هستند که ۳۵ نفر آن‌ها فارغ التحصیل شده اند. قرارداد احداث این نیروگاه سال ۲۰۱۰ میلادی بین ترکیه و روسیه منعقد شده بود.

 

ترکیه هم دارای انرژی هسته‌ای شد

 


** رایزنی رؤسای جمهور روسیه و ترکیه درباره جنگ اوکراین

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با رجب طیب اردوغان همتای ترکیه‌ای درباره تحولات جنگ روسیه و اوکراین و گام‌های مربوط به توافق‌نامه حمل و نقل غلات نیز در تماسی تلفنی رایزنی کردند.

اردوغان دراین تماس تلفنی با پوتین اظهار داشت می‌توان از طریق کارگروه پیشنهادی روی ابتکارات جدید برای تحولات جنگ روسیه و اوکراین کار کرد.

وی در این تماس همچنین از همتای روس خود به دلیل همکاری در نیروگاه هسته‌ای آک‌کویو که امروز اولین مراسم تحویل سوخت در آن برگزار می‌شود، تشکر کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب